Kako trenirati valovitu papagaj: Praktične preporuke

Ako se novi stanar pojavljuje u kući - valoviti papagaj, odmah se postavlja glavno pitanje: "Je li moguće podučavati valovitu govor papagaja

sadržaj

  ili je ova znanost dostupna drugim, skupljim vrstama ptica? ". kako ukrotiti valovit papagaj Naravno, ove ptice mogu biti obučeni. Valovite papige imaju izvrsnu memoriju, mogu naučiti ponavljati svoje ime i mnoge druge riječi, zviždati, oponašati razne zvukove koji vam se sviđaju. Sve ovisi o približavanju vlasnika i pernate ljubimce. O tome kako ukrotiti valoviti papagaj, mi ćemo detaljnije govoriti.

  Dakle, kako bi kućni ljubimac brzo uselili u novi stan - njegov kavez - također će trebati vremena. Preporučljivo je da ne dodirnete papagaj u prvim danima, nemojte ga pokušavati uhvatiti, pat, stavite ruku u kavez. Mora se naviknuti na kućnu okolinu, shvatiti da ga opasnost ne ugrožava. Iz kaveza prvih tjedana njenog oslobađanja, tj. Ostaviti papagaj sam. Kada dođete u kavez da biste hranili pticu, razgovarajte s njim u ne glasnom, ali različitom glasu, nazvavajući ga po imenu. Nemojte ga uplašiti nepoznatih glasnih zvukova, izbjegavajte iznenadne pokrete.

  Bez obzira na nevidljive valovite papige, pripitomljavanje uvijek uspijeva, ako imate dovoljno strpljenja i održavanje vremena. Dakle, problem kako ukrotiti valovit papagaj, je rješiv. Kad se pero privikne na novo stanovanje, svoju ćeliju, ljude oko sebe, naučite njegove navike, proučite njegove navike i ponašanje u različitim situacijama. Ovo će kasnije postati praktično za obuku.valovitog papagaja

  Prilikom davanja hrane za kućne ljubimce u kavezu, valja paziti na ono što hranu koju papiga preferira. Onda ćete ga nazvati delicijama. Ali morate to raditi pažljivo, kako ne biste jako uplašili. Uostalom, ptica nikada nije imala iskustvo komuniciranja s osobom, ona se samo boji toga.  Nakon otprilike mjesec dana od dana pojave perja u vašem domu, pokušajte ga naučiti. Kako ukrotiti valovit papagaj, naučit ćete iz sljedećih preporuka.

  Pravila pripitomljavanja valovitih papiga

  • Kada hranite ljubimca, nemojte iznenadne pokrete, razgovarati s njim, nazvati po imenu.
  • Osušite buduće papiga s hranom.
  • Ispružite dlan s omiljenom delicijom ptičice (koju biste hranu trebali odabrati, trebali biste znati). Nemojte očajavati ako papagaj ne dođe k vama.
  • Sutradan, pokušajte ponavljati, nemojte podići glas svom ljubimcu, razgovarati s njim s ljubavlju.
  • Kada pokušavate ukrotiti, ptica mora biti gladna. U jednom trenutku vaša papiga će postati hrabrija, blago će ugristi vašu ruku. Nemojte se bojati, nemojte trzati, izdržati i naći ćete papiga vašeg vjernog prijatelja u lice.fotografija valovite papige

  S vremenom će peradni ljubimac bez straha jesti iz vaše ruke i čak sjediti na prst (pogledajte fotografiju valovitog papiga iznad). Može biti toliko podebljan da sjedi na ramenu, povuče kosu i osjeća se sjajno i bez straha. Ako ptica razumije da joj ništa nećete učiniti, onda možete početi s vlakom i naučiti razgovarati. Ali ovo je još jedna priča.

  Nadamo se, iz ovog članka ste naučili kako uklopiti valoviti papagaj. A budući da se ptica prestala bojati vas, ovo je mali uspjeh na putu ka daljnjim odnosima i čak i razgovoru.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako podučiti papagaj Corella govoriti: savjet vlasnikuKako podučiti papagaj Corella govoriti: savjet vlasniku
  Valoviti papige: kako se ukrotiti, družiti se i naučiti razgovarati?Valoviti papige: kako se ukrotiti, družiti se i naučiti razgovarati?
  Obraniti ljubimca od bolesti: kako topliti papagajObraniti ljubimca od bolesti: kako topliti papagaj
  Perad. Kako razlikovati valoviti parrot-dječak od djevojke?Perad. Kako razlikovati valoviti parrot-dječak od djevojke?
  Kako privući valoviti papagaj na ruke? Praktični savjetiKako privući valoviti papagaj na ruke? Praktični savjeti
  Kako crtati papagaj u olovku u fazama? Otkrit ćemo!Kako crtati papagaj u olovku u fazama? Otkrit ćemo!
  Kako odabrati valoviti papagaj. Jednostavni savjetiKako odabrati valoviti papagaj. Jednostavni savjeti
  Ono što trebate znati o tome kako uklopiti papagaj na rukeOno što trebate znati o tome kako uklopiti papagaj na ruke
  Parrot koralja (nimfa): opis, briga, trošakParrot koralja (nimfa): opis, briga, trošak
  Kako časti hrvatske ruke? Savjeti i trikoviKako časti hrvatske ruke? Savjeti i trikovi
  » » Kako trenirati valovitu papagaj: Praktične preporuke
  LiveInternet