Ukrašavajući posudu s vlastitim rukama

U svakoj kući, zatvoreni biljci ne samo da povoljno utječu na zrak u sobi, već i ukrašavaju. Međutim, ako su smješteni u jednostavni plastični ili zemljani lonac, tada će dnevni prostor izgledati previše banalno i jednostavno. Kupite gotove lonce ponekad je preskupo, a nije uvijek moguće podići kapacitet tražene boje ili uzorka.

predgovor

Da biste pronašli izlaz iz teške situacije, pomoći će našem članku, koji detaljno opisuje kako ukrašavanje lončanice s različitim materijalima. Oni su potpuno dostupni svima domaćicama i sigurno, ako izgledate dobro, onda će vam se potrebni elementi naći u kući. Uostalom, za ukras koristiti najčešće stavke. Također je podrezivanje platna ili jastuka, ostataka čipke, sitnih šljunka ili bizarnih školjaka koji se mogu odvesti iz odlaska na morsku obalu.

Za uređenje lončanica pogledao original, majstor koristi i grančice i komadiće razbijenih keramičkih pločica ili starih jela, tečaj je čak i jaje školjke. Ako pažljivo pročitate članak, onda se svaki zanat može napraviti bez puno poteškoća. Za pričvršćivanje dekorativnih elemenata uglavnom se koristi gusta PVA ljepila. Akrilna boja i lak mogu biti korisni za ukrašavanje lončanice.

Crtanje s bojama na loncu

Često ljubavnici žele vidjeti crticu na cvjetnom loncu. To može biti ponavljanje ukrasa - geometrijsko ili povrće. Ako majstor dobro privuče, lonac, ukrašen cvijećem ili slikom, izgledat će lijep.

Posuda u dječjoj sobi

U vrtiću možete ukrasiti posudu za cvijeće, koristeći slike heroja popularnih filmova ili crtića. Dijete će biti vrlo zadovoljno SpongeBobom u njegovoj sobi.

Prvo, površina posude je potpuno prekrivena akrilnom žutom bojom. Ovo će biti pozadina za budućnost. Zatim jednostavna olovka crta konture osobina junaka. Pomoću različitih boja možete ih brzo prenijeti na žutu pozadinu. Ako ne znate kako nacrtati, nećete biti na putu za implementaciju kreativne ideje, jer se svaki junak može naći na internetu. Ako niste uopće prijateljski s olovkom, onda postoji i mogućnost. Uobičajenu boju možete pronaći s pravim likom. Nakon što je tiskana željena slika na pisaču, preostaje ga pretvoriti u lonac. Da biste to učinili, možete upotrijebiti kopirni uređaj ili utor na olovku s oštrom olovkom.

Zatim su detalji slikani. Nakon što se proizvod potpuno osuši, možete nastaviti s transplantacijom cvijeta.

Pečenje uzorka na plastičnom loncu

Dekoriranje plastičnih lončanica također se može izvesti akrilnim bojama, ali bolje je ne prekriti površinu jer lonac ima krhku strukturu i može se deformirati od pritiska, dok će se boja ispucati i na kraju prolijepiti. Ako želite postaviti sliku na takav lonac, odaberite plastiku u boji kako ne biste trebali napraviti boju u pozadini. Slika može biti mala. Za to se često koriste predloške, izrezani bilo iz plastike ili iz kartona.

Pečenje na loncu

Također će biti potrebna akrilna boja i spužva. Kako se ne bi razmazili, preporuča se prilagoditi spužvu nekoj vrsti štapića. Predložak se primjenjuje na središnji dio lonca. Spužva je spuštena u boju željene boje, lagano ga pritisnuta na rub stakla, tako da će dodatni boja izaći. Samo tada, s naljepnicom na uzorku, uzorak se prenese u posudu za cvijet.

Možete napraviti ukras od saksije sa svojim rukama na sredini proizvoda, a može se primijeniti na uzorak u krug iznad ili ispod obrta. Onda je predložak izrezan dug, tako da kada savijanje pokriva cijelu površinu posude.

Omotanje od tkanine

Ideje za ukrašavanje lončanica mogu biti različite. Kao i materijali za obrt. Ako ste nakon šivanja ostali komad svijetle tkanine s cvjetnim uzorkom, možete napraviti ukras lonca, kao na donjoj slici.

ukrašavajući posudu krpom

Prvo, opseg lonca se mjeri u najširem dijelu i najuži ispod. Zatim morate nacrtati uzorak na tkanini u obliku trapeza. Najveća linija je veličina široke mjere plus 1 cm na svakoj strani kako bi preklapali tkaninu. Donja traka također ima odgovarajuću duljinu donjeg dijela. Također ostavite nekoliko centimetara, kao zalijepljeni dijelovi tkanine preklapaju, tako da ne možete vidjeti lonac. Osim toga, pri vrhu i dnu morate dodati nekoliko centimetara, jer će tkanina nakon lijepljenja morati savijati prema unutra, tako da sama kapacitet nije vidljiva.

Posuda je temeljito razmazana PVA ljepilom, na koju se primjenjuju prahovi. Nakon što smo pritisnuli ruku na sve površine tkanine, dobro smo razinu materijala koji nije bilo nabora na tkanini.

Preostale komade tkanine na vrhu i na dnu trebale bi se izrezati na tanke trake, a zatim, kada se lijepe na okruglo dno i na vrhu lonca, neće biti nikakvih bora. Donja strana nije potpuno zabrtvljena, mora ostati otvor za višak tekućine.

Dekoriranje lončanice s tkaninom završava nanošenjem sloja PVA ili akrilnog laka preko materijala. Nakon što se površina osuši, možete presaditi biljku u lijepu posudu.

Državni stilSada u modi prirodnih tkanina, dakle pri registraciji lonca za boje moguće je koristiti i jastučić. Materijal se može lijepiti na proizvod, dodajući nekoliko dekorativnih elemenata, na primjer, čipke ili lukove satenskih vrpci.

Cvjetna posuda može biti ukrašena jastučićem bez ljepila. Dovoljno je izrezati kvadrat platna i staviti posudu na sredinu, kako bi se spojili svi uglovi na vrhu.

uređenje sa juta

Kako bi se zadržao jastučić i da se ne sklizne, unaprijed se zaglavi ukrasni zavoj. Bend srebrne vrpce je ušiven na traku od kostrijeta. Možete koristiti široku traku od satena, a zatim će biti moguće umetnuti tanki konop za vezanje zavoja. I možete koristiti tanku vrpcu i na kraju ostaviti rubove bez veze.

Takve dekorativne elemente jastučića se privremeno koriste, na primjer, kada je otvorena zabava ili vjenčanje u privatnoj kući. Na verandi za goste ili oko trgovačkog centra uz koje mladenci dolaze na stol, postavljaju se takvi posude s jakim bojama. Nakon što se vreća za blagdane treba ukloniti, kao kad zalijevaju cvijeće, tkanina će postati vlažna.

Korištenje konoplje konopa

Ako želite upotrijebiti prirodni dekor za ukrašavanje cvjetnih lonaca, onda je najbolja opcija zalijepiti slojeve konoplje prirodnog užeta. Da biste to učinili, možete laziti lonac s PVA ljepilom i, počevši od vrha, pričvrstite konop, čvrsto ga omatajte oko opsega posude za biljke.

omatanje uže

Možete ukrasiti zanatske radove izradom nekoliko niti pletenice uz pomoć pletenice. Nakon primjene glavnog namota na posudu, šiljka se stavlja u traku iznad ili ispod lonca. Također je zalijepljen na PVA. Ispada trodimenzionalni detalj koji raznosi ukras cvjetne posude. Na gornjoj fotografiji možete vidjeti kako izgleda gotov posao.

Ljepljiva ljuska jajeta

Ukrasite površinu lončanice može biti bilo koji materijal, na primjer, lijepljenje kruga razbijena u male komadiće ljuske. Da biste to učinili, uklonite unutarnji film i dobro isprati školjkom. Zatim se sve rasporedi na suhu odjeću za sušenje. Zatim će dio površine koji će biti prekriven školjkom, PVA ljepilo je razmazano. Trebalo bi imati gustu konzistenciju.

zanatskih jaja

Dijelovi ljuske mogu biti velike ili male, ovisno o odabranom uzorku. Možete lijepiti površinu u potpunosti, ali možete stvoriti ornament ili valovitu liniju. Također je zanimljivo kombinirati ovaj materijal s drugima. Nakon toga, ljuska može biti obojana u bilo kojoj boji. Izvorna školjka izgleda na nekoj pozadini boje. Neki majstori predoblikuju školjku, a onda je zalijepljena. Da biste popravili rezultat rada, morate prekriti cijelu površinu posude s akrilnim lakom nakon lijepljenja s takvim krhkim materijalom. Sloj laka će držati ljuske ljuske i zaštititi od pada.

Premazivanje mekim premazom

Već ste upoznati s ukrašavanjem površine cvjetnih lonaca uz pomoć tkanine. Ova opcija u proizvodnji je slična. Sav posao se obavlja na sličan način, samo čipka nije nužno sve po površini. Materijal možete lijepiti na PVA ljepljive trake, mijenjajući čipke od čipke.

Čvrsto prianjanje

Takav materijal može dodati dodatne elemente, na primjer, stvoriti bujnu vrpcu satenskim vrpcama ili u kombinaciji s crno-bijele ili tkaninom u boji.

Pomorska tema

Dekoracija lončanica školjke donijeli s odmora, pomoći će učvrstiti memorije Seascape i uspomene vlasništvo velik vrijeme. Ako su ljuske glatke i bez praznina, onda su odmah zalijepljene na površinu s superglojem, pravilno postavljanjem raznih vrsta.

ukrašavajući posudu s školjkama

Ako ste sakupljali ljuske sa šupljinom, prije lijepljenja na lonac, trebate ispuniti ove praznine. Bolje je koristiti sve sitno nasjeckane komade papira ili novina. Napunite ljusku posve poslije namakanja papira u ljepilu. Kada artefakti konačno suše, a to traje najmanje dvanaest sati, možete početi lijepljenje lonca.

Mozaik keramičkih pločica

Možete stvoriti izvorni izgled uz pomoć pločica ili posuđa, razbijena u male komadiće. Možete dodati sliku u mozaik ili ih jednostavno smjestite u kaotičan red. Zalijepite pločicu na lonac pomoću ugradbene ljepila. Ali ovo nije kraj posla.

Mozaik keramičkih pločica

Da bi površina lonca bila glatka, trebate žbukati primijenjene slojeve. Kada se kruta osuši, višak se isperu spužvom natopljenom vodom. Ovaj je zanat vrlo jak i izdržljiv. Na taj način je moguće ukrasiti velike betonske cvjetne grede u vrtnom području.

Varijante prikazane u članku izrađene su bez puno napora, takav obrti mogu koristiti čak i amater. Sretno!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Koje darove mogu učiniti za svoje voljene?Koje darove mogu učiniti za svoje voljene?
Ukrašavanje čaša za vjenčanje s vlastitim rukamaUkrašavanje čaša za vjenčanje s vlastitim rukama
Što se može učiniti od školjaka? S vlastitim rukama naučimo stvoriti prekrasne proizvode i suvenireŠto se može učiniti od školjaka? S vlastitim rukama naučimo stvoriti prekrasne proizvode i suvenire
Izrađujemo slike školjaka vlastitim rukamaIzrađujemo slike školjaka vlastitim rukama
Ukras interijera vlastitim rukamaUkras interijera vlastitim rukama
Kako napraviti fontanu kod kuće? Dekorativna soba fontana s vlastitim rukamaKako napraviti fontanu kod kuće? Dekorativna soba fontana s vlastitim rukama
Pojedinosti o tome kako napraviti lonce u `Maynkraft`Pojedinosti o tome kako napraviti lonce u `Maynkraft`
Kako izraditi zdjelu od školjkeKako izraditi zdjelu od školjke
Kako napraviti sobnu fontanu?Kako napraviti sobnu fontanu?
Tipične dimenzije keramičkih pločicaTipične dimenzije keramičkih pločica
» » Ukrašavajući posudu s vlastitim rukama
LiveInternet