Kada i kako slaviti svoj dan Anđela?

Dan imena, Dan Angel,

sadržaj

  dan sjećanja na sveca - sve to su imena istog Pravoslavni praznik. Svatko ima svoje, i odaje priznanje uspomeni na sveca, po kojemu je čovjek dobio ime.

  Naše ime je dio nas samih. Zvuči nam od rođenja, ima određeno značenje pa čak i magiju. Kada se krsti, pravoslavna osoba dobiva ime u čast svetca. Kasnije, on će biti zaštitnik vašeg života. Ovom Anđelu Čuvaru možete se obratiti u teškim životnim razdobljima uz molbu, molitvu. Kada se sve podešava, ne zaboravite zahvaliti za pruženu pomoć.

  anđelaIme je izabrano u skladu s crkvenim pravoslavnim kalendarom. Ako ga otvorite, vidjet ćete da je svaki dan posvećen određenom svecu, a ponekad i nekoliko. U tom slučaju, osoba može odabrati zaštitnika sebe koji mu je najbliži, jer ovo je vaš Dan anđela! U svetima postoji samo jedna preporuka u tom smislu: ime svetca treba biti napisano na najbližoj kalendarskoj stranici na dan rođenja, i nakon toga (ne ranije). Na primjer, Natalia slavi svoj Dan anđela 8. rujna.

  Vaši anđeli

  Čestitke na dan anđelaCrkva uči da svaki kršćanin ima dva anđela. Jedan, Guardian, vodi nas na pravom putu, štiti nas od loših postupaka, daje strpljivost za preživljavanje privremenih poteškoća. Drugi je Bogov sluga, to je njegovo ime koje nosimo. Neumorno moli za nas, posreduje s Bogom. Unatoč svim grešnim djelima koja smo svi počinili u životu, oba ova anđela vole nas više nego bilo tko drugi na svijetu.  anđeoski dan natalyaKrštenje i ime vašeg svetog

  Ako je osoba odrasla u pravoslavnoj obitelji, bio je kršten u djetinjstvu, dakle, dan Anđeo je dugo poznat. Međutim, događa se da čak i krštenih ljudi koji nikada nisu išli u crkvu, žive odraslog života, i ne znajući što je to bilo u čast svetog mučenika bili pozvani. Čak se i dogodi da je ime poznato, ali to je problem: na stranicama kalendara, različiti svetci mogu nositi ista imena. John, na primjer, sastaje se oko osamdeset i Svetog Aleksandra - više od trideset puta. Ili suprotna situacija - isti zaštitnik može biti poštovan nekoliko puta. Kako je, dakle, točno odrediti dan Anđela?

  Jednostavno: ako ima više od jednog dana pamćenja godišnje, odaberite najbliži, ali tek nakon rođendana. Ovo će biti blagdan sv. Njegova Svetoga, ili dan vašeg Anđela, ili vaše ime-dan. Svi ostali dani, prema utvrđenoj crkvenoj tradiciji, smatraju se malim dane imena.

  Istina, ove su preporuke vrlo različite. Crkva omogućava pravoslavcu da po vlastitom izboru odabere bilo koji nadimak, bez obzira na mjesto kalendara. I, u skladu s tim, na ovaj dan i slavimo njihova imena.

  Čestitke na dan anđela su također neobavezne. Ali ono što se preporučuje učiniti jest da se sjetite svog svetca, obratite mu se molitvom i zahvalite mu na njegovoj nevidljivoj nazočnosti. Proslavite dan imena koje Crkva savjetuje nužno s pričestom i priznanjem. Ako je ovaj dan mršav, onda je bolje prenijeti gozbu i čestitke rođaka.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kada se slavimo Dani Angele AnnaKada se slavimo Dani Angele Anna
  Kada i kako se slavi Dan anđela IrineKada i kako se slavi Dan anđela Irine
  Dan anđela Sergeya: tradicije blagdanaDan anđela Sergeya: tradicije blagdana
  Tko slavi dan-dan u kolovozu?Tko slavi dan-dan u kolovozu?
  Kako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicijeKako imenovati dijete prema svetima: pravila i tradicije
  Ime dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imenaIme dana u ožujku. Kalendar pravoslavnih imena
  Dan anđela i Dana imena SophijeDan anđela i Dana imena Sophije
  Dan anđela i Dana imena MargariteDan anđela i Dana imena Margarite
  Eugene: dan anđela prema crkvenom kalendaruEugene: dan anđela prema crkvenom kalendaru
  Dan imena Egor. Mogući datumi Egorovog imenaDan imena Egor. Mogući datumi Egorovog imena
  » » Kada i kako slaviti svoj dan Anđela?
  LiveInternet