Čačka bič: sorte, fotografija

U jednoj od pjesama velikog ruskog pjesnika Alexander Sergeevicha Puškina govorimo o raznim hladnim oružjem - bičem. Kozak bič - okrutan instrument smrti ili simbol moći i poštovanja? Koje vrste danas postoje i kako se razlikuju? Da bismo odgovorili na ta pitanja, prisjetimo se legendi i tradicijama povezanim s bičem.

Čačka bič

Khan Nagaya i noga

U jednoj od njihovih legendi govori se da je jednom Khan Nagai živio, njegovo pleme bilo je angažirano u uzgoju konja i velike stoke. Kako bi lakše upravljali neprijateljskim životinjama, vozači su koristili bičeve. U čast kneza i njegova naroda, trepavice su počele nazivati ​​trepavice.

Prema drugoj verziji, bič bio je malen i zbog udobnosti nije nosio u rukama, a ne na ramenima, ali je uklonjen iza čizma. Ime je povezano s ljudskom stopom. Bič bio je pored nogu i postepeno je zvao bič. Postoje takve različite priče vezane uz ovu stvar.

Od antičkih vremena, bič je bio Kozak borbenog oružja. Iako je izvorno bio pribor koji je ukrašavao uniformu parade Kozaka. Tijekom Domovinskog rata 1812. godine, kozosi su se suočili s francuskim vojnicima, ako je glavni kozakov oružje bio izvan reda, koristio je bič i vrlo uspješno. Kozak Bič borbene može biti težak oružje u iskusnim rukama, to može pomoći pucati dolje neprijatelja s konja, pokucao oružje iz ruke i uzrokuje teške, a ponekad čak i smrtonosne ozljede.

Već u mirnim danima, bič je služio kao instrument kazne za kozoske koji su bili krivi. Također je korištena lov za vukove, kako ne bi otpali barut.

Odlukom cara Alexandera III., Koji je objavljen krajem XIX. Stoljeća, postao je obavezan predmet nošenja Kozak.Čačka domaćin

Stoljetne tradicije

Najskuplji i najcjenjeniji dar bio je bič. Obično ga je mladoženja na svadbi primila kao dar budućeg svekta. Vjeruje se da je kozak bič mogao pripadati samo oženjenom Kozaku. Nije ležala u kući koliko užasno, i visio na određenom mjestu u spavaćoj sobi.Ako je vlasnik kuće bacio bič na noge gosta, trebao je podići i zagrliti gospodara, pokazujući tako njegovo poštovanje. Ako je ostala spol, osoba nije želio pokazati svoju poslušnost vlasniku i imao je razloga za ljutnju.

Ako su dvojica kozakica bila na grudima, mogli su razmjenjivati ​​naggies - i uvrede su se smatrale zaboravljenima. Ako joj je dano, smatra se posebnom povlasticom koja je osobi dala za bilo kakve usluge ili kao znak dobrog odnosa. Kad se raspravlja o bilo kojem pitanju na sastanku Kozaka, znak pristanka i odobrenja smatrao se podignutim kozozovim bičem.

Čak joj je pripisana posebna moć. Smatra se da je uspjela ukloniti zli duh, pa je visjela nad kolijevkom bebe koja još nije krštena.

Kad je Kozak umirao, stavili su bič u lijes s mačem.

Svaki Kozak trebao bi biti u mogućnosti posjedovati ovo oružje. Samo su dječaci bili učeni od 8 do 12 godina. U treningu su se koristili narodni plesovi i igre.

Glavne faze vlasničke tehnologije

Bižup bi trebao biti nastavak ruku, a tek onda postaje ozbiljno oružje koje može zaštititi svog gospodara od zlostavljača. Prije nastavka razvoja metoda posjedovanja, bilo je potrebno naučiti učiniti sljedeće:

  1. Zakrenite je u različitim smjerovima i pri različitim brzinama, bez dodirivanja sebe.
  2. Zakrenite bič, ponderiran opterećenjem, koji je pričvršćen na vrh bičeva.
  3. Saznajte kako se nositi s dva bičeva.

Kad su temeljni elementi posjedovanja bili svladani, oni su nastavili raditi štrajkove. Postoje tri glavne vrste štrajkova:

  • Uz darivanje. Krajnji cilj ovog udarca je pobijediti neprijatelja hvatanjem svojih ruku, stopala ili cijelog tijela.
  • Blow "slap". Primjenjuje se na samom kraju bičeva, i uvijek pod kutom od 900.
  • S grudnjakom. Nakon utjecaja, ruka mora biti brzo povucena da stvori osjećaj rezanja udarca.

Tajne posjeda prenesene su od oca do sina, od generacije do naraštaja.

Rt Kozak

Što je koaksijski bič?

Ručka i bič su dva glavna elementa, od kojih se sastavlja kozakov bič. Gornja fotografija prikazana je najbolje što pokazuje.

Ručka je izrađena od drveta, koja bi mogla biti pletena kožom. Ručica centimetara na 10-15 je uvijek kraća od bičeva. Postoje dvije petlje: jedna je veća za vlasničku ruku, druga je manja za guranje presavijene bičem kada nije u upotrebi.

Bižut je izrađen od kože. U antičko doba bilo je dvije: jedna za konja ili druge životinje, a druga za uporabu u borbi s neprijateljem. Onaj koji nije bio potreban, bio je uvučen u klin, i po potrebi je otišao.

Žbica se sastoji od nekoliko dijelova: remen, smješten na samom početku bičeva, glavni dio, pleten s remenom i malom vrećicom od kože, na kraju bičeva u kojem se teret stavlja, kako bi se ojačao utjecaj.

Don Cossack Whip

Vrste Naga

Postoje dvije vrste nagakeka:

1. Don.

Don Cossackova cjevčica razlikuje se u dužini drvene ručice i trepavice, što je duže od 15-20 cm. Duljina ručke sama je od 30 do 45 cm. Tijekom uporabe, bič okreće oko ručke s rotacijskim pokretima.

2. Kuban.

Duljina ručke je znatno manja od dona. Osim toga, to je pletenica s kožom i nema naglog prijelaza na bič. Zbog toga je vrlo povoljno primijeniti udarce jednim klikom.

Tehnike proizvodnje

U starim vremenima u svakom selu, svaki gospodar imao je svoje tajne stvaranja nagayeka, koji su bili tajni. Košak bičevima s rukama može se obaviti danas, s potrebnim znanjem i materijalima.

Ranije su napravljene od kože stoke, a koža je morala biti vlažna cijelo vrijeme. Započeli su proces proizvodnje iz ručke, umetnuli su kosu ili štapić u koju su pleteni kožni remeni.

No, nije potrebno potražiti životinjsku kožu da bi napravila bič u naše dane, sasvim je dovoljno obična kožna jakna koja je već postala neupotrebljiva.

Don Cossack Whip

Hoće li to oružje biti predmet okrutnosti i ruganja slabijih ili obratno, predmet ponosa, časti i dostojanstva ovisi samo o svom vlasniku. Vlasnik bičeva mora se sjetiti slavne povijesti Kozaka, a onda će to biti pouzdane ruke i očuvati će se tradicije naših dalekih predaka.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Khan je ... značenje i podrijetlo riječiKhan je ... značenje i podrijetlo riječi
False trepavice: recenzije su različiteFalse trepavice: recenzije su različite
Prijatelji Puškinja u Lyceumu. Najsretnije i bezbrižnije godine u životu pjesnikaPrijatelji Puškinja u Lyceumu. Najsretnije i bezbrižnije godine u životu pjesnika
Usporedba "Proroka" Lermontova i Puškinja. Različiti pogledi na istu temuUsporedba "Proroka" Lermontova i Puškinja. Različiti pogledi na istu temu
Rođendan Puškina. Datum rođenja Aleksandra Sergejevicha PuškinjaRođendan Puškina. Datum rođenja Aleksandra Sergejevicha Puškinja
"Španjolska čizma" je strašno naslijeđe prošlosti"Španjolska čizma" je strašno naslijeđe prošlosti
Pjesme Puškinja. Popis radovaPjesme Puškinja. Popis radova
Spomenik na rog u Krivoy Rogu. Najpoznatiji spomenici gradaSpomenik na rog u Krivoy Rogu. Najpoznatiji spomenici grada
Abulkhair Khan i njegovo dobaAbulkhair Khan i njegovo doba
Excalibur - mač kralja Arthura: povijest i legendeExcalibur - mač kralja Arthura: povijest i legende
» » Čačka bič: sorte, fotografija