Kako odrediti spol hrčaka bilo koje pasmine?

Hamsteri su male sitne životinje koje se brzo kreću, koje su lako i ugodno držati u kući, a bit će i prilično mali prostor. Briga za njih je jednostavna i možete mu pouzdati čak i na dijete. Kada kupujete ovu životinju, čak i prodavači ponekad ne mogu odgovoriti na pitanje kako odrediti spol hrčaka.

kako odrediti spol hrčakaTko su hrčci?

Obitelj hrčaka uključuje glodavce male veličine s kratkim šapama i malim repom. Torzo čvrsto omotane, njegova duljina može biti od 5 do 34 cm. Oni imaju posebne obraz vrećicama koje se koriste za nošenje hrane, davanje tih malih životinjica posebnu draž. U prirodi, oni žive u stepama područjima Europe i Azije, oni se mogu naći čak i na visini od 3600 m. Većina tih životinja se nalaze u blizini ljudskih nastambi u vrtovima i voćnjacima gdje su štetočine.Sorte hrčaka

U obitelji hrčaka postoji 7 rodova i 19 vrsta. Među njima su primjerci različitih boja i duljina vune. Najčešće se nalazi u blizini ljudske prebivališta hrčak običan, što može dokazati da je ozbiljan protivnik i ostavlja duboke tragove zubi, jer je sličan veličini štakora. I kuće često sadrže takve vrste kao srednji hrčci (obično sirijski) i mali Dzhungar, slični pahuljastom sivom mišu.

kako znati spol hrčakaDomaći hrčci

Zahvaljujući razigranom karakteru i veselom raspoloženju, neki od njih čuvaju se u zatočeništvu kod kuće. To su uglavnom sirijski hrčaka, jungarnih hrčaka, hrčaka Campbell i Roborovsky. Kada kupite takvu malu životinju, trebate odlučiti koju životinju želite, a preporučljivo je saznati kako poznavati spol hrčaka. Također bi trebalo uzeti u obzir da su gotovo svi hrčci usput života usamljenika. Stoga, ako ih pokušate zadržati, možete imati borbe i druge nevolje. Čak i kod životinja različitih spolova.

Posebno raznolikost boja i oblika vune razlikuje sirijski hrčak. Među njima možete susresti glodavce s dugim krznom, ponekad nazvanim "angora". Ove ljutice su posebno zanimljive, ali uvijek postoji problem kako odrediti spol hrčaka takvim krznenim kaputom. Često također obratite pozornost na male dzhungar hrčaka. Oni zahtijevaju vrlo malo prostora za sadržaj, ali će zadovoljiti oči, veselo šuštanje piljevine ili se usredotočiti na kotač. Kao rezultat uzgoja i razmnožavanja, uzgajaju se i kovrčavi hrčci.

kako odrediti spol dzhungar hrčkaKako odrediti spol hrčaka?

Ovo je važno ako se nekoliko životinja kupiti za daljnje razmnožavanje (još jednom podsjetiti da oni moraju držati odvojeno), i, naravno, pri odabiru imena za vašeg ljubimca. Glavna razlika između muškaraca i žena je različita udaljenost između genitalnih organa i anusa. U djevojčica, ove dvije rupe su blizu, na udaljenosti od oko 3 mm, a dječaci - mnogo dalje od 1,5 cm Prije odrediti spol hrčka, to je najbolje da lagano ga uzeti za potiljak .. U ovom slučaju, životinja će se naglo ispružiti i udaljiti stražnje noge. Međutim, ako postoji pitanje o tome kako odrediti spol dzhungar hrčka - dijete, bolje je da se ponaša drugačije. Potrebno je staviti životinju na leđa na dlanu, držeći gornji dio torza palcem. Zatim će genitalije biti jasno vidljive.

Određivanje seksa hrčaka nije lagan zadatak, ali bolje je proučavati životinju po sebi, a ne se oslanjati isključivo na prodavača.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mogu li se okupati hrčakom? Sada ćemo to shvatiti!Mogu li se okupati hrčakom? Sada ćemo to shvatiti!
Steppe hrčak: opis i fotografija. Što hrani hrčakSteppe hrčak: opis i fotografija. Što hrani hrčak
Koja je životinja u kavezu? Otkrit ćemo!Koja je životinja u kavezu? Otkrit ćemo!
Campbell Hamster: karakteristike pasmine i uvjeti zadržavanjaCampbell Hamster: karakteristike pasmine i uvjeti zadržavanja
Sirijski hrčci: klasifikacija, opis i skrbSirijski hrčci: klasifikacija, opis i skrb
Lopta za hrčak. Kako napraviti loptu za hrčak sebe?Lopta za hrčak. Kako napraviti loptu za hrčak sebe?
Pitanja i odgovori: Mogu li oprati hrčak?Pitanja i odgovori: Mogu li oprati hrčak?
Smiješno dječak - hrčak RoborovskySmiješno dječak - hrčak Roborovsky
Roborovsky hrčak: briga, sadržaj, priroda, cijenaRoborovsky hrčak: briga, sadržaj, priroda, cijena
Bolesti hrčakaBolesti hrčaka
» » Kako odrediti spol hrčaka bilo koje pasmine?
LiveInternet