Kako smanjiti kandže pasa? Vodič za početnike

Kako smanjiti kandže pasa? Ovo je problem s kojim se suočavaju mnogi uzgajivači pasa, posebno onih koji uopće nisu imali pse.Kako smanjiti kandže pasa?

Postupak, zapravo, nije tako kompliciran. Ovdje se samo trebate prilagoditi. A također je važno naviknuti psa na takav neugodan postupak za nju. Zašto je neugodno? Budući da šapa mora biti fiksirana i sigurno učvrstiti. I takvo djelovanje, u pravilu, uzrokuje otpor pasa i očitog nezadovoljstva, sve do agresije.

U članku ćemo reći kako izrezati pandže pasa bez stresa i za psa i za sebe. Većina tiskanih materijala opisuje pojedinosti samog postupka, ali iz nekog razloga ne pridaje se osnova osnova. Dakle, priviknuli smo psa na rezanje kandži. Bez obzira na to kako čudno, životinja treba se naviknuti na fiksaciju.Prvi korak

Prvo, samo uzmi šapu psa u svoje ruke. Držite je nekoliko sekundi i otpustite ga. Učinite isto s drugom šapom, zatim s trećom i četvrtom. Ako veličina pasa dopušta, podignite ga na koljena, ako je životinja velika, možete se također naseliti na pod. Učinite tu manipulaciju najmanje pet puta dnevno uz dnevno povećanje vremena od oko pet sekundi. Bilo bi lijepo nagraditi strpljenje psa s komadićima čaša.

Drugi korakSalon za pse

U tjedan dana možete započeti drugi dio "ovisnosti". Sada nemojte samo držati svoju šapu, već lagano držite svoje prste zauzvrat, pridržavajući se vremenskog sustava prvog koraka. Može se samo razmišljati o tome kako izrezati kandže pasa, pod uvjetom da će pas zadržati šapu najmanje minutu (bolje - duže).

Treći korak

Odabir alata. Nije dovoljno znati kako izrezati pandže pasa, još uvijek trebate znati što učiniti. Odmah uklonite uobičajene škare. Oni se uklapaju samo na vrlo male štence, čiji su kogotochki još uvijek vrlo tanki. Za pse odraslih obično se odabire tzv. Giljotina. Izaberite izravno u veterinarsku trgovinu. Ne postoje univerzalne kandže, izrađene su u različitim inačicama, zato je određeni alat prikladan za svaku pasminu. Recimo da imate pastira. Zamolite prodavatelja da pokaže srednje stijene. I svakako isprobajte. Pravo na licu mjesta. Izrežite jednu kandžu (rub) i pažljivo pogledajte - nema cijepanja (bala). Rez mora biti glatka i glatka.

Četvrti korakSalon za pse u Moskvi

Cirkumcizija kandži. Imamo svjetiljku ili prozor. Učvrstite čep (čvrsto stezaljka) i pritisnite (lagano) na prvom jastuku. Kandža se kreće prema naprijed. Gledamo ga protiv svjetla: živac se osvjetljava čak i na tamnim kandžama, na svjetlosti ga određuje ružičasta boja. Vaš zadatak je da ne dodirnete granicu, tj., Odsječeni kako ne biste naštetili ovom živcu. Obrežite jedan do dva komada kože, uzimajući pauze. Nemojte biti nervozni pas, smirite se i vi sami. Nemojte žuriti. U žurbi možete dodirnuti bolno područje (isti živac koji je unutar pandže). Ako se to dogodi, pokušajte smiriti ljubimac, dati krišku delicija i prekinuti. Nakon sat vremena ponovno počnite rezati.

Ako se ne možete usuditi takav postupak, obratite se salonu psa. U Moskvi ih ima puno. Pogledajte kako veterinari to rade. Možda sljedeći put možete sami odrezati kandže.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Duge kose Chihuahua - pravi prijateljDuge kose Chihuahua - pravi prijatelj
Odaberite izvorni naziv psa za djevojkuOdaberite izvorni naziv psa za djevojku
Buhe u pasa: jesu li različite bolesti prenesene od parazita na neku osobu ili ne?Buhe u pasa: jesu li različite bolesti prenesene od parazita na neku osobu ili ne?
Dysplasia kod pasa: stupanj, uzroci, liječenjeDysplasia kod pasa: stupanj, uzroci, liječenje
Pyoderma kod pasa: simptomi i liječenjePyoderma kod pasa: simptomi i liječenje
Obrada mačaka i pasa: opis, potrebna oprema i preporukeObrada mačaka i pasa: opis, potrebna oprema i preporuke
Gdje je vukov pas? Kako mjeriti rast psaGdje je vukov pas? Kako mjeriti rast psa
Histiocitom kod pasa: simptomi, dijagnoza, liječenjeHistiocitom kod pasa: simptomi, dijagnoza, liječenje
Uklanjanje kandže kod mačaka - postoji li alternativa?Uklanjanje kandže kod mačaka - postoji li alternativa?
Staphylococcus kod pasaStaphylococcus kod pasa
» » Kako smanjiti kandže pasa? Vodič za početnike
LiveInternet