Kako pravilno navesti dijete prema crkvenom kalendaru

Nakon rođenja djeteta, a ponekad i cijelog vremena trudnoće, roditelji imaju jedan problem: kako imenovati dijete. To je prirodno, jer ime igra važnu ulogu u životu bilo koje osobe. Povezan je sa samosvijesti, samopouzdanjem (ili obratno nesigurnost) sama po sebi,

sadržaj

  čak i lik.

  Teži izbor

  Mnogi su roditelji zainteresirani za to, kako nazvati dijete prema crkvenom kalendaru. I ne samo duboko religiozni ljudi mogu biti zainteresirani za ovo pitanje. Pravila su jednostavna u ovom slučaju. kako pozivati ​​dijete prema crkvenom kalendaru

  Svakog dana pravoslavna crkva (kao i druge kršćanske denominacije) počasti sjećanje na sveca. Najlakši način da odaberete imena koja se slave na ovaj dan. Kako imenovati dijete prema crkvenom kalendaru, ako se danas ne slavi sjećanje na svece s uobičajenim imenima? Naravno, ako je dijete rođeno na dan Xenia iz St. Petersburg (6. veljače) ili Nikole Čudotvorca (19. prosinca, 22. svibnja), roditelji neće imati nikakvih problema. Ta su imena česta i uobičajena, ali što ako je ime za Psoy ili Agafangel predloženo za dječaka u kalendaru?

  Prije svega, imena odabran dan, ne samo rođenje, ali i dao ime, što je osmi (za drevne ruske tradicije), ili na četrdesetoj nakon rođenja - krštenje u dan.kako nazvati djevojčicu

  Tako roditelji ne mogu odabrati ni jednu, već tri popisa imena. Čak i ako u ovom slučaju ne postoji zajednički naziv, moguće je pozvati dijete neobično, ali eufonijalno. Sada su rijetka, stara imena postala moderna, čak i umjetnici i javne osobe neočekivano nazivaju djecu starim načinom. No, prije nego što nazovete dijete na crkvenom kalendaru egzotične na ruskom uho ime, to je vrijedno pokušati i prezime izgovoriti. Veliki dio života osobe zove se puno ime pa kombinacija mora biti prihvatljiva u uporabi.

  Važno je ne samo kombinirati s srednjim imenom, već i imati prikladan kratak naziv. U svakodnevnom životu često se koriste imena od četiri ili pet slova. Ako se odabrano ime može skratiti na tu dužinu, to je dobro.  Prije nego što nazovete dijete za Božić, trebali biste se savjetovati s najbližim rođacima i roditeljima. Ako je odabrano ime neugodno za oca ili baku, može čak i komplicirati odnos s bebom. Naravno, takav rezultat nije potreban.

  Imena za djevojke

  Muška imena u svetima mnogo su više od žena.kako nazvati dijete

  To je zbog veće publiciteta samostani i općenito muško kršćansko djelo. Ženska imena se ne nalaze svaki dan. Kako imenovati dijete djevojkom, ako danas nema ženskih imena? Prema pravilima, u ovom slučaju potrebno je izabrati svete najbliže rođendanu, čija se sjećanja slave poslije ovog dana. To jest, ako je beba rođena 8. prosinca, koji u skladu s pravilima, sve je Catherine ne mogu (sjećanje na sv Katarine 7 prosinac).

  Kalendarnijeukaz

  Ako postoji čvrsta namjera ime bebu u čast sveca, a ne dobiva kalendar, bolje je čast značajne sveta i nazvao ime djeteta, nego slijepo slijediti tradiciju.

  Ako još imate dvojbi oko imena djeteta prema crkvenom kalendaru, možete to pitati u crkvi ili detaljno pročitajte u posebnoj crkvenoj književnosti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kada i kako se slavi Dan anđela IrineKada i kako se slavi Dan anđela Irine
  Kada se proslave Denisovi nazivi?Kada se proslave Denisovi nazivi?
  Dan anđela Sergeya: tradicije blagdanaDan anđela Sergeya: tradicije blagdana
  Kako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicijeKako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicije
  Kako imenovati djevojku rođenu u prosincu? Varijante imena i preporuka.Kako imenovati djevojku rođenu u prosincu? Varijante imena i preporuka.
  Dan anđela i Dana imena SophijeDan anđela i Dana imena Sophije
  Dan Anđela i Dana imena NikoleDan Anđela i Dana imena Nikole
  Dani anđela i dan imena u svibnjuDani anđela i dan imena u svibnju
  Arina: Ime dana u crkvenom kalendaruArina: Ime dana u crkvenom kalendaru
  Eugene: dan anđela prema crkvenom kalendaruEugene: dan anđela prema crkvenom kalendaru
  » » Kako pravilno navesti dijete prema crkvenom kalendaru
  LiveInternet