Kako napraviti štap za ribolov sa svojim rukama?

Tradicionalno, ribolov je jedna od mogućnosti za rekreaciju na otvorenom. Za nekoga je ovo ozbiljan hobi, za druge - mogućnost testiranja sebe. Ali ponekad postoje situacije u kojima ribolov može biti jedino sredstvo za uzdržavanje. Na primjer, ako ste morali ostati na otoku okruženom vodom zbog loših vremenskih uvjeta ili ste izgubili svoj put. Let`s vidjeti kako napraviti štap za ribolov sa svojim rukama izravno na prirodu.

sadržaj

  Kako napraviti štap za ribolov

  Napravimo štap

  Štap za ribolov lako se priprema od improviziranog materijala čak iu ekstremnim uvjetima. Najjednostavnija šipka može se načiniti od tankog debla stabla, na primjer, lješnjaka, trešnje ili smreke. Da bi to učinili, prtljažnik bi trebao biti obrezan na bazi, čist čvorova. Nije potrebno ukloniti kore, od čega se kvaliteta ribolova neće pogoršati. Glavna stvar je provjeriti štap za trajnost. Uostalom, gubitak ribarske linije i kuka, ako vaša konstrukcija ne podnosi težinu ribe, za izgubljenu ribarsku smrt slična je. Da biste to učinili, možete napuniti čarapu s pijeskom, pričvrstiti ga do kraja štapića, gledajući kako napraviti riblji štap jači.

  Popravljamo ribu

  Kao ribarska linija za štap za ribolov, možete koristiti tanki užad, labav na nitu. Za hvatanje velikih riba, u ekstremnim slučajevima, lagane žice, tlo s pre-travom, kako ne bi preplašili ribu s neobičnim mirisom. Na primjer, u drevnim vremenima znali su kako napraviti štap od pletene konjske kose. Crta treba biti dugačka 50 centimetara od štapa. Može se pričvrstiti na kraju ribarske šipke, nakon što je napravio prorez.

  Kako napraviti štap za ribolov sa svojim rukama  Pokupite posudu

  Dobar pijan može doći iz kuglice lovački patrone. Svaki teški predmet, na primjer, matica, vijak, pa čak i običan kamen, također je prikladan. Znajući kako napraviti štap za ribolov, možete koristiti prikladne materijale: slučaj iz filma, rukavica, rupčić, u koji se ulijeva pijesak. U starim vremenima pijanac je izrađen od gline. Popraviti ga bolje ne izravno na liniju, ali na udaljenosti od 20 centimetara od kukice.

  Tražite plovak

  Ako odlučite kako to učiniti plutajući ribolov, onda trebate malo više mašte. Umjesto plutajućeg materijala prikladnog za lagani materijal, poput pluta iz boce, pjene, kao i pera, pera ptica, kora stabla ili reeds. Plivac je postavljen na takav način da se uz pomoć poda izlazi iz vode na trećinu svoje veličine. Ako planirate uhvatiti štuka ili šuga, plovak u štapiću je izborni atribut.

  Ugradite kuku

  U ekstremnim situacijama kuka se može načiniti od nokta ili obične metalne žice. Njegov kraj bi trebao biti malo spljošten, kucajući teški predmet. Zatim napravite duboko urezivanje nožem ili sjekirom, savijajući žicu prema gore tako da ulovljena riba ne sklizne. Kuki se može izraditi iz prstena iz hrpe ključeva, kose za kosu, nevidljivog, broševnog ili sigurnosna igla.

  Kako napraviti plutajuću štap za ribolov

  Dakle, znajući kako napraviti štap za ribolov, možete čak iući ekstremna situacija ne brinite se što ste gladni. Glavna stvar je pokazati neke vještine i mašte, a ukusna riba za večeru je osigurana.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Šaran štap - pouzdan i izdržljiv alat za ribolovŠaran štap - pouzdan i izdržljiv alat za ribolov
  Donka s napojnicom, pripremljena vlastitim rukama, ključ je uspjeha na ribolovuDonka s napojnicom, pripremljena vlastitim rukama, ključ je uspjeha na ribolovu
  Ribolovne tajne: kako pravilno sakupiti ribu?Ribolovne tajne: kako pravilno sakupiti ribu?
  Gumica za ribolov s vlastitim rukama - korisna stvar u arsenalu ribaraGumica za ribolov s vlastitim rukama - korisna stvar u arsenalu ribara
  Koja je najbolja šipka za zimski jedrenje?Koja je najbolja šipka za zimski jedrenje?
  Što bi trebalo biti štap za letjeliceŠto bi trebalo biti štap za letjelice
  Bočni štap za ribolov za uspješan ulovBočni štap za ribolov za uspješan ulov
  Klasični ribolov, ili Kako opremiti plutajuću ribuKlasični ribolov, ili Kako opremiti plutajuću ribu
  Rod šipke: naučiti nove metode ribolovaRod šipke: naučiti nove metode ribolova
  Obrt za ribolov: savjeti obrtnicima i amateriObrt za ribolov: savjeti obrtnicima i amateri
  » » Kako napraviti štap za ribolov sa svojim rukama?
  LiveInternet