"Royal Kanin" - zamjena za mačje mlijeko

Glavno hranjenja mačića u dobi do 1,5 mjeseca smatra se mačjim mlijekom. Postoje razlozi zašto mama ne može hraniti mladunčad. A onda su na ramenima domaćina nove brige. Kako bi se olakšala briga o malim kućnim ljubimcima, vrijedi saznati više o zamjeni za mačje mlijeko.

zamjena za mačje mlijeko

Korisna svojstva

Jedan od najpopularnijih proizvoda koji pomaže vlasnicima koji imaju krzneni ljubimac je Royal Canin. Do danas, ova zamjena za mačje mlijeko kod kuće pomoći će vam da razvijete zdravu bebu. Ova hrana visoke kvalitete je uravnotežena mineralnim mineralnim kompleksom hranjivih tvari. Zbog toga će kućni ljubimac dobiti potrebnu količinu kalorija i hranjivih tvari važnih za aktivan rast i razvoj vašeg četveronožnog prijatelja. Zamjena mačjeg mlijeka za mačiće ima laktozu i posebne masne kiseline. Svojom imovinom potpuno su slični prirodnom proizvodu. Među korisnim svojstvima su sljedeće:

 1. Prirodni i aromatski aditivi čine nadomjestak za mačje mlijeko za ukusne mačiće. I sretno se prebacuju na novu prehranu.
 2. Sastav sadrži kokosovo ulje, koje regulira razinu kolesterola u krvi životinje. Osim toga, jača cijeli imunološki sustav i podržava normalni rad gastrointestinalnog trakta.
 3. Prisutnost taurin pomaže u probavi masti. Aktivno sudjeluje u podupiranju rada srca i vizije. Ovaj je element odgovoran za ljepotu i zdravlje mačkoga krzna.
 4. Fructooligosaccharides ukloniti sve toksične tvari iz tijela mlade životinje, i normalizirati crijevna mikroflora.

Sastojci

Među ogromnim suhim mješavinama za mačiće, mnogi veterinari razlikuju brand "Royal Canin". Zamjena mačjeg mlijeka ima bogat sastav, u kojem se mogu naći sljedeće korisne tvari:

 • Prehrambeni: proteini, masti, minerali, masne kiseline Omega 3 i 6.
 • Mineralni kompleks: fosfor, kalcij, selen, natrij, jod, cink, željezo, magnezij, mangan i mnogi drugi elementi.
 • Vitamini: cijela skupina B, kao i D3, E, C, A, biotin, kolin i folna kiselina.
 • Pomoćne tvari: taurin, soja i kokosovo ulje, riblje ulje, proteini.

zamijeniti mačka mlijeka kod kuće

pakiranje

Zamjena mačjeg mlijeka može se kupiti u gotovo svim kućnim ljubimcima. Prije kupnje obratite posebnu pozornost na datum isteka robe. Paket uključuje sljedeće:

 • Tri paketa sa suhom mješavinom težom od 100 grama svake.
 • Mjerenje žlice.
 • Boca za hranjenje.
 • Zamjenjive bradavice.
 • Upute.

Spremite otvoreni štapić s mješavinom se preporuča samo u hladnjaku.

Zamjena mačjeg mlijeka za mačiće

Shema hranjenja

Važno je znati dobi mačića kako bi pravilno pripremili zamjenu za mačje mlijeko. Uputa ima detaljnu shemu hranjenja po danima. Detaljnije, opisana je u donjoj tablici.

Shema hranjenja mačića prema dobi

Starost mačića

Težina mačića, gramaKoličina suhe smjese, ml

Maksimalna količina suhe mješavine po danu, ml

Broj hranjenja po danu

1 tjedan

110-120

25-30

33-35

6

2 tjedna

200-210

45-50

55-60

4

3 tjedna

290-300

75-80

85-90

3

4 tjedna

390-400

105-110

115-120

3

Ako ste sami s problemom hranjenja kućnih ljubimaca, a zatim sebi, svakako dobijete zamjenu za mačje mlijeko. Povratna reakcija iskusnih vlasnika i veterinara ukazuje na to da je smjesa bolje razrijeđena s više vode. To će pomoći u sprečavanju konstipacije. Također vlasnici krznenih životinja kažu da "Royal Canin" daje svoje kućne ljubimce zdravlje i visoku imunitet. Djeca su snažna, izdržljiva i aktivna.

kraljevski pas za zamjenu mačjeg mlijeka

Priprema smjese

Jednostavno je stvaranje mlijeka vlastitim rukama. Za to morate jasno slijediti upute:

 1. U maloj boci ulijte potrebnu količinu čiste vode za piće. Poželjno je upotrijebiti filtar u ove svrhe, tako da se tekućina očisti od štetnih nečistoća. Zagrijte bocu na 50 stupnjeva Celzijusa.
 2. Stavite potrebnu količinu suhog praha. Ovdje morate točno slijediti dozu: 1 mjerna žlica pokriva se u 20 ml vode.
 3. Zatvorite bocu s poklopcem i dudom. Temeljito promiješajte smjesu dok ne postane glatka.
 4. Potrebno je pričekati da se gotova tekućina ohladi na tjelesnu temperaturu. Ovo treba provjeriti na sljedeći način: ulijte malo mlijeka na stražnji dio dlana.
 5. Možete početi hraniti mačiće.

Zapamtite da morate upotrijebiti gotovu smjesu za jedan sat. Nakon toga, dajte ga mačići nije dopušteno. Nakon svakog obroka boca treba temeljito oprati i sterilizirati zajedno s bradavicama. Da biste to učinili, prvo isprati posuđe u tekućoj vodi uz dodatak deterdženata. Zatim stavite bocu bradavica u malu tavu, ulijte vodu i kuhajte oko 20 minuta.

mačka zamjena mlijeka upute

Osnove pravilnog hranjenja

Za suhu mliječnu formulu donio je samo mali ljubimac korist, vrijedno je čitati nekoliko korisnih preporuka. Oni su kako slijedi:

 1. Prije nego što hranite mačiće, uvijek ih stavite na tkanine.
 2. Koristite samo svježe pripremljene smjese. Ako mlijeko ostaje, može se čuvati na dan na hladnom i tamnom mjestu.
 3. Sterilizacija boca i bradavica trebala bi trajati oko 20-30 minuta. Tijekom tog vremena ubijene su sve bakterije koje mogu ući u tijelo mačića i uništiti cijeli probavni sustav.
 4. Prije hranjenja, operite ruke sapunom ili drugim sredstvom za dezinfekciju.
 5. Zagrijte hladno mlijeko u vodenoj kupelji. Uklonite mikrovalnu pećnicu. Njegovo zračenje nepovoljno utječe na sastav vitamina u proizvodu.
 6. Provjerite temperaturu gotove smjese. Zaštitite malo mačića od straha. U budućnosti to može zasjeniti proces prehrane.
 7. Ako iz nekog razloga mačić ne može sama zgrabiti bradavicu, pomogni mu. Širite dva prsta usta i umetnite malu bocu. Isprati mlijeko u usta.
 8. Moguće je stimulirati sisanje ljubimca. Da biste to učinili, lagano udarite životinju na leđima ili na čelu.
 9. Preporučeni kut boce trebao bi biti točno 45 stupnjeva.
 10. Nemojte pritiskati bradavicu kako biste ubrzali postupak. Mačić može početi gušiti.
 11. Ne zaboravite da učestalost hranjenja ovisi o dobi vašeg ljubimca.
 12. Nakon jela pažljivo pratite ponašanje kućnog ljubimca. Dobro hranjeni mačić će se smiriti i zaspati. Gladna životinja će cviliti i tražiti umak.
 13. Nakon što je kućni ljubimac jede, držite je u uspravnom položaju. U isto vrijeme, udarite ga na trbuh i natrag. Zato morate to učiniti dok ne ugrize.
 14. Pazite da nakon svakog obroka životinja ode u WC. Osim toga, može se stimulirati stroking trbuhu.

zamjena mačjih mlijeka

zaključak

Kao što možete vidjeti, nadomjestak za mačje mlijeko u potpunosti se može nositi s hranjenjem mlađe generacije. Sadrži sve aktivne dodatke i vitamine koji su važni za zdrav rast i razvoj ljubimca. Zapamtite, umjetno hranjenje mačića dugotrajan je i dugotrajan proces. Ako slijedite sve gore navedene preporuke, problemi se ne bi trebali pojaviti. Za sve dodatne savjete za zdravu prehranu, možete se obratiti lokalnom veterinaru.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što hraniti mačiće u 1,5 mjeseci: značajke prehrane, korisne hrane i preporukeŠto hraniti mačiće u 1,5 mjeseci: značajke prehrane, korisne hrane i preporuke
Mačak 1,5 mjeseca: što se pravilno hraniti?Mačak 1,5 mjeseca: što se pravilno hraniti?
Odabir pravilne hrane za mačku jamstvo je zdravlja ljubimca.Odabir pravilne hrane za mačku jamstvo je zdravlja ljubimca.
Hranjenje štenaca: kompetentan pristupHranjenje štenaca: kompetentan pristup
Mlijeko, korisna svojstva ovog proizvoda.Mlijeko, korisna svojstva ovog proizvoda.
Feed za vrhunske mačiće: suho ili mokro? Koja je najbolja hrana za mačića?Feed za vrhunske mačiće: suho ili mokro? Koja je najbolja hrana za mačića?
Hrana za mačke `Royal Kanin`: sastav i recenzijeHrana za mačke `Royal Kanin`: sastav i recenzije
Hrana `Royal Cane` za mačke: recenzije. Royal Canin Hrana: cijenaHrana `Royal Cane` za mačke: recenzije. Royal Canin Hrana: cijena
Ocjena mačje hrane - suha i mokra (2014). Najbolja mačka hranaOcjena mačje hrane - suha i mokra (2014). Najbolja mačka hrana
Kako hraniti mačiće bez mačke? Umjetno hranjenje mačićaKako hraniti mačiće bez mačke? Umjetno hranjenje mačića
» » "Royal Kanin" - zamjena za mačje mlijeko