Kako odabrati kacigu motocikla? Pregled najboljih proizvođača

Današnji promet uključuje loše kvalitete staza i nisku kulturu vožnje, što čini ljubitelje automobila razmišljajući o njihovoj sigurnosti.

Zašto mi treba kaciga?

Najnoviji pokazatelji nesreća koji uključuju motocikle ili mopede rastu s geometrijskim progresijom. Ipak, vožnja na ovim načinima prijevoza postaje sve popularnija među mladima i vozačima koji žele izbjeći dugo prometne gužve.

Odabir motora za kretanje po gradu, dobivate slobodu kretanja i ekstremne, povezane s povećanom opasnošću. Stoga, trebate voditi brigu o zaštiti i kupnji kacige za motocikle.

kaciga motocikla

Budući da je on onaj koji je najpouzdaniji način zaštite od različitih ozljeda glave, njegov bi izbor trebao biti uzeti sa svim ozbiljnošću. Da biste ispravno odabrali kacigu motocikla, razmislite o dizajnu.

Kako su kacige

Napravljene su na istom principu i sastoje se od:

 • visić - poseban staklo, sprečavajući ulazak u oči raznih predmeta i insekata;
 • unutarnji sloj - raspršuje energiju, koju školjka ne apsorbira i gasi ga;
 • ljuska - vanjska školjka koja štiti glavu od oštećenja;
 • Ploče i pojas - namijenjeni za popravak kacige.

Vanjska školjka, ili, kako ljudi to nazivaju, ljuska, mogu biti dvije vrste:

 • Cast - proizvedeni pod pritiskom od plastike, kao što su polietilen i poliamidi;
 • Lijepljenje - sastoji se od staklenih, polimernih ili ugljičnih vlakana.

Kaciga motocikla, od lijepljenog stakloplastike, ima visoku čvrstoću i pouzdanost. No, istodobno je to jedan od najskupljih vrsta, budući da se slojevi tkanine visoke čvrstoće često lijepljuju rukom. U pravilu, takve kacige su nekoliko puta teže od bacenih.

Jednostavna tehnologija za proizvodnju takve zaštite čini ga relativno jeftinom. Lakši je i kompaktniji, ali ne i izdržljiv.

Vanjska strana kacige je prekrivena posebnim bojama i lakovima kako bi se materijal zaštitio od oštećenja.S unutarnje strane, kaciga motocikla je prekrivena polistirenom. On pomaže ublažavanju utjecaja prilikom pada. Važno je napomenuti da se nakon toga unutarnja školjka deformira i ne vraća u početno stanje. Svakim udarcem zaštitna svojstva se smanjuju, pa se preporučuje da nakon toga zamijenite kacigu, čak i ako nema vidljivih pukotina.

Za nošenje zaštite nije prouzročila nelagodu, a ventilacija je dobro funkcionirala, a unutarnja strana kacige je obložena posebnim oblogom. Izrađen je od mekog hypoallergenic materijala. Ako je potrebno, može se otkopčati i očistiti.

cijenu kacige motocikla

Vrste moto kaciga

Danas postoji širok spektar zaštitne opreme za motocikle i skutere. Odabir pravog modela neće biti teško. Najčešći tipovi su:

 1. Integralna kaciga. Može osigurati maksimalnu zaštitu motociklistima, ima visoka aerodinamička svojstva. Nedostatak ovog modela je nedostatak ventilacije u vrućem vremenu.
 2. Vanjska. Ova vrsta kacige za motocikle pokriva glavu samo na polovici, pružajući tako minimalnu zaštitu pri velikim brzinama. Mali plus ovog modela je da možete jesti, piti i razgovarati u njemu.
 3. Križ je prikladniji za udaljenosti. Svojim dizajnom nalikuje kacigu-integral. Ima izduženi donji dio, koji jamči visoku sigurnost i ventilaciju. I također je opremljen vizirom koji savršeno štiti od prljavštine i sunca. Međutim, nema vizira, tako da se kaciga prodaje s posebnim čašama.
 4. Kaciga modularni. Glavna značajka ovog modela je njegov prednji dio, koji se može smjestiti. To čini kacigu praktičnom, budući da ga ne morate pucati na zaustavljanje da biste pušili ili pili.

vrste kaciga motocikla

Odabir veličine

Veličina kaciga motocikla, u pravilu, univerzalna je za sve vrste. Stoga, da odaberete pravu, trebali biste izmjeriti opseg glave. Da biste to učinili, trebate postaviti centimetar neposredno iznad obrva. Kako bi se preciznije izmjerio krug, bolje je napraviti postupak nekoliko puta.

Kada dođete u trgovinu i odaberete odgovarajući model, svakako isprobajte i pričvrstite sve kopče. Kaciga bi trebala čvrsto sjediti na glavi, ali nemojte se slomiti i ne preklinjati. Nakon što su sve kopče učvršćene, oštro okrenite glavu na jednu stranu, a zatim na drugu stranu. Ako postoji sklizak, zamijenite ga manjim modelom. Ako ga slobodno uklonite ili okcipitalni dio glave ne dodiruje kacigu, to također označava veliku veličinu.

Da biste konačno bili sigurni u svoj izbor, budite u kacigi barem 5 minuta, cijenite svu udobnost nošenja i gledanja kutova.

veličine kaciga motocikla

Pregled proizvođača

Na temelju prikupljenih povratnih informacija možemo sa sigurnošću reći da su najbolje kacige za motocikle proizvedene od strane takvih tvrtki kao što su:

 • AGV je talijanski proizvođač čiji proizvodi kombiniraju visoku kvalitetu i razumne cijene.
 • Arai je japanska tvrtka koja ne treba prezentaciju. Kacige ovog proizvođača koriste najpoznatiji piloti za utrke motocikla.
 • Nolan - talijanska tvrtka koja proizvodi pod svojom robnom markom kao skupu kacigu i proračun.
 • Shoei je japanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom takve zaštite od 1959. Veliki broj obožavatelja govori o visokoj kvaliteti ovog proizvoda.

najbolje moto kacige

Cijena moto kaciga

Prilikom odabira bilo kojeg proizvoda, cijena igra važnu ulogu. I zaštita u pitanju nije iznimka. Da biste kupili kvalitetnu kacigu motocikla, cijena mora biti najmanje 170 dolara. Za ovaj će vam novac ponuditi model skupih materijala s dvoslojnim vizirom i dobrom ventilacijom. Više proračunskih opcija je dostupno za $ 50-130. Kacige, dizajnirane po narudžbi, koštaju oko 350 do 400 dolara. Ovaj iznos uključuje dizajn dizajna. Ali kacige dizajnirane za utrke, vrhunske klase nisu ni manje od 500 dolara.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Moto kaciga HJC: značajke, vlasničke recenzijeMoto kaciga HJC: značajke, vlasničke recenzije
IXS (kaciga): značajke i recenzijeIXS (kaciga): značajke i recenzije
Moto kacige IXS i njihove značajkeMoto kacige IXS i njihove značajke
Zašto odabrati moto kacige YemaZašto odabrati moto kacige Yema
Kaciga AGV K3: Pouzdana zaštita za biciklisteKaciga AGV K3: Pouzdana zaštita za bicikliste
Vega - kaciga za pravi biciklistVega - kaciga za pravi biciklist
Kaciga za motornu modularnu: recenzijeKaciga za motornu modularnu: recenzije
Ikona motora. Recenzije kupacaIkona motora. Recenzije kupaca
Integralna kaciga za motocikl, snježni motor. Integralna kaciga s sunčanim naočalama. Integralna…Integralna kaciga za motocikl, snježni motor. Integralna kaciga s sunčanim naočalama. Integralna…
Koje su najbolje kacige za moped?Koje su najbolje kacige za moped?
» » Kako odabrati kacigu motocikla? Pregled najboljih proizvođača
LiveInternet