Mijenja li se boja urina tijekom trudnoće?

Boja urina tijekom trudnoće važan je pokazatelj zdravlja žena. Odstupanje od svoje norme uvijek izaziva strahove budućih majki. Doznajemo zašto se boja može promijeniti.

Promjene u mokraćnom sustavu

S početkom trudnoće, žensko tijelo se radikalno mijenja. Uključujući i organa mokrenja. S rastom fetusa prostor za njih postaje manji. Bubrezi rade s udvostručenom silom. Sada moraju odgovoriti ne samo za ljubavnicu, nego i za bebu. Svi proizvodi njegove vitalne aktivnosti vode organizmu buduće majke. Međutim, s takvim opterećenjem, oni ne dobivaju tako dobru opskrbu krvlju kao prije. Dijete u utrobi pritisne na sve unutarnje organe. I od 14. do 15. tj. Počinje aktivno promiješati i gurati mamu iznutra.

Osim toga, u većini slučajeva povećava se progesteron i bubrega zdjelice. Obično to nije više od dva centimetra. Ako je brojka veća, to znači da žena može razviti pijelonefritis.

Nije lako mokraćni mjehur. Uvećano uterus pritisne na njega, prisiljavajući ženu čak i usred noći da se više puta suoči s potrebom.

Zašto se boja promijenila?

Buduće mame često se pitaju hoće li se boja urina mijenjati tijekom trudnoće? Prema stručnjacima, urin mijenja svojstva gotovo od prvih dana nakon oplodnje. Njezina je za nju odrediti u kojem stanju bubrezi postoje li upale ili bilo kakve bolesti. Nije ni čudo da se buduće majke neprestano izvode s posudama u kliniku na inzistiranje liječnika.

boja urina tijekom trudnoće

Uobičajeno je da urin mora biti žuta boja. Nema jedinstvenog zahtjeva za sjenom, može biti drugačiji. Zašto je ponekad "šareno"? Na to utječu sljedeći čimbenici:

  • Uzimanje lijekova koji mijenjaju boju i urin, i izmet.
  • Bojanje zbog jela kao što su repa, mrkva itd.
  • Boja urina tijekom trudnoće mijenja unos različitih kompleksa vitamina.
  • Prisutnost bolesti poput dijabetesa, pijelonefritisa.

Kad primijetite da se boja promijenila, javite svom ginekologu. On će procijeniti vašu izvedbu prema analizi i objasniti zašto se to dogodilo.

Tamna boja urina tijekom trudnoće

U slučaju kada je urin zamjetno zamračen, potrebno je zapamtiti koja biste hranu koju ste koristili mogli utjecati na to. Prva stvar koju trebate učiniti je promijeniti boju pripravaka željeza urina. Mnoge trudnice s dijagnozom anemije, kada hemoglobin pada oštro. Odlično sredstvo za normalizaciju je željezo. Nalazi se u hrani, ali, u pravilu, dodatni unos ove supstance je neophodan za trudnicu. Međutim, njezin nuspojava je često bojenje ekskretornih proizvoda (fekal i urin) u tamnoj boji. Ako se osjećate dobro kada uzimate željezo, ali primjetite kako se iznenada urin potamne, ne brinite se.tamna boja urina tijekom trudnoće

Uzimanje aktivnog drvenog ugljena također privremeno može izazvati ženu paniku. Njegovi propadni proizvodi mrlje urin, ali, u pravilu, taj je učinak kratkotrajan.

Jutarnji urin je uvijek mnogo tamniji. Sadrži najveću koncentraciju kemijskih elemenata. Stoga liječnici preporučuju testove od ranog jutra.

Crvena sjena

Žuta žuta u trudnoći je norma. A što je s onima koji su, na primjer, ružičasta boja urin? U pravilu, crvenkastost nastaje kada jedete repe. To mrlje i izmet i urin u različitim bojama: od svjetlo ružičaste do kesten. Ne biste se trebali bojati: za nekoliko dana sve će pasti na svoje mjesto. Druga stvar je ako niste koristili ovaj proizvod dan prije. Zatim crvena boja može govoriti o mješavini krvi. Ovaj pokazatelj ukazuje na cistitis. Ova bolest je opasna za žene koje su u poziciji i zato morate odmah prijaviti to svom ginekologu.

Mijenja li se boja urina tijekom trudnoće?

Zelena ili smeđa boja

Boja urina tijekom trudnoće može dobiti neočekivane nijanse. Vrijedi ako pronađete urin zelene boje. Obično se to događa kod onih koji pate od bolesti žučnog mjehura. S upalom, žuč može ući u proizvode izlučivanja.

Infekcije mokraćnog sustava mogu dovesti do urina postaje zelen. Možda sadrži gnoj. Simptomi kao što su bolovi u donjem dijelu trbuha, bolna mokrenja i zeleni urin ukazuju na to da žena treba urgentno potražiti liječnika.

Najopasniji čimbenik koji utječe na to je jesti namirnice s bojom ove boje. Sjećaš li, jeli li jesti isto prije?

urin žuta u trudnoći

Smeđa boja urina pojavljuje se kada trudnica pijete malu tekućinu. Koncentracija kemikalija raste, što utječe na njezinu boju.

Kod pankreatitisa ili bolesti jetre tijekom pogoršanja urina može postati smeđa.

Postoji mnogo različitih nijansi u kojima mrlje urina tijekom trudnoće. Prije svega, sjetite se vrste hrane koju ste koristili. Ako ste zabrinuti za bilo koje druge simptome osim promjena boje, to je razlog kontaktiranja liječnika.

Oblačno mokraće

Kada trudnoća mijenja boju urina, kao i druga svojstva. Uostalom, to je glavni pokazatelj stanja organizma buduće majke.

Oblačno mokraće je prilično opasni znak za trudnice. Dugoročno, to znači da je počela pokretljivost. Ako je došlo do oticanja i pritiska, nema sumnje. Blistava sjena ukazuje na nečistoću u urinu proteina. Ako vrijeme nije tretirano gestozom, posljedice mogu biti vrlo žalosne. U teškim slučajevima liječnici obavljaju hitnu dostavu.

tijekom trudnoće, boja promjena urina

Možda testovi nisu ispravno prikupljeni. U ovom slučaju, ponekad je zamućenost. Stručnjaci preporučuju tuširanje prije uranjanja, a spremnik za njega temeljito se isprati i ispirati kipućom vodom.

Pored toga, mutni urin može biti znak infekcije fetusa u maternici. Ako je to potvrđeno, vjerojatno će bez hospitalizacije to učiniti.

U svim slučajevima mutnoća urina uvijek je nepovoljni znak.

Utjecaj boje na spol djeteta

Boja urina tijekom trudnoće u ranoj fazi može poslužiti kao pokazatelj za spol budućeg djeteta. U ljudima se vjeruje da će majka, koja nosi srce svog sina, imati svijetlu žutu boju mokraće. Ali s djevojkom je suprotno: urin je lagan, sloj neravan.

boja urina tijekom trudnoće u ranijim razdobljima

Vjerujte ili ne vjerujete u ovaj znak - to ovisi o vama. Međutim, nitko nije otkazao promjenu u nijansama, ovisno o korištenoj hrani. Obično one žene koje žude za djetetom određenog seksa, nalaze sve znakove koji to ukazuju.

Međutim, postoji i znanstveno opravdanje koje objašnjava boju urina tijekom trudnoće i spola nerođenog djeteta. Kada dječak čeka tijelo, žensko tijelo doživljava ozbiljnije promjene. Muški hormonski sustav razlikuje se od ženskog. Stoga, noseći dijete suprotnog spola, naglašava organizam buduće majke. To može utjecati na boju urina, povećavajući koncentraciju pigmenta.

zaključak

Informacije o tome što je urina boje tijekom trudnoće norma, a što nije, vrlo je važno. Ovaj pokazatelj ocjenjuje zdravlje majke i djeteta. Fetus još nije rođen, pa su svi proizvodi njegove dodjele snosi buduća majka. U tom razdoblju potrebno je pažljivo pratiti vaše zdravlje.

koja boja je urin tijekom trudnoće

Ako primijetite da je vaš urin dobio neobičnu nijansu, vrijedno je analizirati situaciju. Za početak, zapamtite koji su proizvodi korišteni dan prije. U slučaju da se ništa ne pojede, posavjetujte se s liječnikom. On će vam reći zašto se promijenila boja urina. Zapamtite da u normalnom urinu treba biti žuta. Ovo je pokazatelj da su buduća majka i dijete u savršenom redu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Prvih 4 tjedna trudnoće: trbuh boli, razlogePrvih 4 tjedna trudnoće: trbuh boli, razloge
Kada se dijete počne micatiKada se dijete počne micati
Fetalni hipoksija i zelena voda pri isporuciFetalni hipoksija i zelena voda pri isporuci
Smanjeni progesteron: vrijedi li se bojati?Smanjeni progesteron: vrijedi li se bojati?
Norma kreatinina u krvi žena i muškaracaNorma kreatinina u krvi žena i muškaraca
Patogene bakterije u urinu, što to znači?Patogene bakterije u urinu, što to znači?
Urin crvenkaste boje: razlozi odstupanjaUrin crvenkaste boje: razlozi odstupanja
Bezbojni urin - zdravstveni problemi?Bezbojni urin - zdravstveni problemi?
Izlučeni sustav čovjekaIzlučeni sustav čovjeka
Što mogu dokazati bijeli pahuljice u mokraći?Što mogu dokazati bijeli pahuljice u mokraći?
» » Mijenja li se boja urina tijekom trudnoće?