Kako napraviti suknju iz haljine: upute

Vjerojatno, svaka žena u ormaru naći će haljinu koja je već umorna i izbaciti sažaljenje. Pa, možete izraditi novi iz takve stvari. Ne moraš biti utičnica svih obrta. Dovoljno je malo pametno, kao i malo zaliha znanja iz područja šivanja. Dakle, kako napraviti suknju iz haljine?kako napraviti suknju iz haljine

Što je potrebno za to

Budući da je haljina od haljine kod kuće jednostavna stvar, možete uključiti fantaziju i stvoriti nešto originalno. Prvo morate pripremiti sve potrebne alate i materijale. Za posao ćete trebati:

  1. Stara odjeća.
  2. Pribor za šivanje.
  3. Igle.
  4. Široko elastično.
  5. Škare.
  6. Teme koje odgovaraju boji.
  7. Šivaći stroj.

Da biste radili s materijalom, trebate izvršiti sva potrebna mjerenja. Budući da je neophodno skrivanje suknje pažljivo od haljine, potrebno je točno izmjeriti duljinu budućeg proizvoda, kao i opseg struka.

Kako napraviti pojasDa biste napravili suknju od haljine, potrebno je napraviti remen. Elastična guma je bolje uzeti širinu od više od 5 centimetara. Vrijedno je odreći sve što je suvišno. Duljina gume treba odgovarati opsegu struka. Osim toga, trebate dodati oko 2,5 cm za doplatu na šav.

Pripremljeni segment bi trebao biti presavijen na pola, a zatim gašen duž uskog ruba, povlačeći se istodobno od ruba 5 milimetara. To je sve - pojas je spreman.kako napraviti haljinu suknju kod kuće

Kako napraviti suknju iz haljine

Prije svega, potrebno je izračunati duljinu budućeg proizvoda. Nakon mjerenja potrebno je odrezati sav višak od haljine. Ako je duljina haljine 70 centimetara, a suknja ne smije biti veća od 60, onda se 10 centimetara mora odrezati. Nakon toga, potrebno je okrenuti bodice. Za to možete koristiti konvencionalne škare. Rezultat je pravokutnik od tkanine.

Kako napraviti haljinu s suknjom? Jednostavno. Šivaći stroj treba premjestiti na najduži korak. Nakon toga, gornji dio haljine trebao bi biti zalijepljen za samo nekoliko redaka, ostavljajući iza sebe dovoljno dugu nit. Na kraju rada, suknja bi trebala biti okupljena u nabora. Da biste to učinili, povucite navoj. Gornji dio suknje treba odgovarati veličini prethodno pripremljenog remena.

Posljednja faza

Sada je potrebno šivati ​​radni dio na remen, jer je jednostavno nemoguće napraviti suknju bez gume iz haljine. Za početak je potrebno povezati odvojene dijelove proizvoda pomoću igala. Nakon toga, morate šivati ​​rub suknja na remen šivaćim strojem, obavljajući cik-cak bod.

U tom slučaju, potrebno je osigurati da je cijeli rub zarobljen. Inače, postoji opasnost od razotkrivanja. Sada je vrijedno uklanjanja svih igala. Suknja stare haljine je spremna.kako napraviti suknju iz djevojke haljina fotografija

U zaključku

Sada znate izraditi suknju iz haljine za djevojku. Fotografije vam mogu pomoći da bolje zamislite što se događa na kraju. Slično tome, haljinu možete prepuniti za odraslu ženu. Glavna stvar je da stil treba stati. Ako želite, remen može biti zadekorirovat. U tu svrhu, kuglice, velike kuglice i luk satenskih vrpci će odgovarati. Ako se duljina suknje ne uklapa, tada se može izvesti na koljeno ili čak kraći.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako šivati ​​haljinu za lutku vlastitim rukama?Kako šivati ​​haljinu za lutku vlastitim rukama?
Prekrasni sarafani: kako šivati ​​ljetnu odjeću bez posebnog znanja?Prekrasni sarafani: kako šivati ​​ljetnu odjeću bez posebnog znanja?
Zanimljive haljine s vlastitim rukamaZanimljive haljine s vlastitim rukama
Šivati ​​svoju haljinu brzo i jednostavnoŠivati ​​svoju haljinu brzo i jednostavno
Jednostavan način da napravite obrazac za lutkuJednostavan način da napravite obrazac za lutku
Sew pletena haljina. Dva načinaSew pletena haljina. Dva načina
Kako šivati ​​haljinu `seljaka` vlastitim rukama?Kako šivati ​​haljinu `seljaka` vlastitim rukama?
Početna remake muških košulja. Kako šivati ​​bluzu i haljinu od muške košuljePočetna remake muških košulja. Kako šivati ​​bluzu i haljinu od muške košulje
Pepeljuga kostim vlastitim rukama: opis, proizvodnjaPepeljuga kostim vlastitim rukama: opis, proizvodnja
Oblik elegantne haljine za djevojčicu: sa zvonikom, suncem i naboraOblik elegantne haljine za djevojčicu: sa zvonikom, suncem i nabora
» » Kako napraviti suknju iz haljine: upute