Kako izraditi ručno izrađenu Babu-yagu čunjeva u žbuku: fotografija

Baba-yaga jedan je od najatraktivnijih bajkovitih likova. Sva djeca to jako vole i uopće se ne boje, unatoč njezinom krupnom izgledu. U svim pričama u kojima je ova strašna stara žena prisutna, još nije doista zlostavljala nikoga. Najmlađa djeca mogu je zavesti, kružite prstom,

pobjeći. A ona, s letećim magičnim metlom, ne može uhvatiti nikoga.

Omiljeni junakinja priče često privučeni prikazuju distribucija u svoju djecu kao predškolske i osnovnoškolske dobi. U ovom članku ćemo vam pokazati kako to učiniti Baba Jaga iz kukova, što trebate učiniti da se pripreme, što dodatno komponente će biti potrebna za dovršetak sliku nego su elementi spojenih zajedno.

Materijali za obrt

Da biste stvorili sliku bajke stare žene, trebate pronaći veliku jele konus. Dugo je i prikladno kao prtljažnik. Za ruke možete odabrati šipku istog stupnja. To može biti cijeli grančica, a onda se ruke neće saviti. Ali možete ih učiniti savijenima u laktovima. Zatim trebate četiri kratka štapića i plastenik kako biste ih držali zajedno.

žena čunjeva

Glava "Baba-yaga of cones" može biti izrađena od bilo kojeg prirodnog materijala okruglog oblika. Može biti kesten, orah, mali boroviti konus. U smreke, čak i male veličine, oblik je izdužen i šiljast, a borovi češeri imaju zaobljen oblik. Na stražnjoj strani, sve su vage međusobno poredane, dobiva se gusta kružna komada na kojoj se svi drugi dijelovi lica mogu savršeno postaviti.

Mali detaljiBaba Jaga iz kukova mora biti osoba, kosa, čak možete kuhati za nju rupčićem. Uostalom, Ruskinje koriste se nose marame, a naša stara žena - stanovnik ruske šume, tako mora biti vlasnik takvog pokrivala za glavu. Ako je glava izrađena od kestena ili oraha, to je dovoljno da bi oči plastelina ili aplikacija. Da biste to učinili, morate uzeti dvije kuglice bijele gline i pridaju vrh kestena, vrh im drže čak dvije crne ili smeđe loptu, samo manji.

Ako se odlučite za oči Babe Jage iz kukova strane aplikacije, potrebno je smanjiti dvije bijele krugove i privući ih u crno marker točke. Zatim staviti u visini očiju na kesten ili orah s bijelim ljepilom.

ženska joga čunjeva

Ako je glava izrađena od malih bora kukova, možemo sve „lice” izbliza žute ili bež gline, a već preko zaglađene površine pozicioniranja oči i nos. Tada uloga oči može izvesti slane arapske goveđe ili heljde.

Nos se može stvoriti iz komadića plastenina, kao i drugih materijala. Učinit će mala žira, komad grančice, tjestenina u obliku kuke.

Kosa i glavna odjeća

Kosa za Baba Yaga izrađena od čunjeva od prirodnih konoplje užadi, pređe iz zavjesa pređe odgovarajuće boje, slame. Najlakše je napraviti četkicu od niti ili užeta. Da biste to učinili, potrebno je omotati pređu u nekoliko slojeva na kartonskom predlošku. Što više niti ima, to će veličanstvena kosa starice biti. Zatim, s jedne strane, sve niti su sastavljene jednostavnom pamučnom nitom na čvoru, dva okreta se vrše oko vrha četke tako da se svi dijelovi drže zajedno. Na suprotnoj strani, oštri rubovi su izrezani oštrim škarama, tako da su niti sve iste dužine. Zatim je kosa pričvršćena na vrh PVA ljepila.

baba yaga konusa u mortu

Šal na Baba Yagi od čunjeva napravljen je od komada pamučne tkanine. Na kartonu nacrtajte trokutasti uzorak. To bi trebao biti jednodijelni trokut, gdje je baza dugačka, tako da se šal može lako vezati oko glave. Uzorci opisuju konture na tkanini i izrezuju se škarama. Ostaje ga samo vezati za glavu. Ako je tkanina izrezana nakon izrezivanja, rubovi se mogu zapaliti svijećom ili upaljačem za cigarete.

Skupite dijelove zajedno

Da biste dobili lik Baba-yage iz čunjeva, morate sve zajedno pripremiti unaprijed pripremljene detalje. Da biste to učinili, uzmite veliki komad plasticina i gurnite okruglu loptu. Zalijepite ga na vrh smreke, a na vrhu je pričvršćena glava, koju smo već učinili zasebno. Ako su koljena savijena na koljena, trebate dva mala štapića ili grančice da se pridruže pod kutom s plastikom. Zatim u području vratnih kuglica plasticina su pričvršćene s jedne strane i s druge strane. Stavili su štapove u ruke. Također možete napraviti donji dio s plastikom. Tu će biti dlan na kojem možete umetnuti metlu.

Kako napraviti metlu za bajkovitu šumu staricu? Lako je. Morate uzeti jedan dugi grančica, malo veći od lika likova. Da biste stvorili samu metlu, morate prikupiti tanke grane iste dužine od grmlja. Oko velike grane formira se tanki snop, čvrsto pričvršćen jednostavnim pamučnim nitom. Potrebno je parati nekoliko uskih zavoja, tako da se mali grančice ne ruše. Spremna metla se stavlja u stupu ili u ruku Yagea.

Materijali za stupove

Nemoguće je zamisliti šumski stanovnik bez njezinog glavnog letećeg atributa. Naravno, idemo dalje na stupu. Što je to? Ovo je veliki kapacitet okruglog oblika, koji podsjeća na kantu. Izrađen je od drveta. Yaga, kad trebaš ići u potragu za nekim, sjedi u njemu i odleti. Baba-yaga konusa u mortu neće raditi ako propustite ovaj detalj u svojoj nevjerojatnoj slici. Stupa je izrađena od papira ili plastične čaše koja služi kao osnova za daljnju primjenu prirodnog materijala.

Baba Yaga od čunjeva u mortu Fotografija

Može se zalijepiti s korom s drveta, saditi je u krug oko ljepila ili grančica. Još uvijek možete zamotati vreću s jastučićem i vezati ga u krug s nizom. Također će biti izvorni. Sada ćemo razraditi proizvodnju Baba-yage iz čunjeva u mortu. Sljedeća slika pokazuje kako to učiniti.

Kako napraviti stupa iz grančica?

Papir za jednokratnu upotrebu trebao bi biti zalijepljen sa smeđim plastikom oko opsega, pokrivajući cijelu površinu. Ovo je kako bi se osiguralo da grančice ne ispadnu iz stupa. Zatim, jedan po jedan, tanke grane su pričvršćene zauzvrat, pritiskom u plastičnu masu laganim pritiskom ruke.

kako napraviti ženu Yagga od čunjeva

Ostaje samo vezati grane s nizom žica odozdo i odozgo. Možete uzeti jednostavni konopac, a također možete kontrastirati svijetle pređe, na primjer, crveno. Kada se napravio leteći objekt, Babu-yagu se pažljivo smješta u žbuku. Sve je spremno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako crtati Babu-Yaga u olovku u fazama. Kako crtati stupa, kuću i kolibu Baba YagaKako crtati Babu-Yaga u olovku u fazama. Kako crtati stupa, kuću i kolibu Baba Yaga
Sova kukova. Obrt za bebeSova kukova. Obrt za bebe
Ruske narodne priče s Baba JagomRuske narodne priče s Baba Jagom
Prekrasni labudovi češera i plasteninaPrekrasni labudovi češera i plastenina
Muzej vila (Kijev) - izvrsno mjesto za djecuMuzej vila (Kijev) - izvrsno mjesto za djecu
Lesotiku čunjeva s vlastitim rukamaLesotiku čunjeva s vlastitim rukama
"Geese-labudovi" (bajka): kratki sadržaj i značajke žanra"Geese-labudovi" (bajka): kratki sadržaj i značajke žanra
Korostyshevskaya Tatyana: knjigeKorostyshevskaya Tatyana: knjige
Muzej ruske bajke - oživljavanje ruskog folkloraMuzej ruske bajke - oživljavanje ruskog folklora
Izvorne kostimirane čestitkeIzvorne kostimirane čestitke
» » Kako izraditi ručno izrađenu Babu-yagu čunjeva u žbuku: fotografija