Kako napraviti stranicu za karneval?

Ponekad se javlja problem ispred roditelja. Hitno trebate napraviti stranicu za odijelo. I nije važno zašto mu je to bilo potrebno: za kazališnu izvedbu ili za karneval. Važno je da dijete izgleda kao stranica! Kostim je potreban upravo sada. A vrijeme proizvodnje je ograničeno.

Što trebam kuhati za kosturu stranice?

Pažljivi majstori će sigurno primijetiti jedan važan detalj. Odijelo stranice gotovo se podudara s redoslijedom princa, ako je kruna zamijenjena beretom. Međutim, nasljednici prijestolja uvijek ne nose tiaru na glavi. I knezovi u karnevalskim kostimima često okreću glavu s beretkama.

stranica

Koja je kostura stranice za dječaka ili djevojčicu? Uostalom, često male djevojke za koktele također vole odjenuti se u dvorjake blizu kraljevske osobe. Dakle, za ovo odijelo trebat će vam:

 • Potrebno je;
 • plašt (plašt);
 • prsten;
 • veličanstvene hlače;
 • uske čarape.

Ako je vrijeme vrlo ograničeno, možete to učiniti samo s kapom i beretkom.

Plašt za stranicu

Dakle, neophodno je napraviti elegantan plašt za izradu prekrasnog odijela stranice. Vrlo je lako napraviti ga vlastitim rukama. Dovoljno je uzeti pravokutni veo iz kreveta ili kauča i na dugoj strani da prođe čipku do kuliska. Bolje je ako je svilenkasta ili baršunasta.

Odgovaraju stranicu sa svojim vlastitim rukamaMožete, naravno, konkretno kupiti tkaninu za te svrhe. Zatim postoji mogućnost za rezanje polukruga, blizu središta polukruga, izrezati još jedan s manjim promjerom. To će biti usta plašta. U njemu napravite kuliska za kabel ili satenski vrpcu, koji je vezan s veličanstvenim lukom.

Na stražnjem dijelu plašta možete izvezati krunicu s perlama. Lijepo izgledao ukras, obložen zlatnim užetom.

Izrada bereta za stranicu

Ako kuća ima veliki beret tkanine - to je samo divno. Tada bi trebalo biti ukrašeno samo vezom ili perom, a donji rub bi trebao biti postavljen na elastičnu traku kako bi se smanjila njegova veličina.

Ponekad zauzima zamjenu šešir širokih oboda. Ova je opcija prihvatljiva iu karnevalskom kostimu.

Ali ako on poduzme, posebno za šivanje stranice za svoje odijelo, naravno, on će biti elegantniji. Odijelo izgleda osobito luksuzno ako je glavna haljina i haljina izrađena od iste tkanine.

odijelo odijelo

Uzorak za beretku može poslužiti kao normalan krug. Na obodu, dio se skuplja na žicu s šavom "naprijed iglu". Odvojeno, rub je izrezan, duljina jednaka volumenu glave "stranice". Traka je presavijena na pola, pažljivo glačana.

Tada bi okvir trebao biti ušiven, pretvarajući ga u prsten. Nakon presavijanja jednog ruba oboda i opsega pojedinosti sakupljenog na konacu, odvaja se licem u lice, iskrcava se. Druga, bez šavova, rub ruba okrenut je prema unutra zbog zaglađivanja. Sada je tajna šava fiksirana. Učinite to na način da su rubovi šavova skriveni unutar.

okovratnik

Kostimi plemića u prošlosti razlikovali su se obiljem čipki, šljokica i vezova. Posebno raskošno izgledale su haljine na ovratnicima.

Učinite ovu stavku prekrasnom na četiri načina: od tkanine (stojeći), čipke, od najlona ili od papira.

Za ovratnik od tkanine, morate napraviti uzorak u obliku trapeza. Vjerojatno odjednom dva detalja koji su potrošeni. Između njih, morat ćete umetnuti kartona tako da ovratnik zadrži oblik. Također može biti ukrašena vezom, šljokicama, rhinestones ili krzno rub oko ruba.

odijelo za dječak

Možete šivati ​​ovratnik od čipke ili proshvy. U tu svrhu prikladna je široka traka, koja se skuplja na žicu sa šavom "ispred igle". Na prednjoj strani spojnice može se šivati ​​gumb ili prekrasna vrpca. Ispis stranice će biti odličan ako izrađujete ručice na rukavima iz iste čipke ili paste.

Ovaj proizvodni algoritam je pogodan za najlonske ovratnike. Ali ako se uzme vrpcu dovoljno dugo, onda je kontrakcija rubove, sastavljen šav „naprijed iglu”, te dobiti nešto nalik balerina suknja-pack. Takav ovratnik izgleda vrlo bogat.

Posljednja opcija je ovratnik od papira. Kako bi se to postiglo, mnogi čunji u obliku A4 formirani su od A4 krajolika. Savjeti češera su izrezani na 5-6 cm, a onda su dobivene detalje zalijepljene zajedno sa stranama. Iz daljine takav ovratnik također sliči baletnoj suknji.

Bujne hlače: majstorska klasa

Ovaj dio odjeće nije obavezan. Naime, stranica bez hlača definitivno je glupost. Ali za odjeću, uobičajene hlače će učiniti.

Međutim, ako gospodar ima vještine krojača, onda neće biti teško kopati hlače za njega. Najvažnije je da bi bilo dovoljno vremena da napravite ugodne, privlačne, luksuzne, raskošne hlače za kosturu stranice.

stranica

Uzorak za njih možete učiniti sami.

 1. Na novinama postavljamo gaćice buduće stranice i kružimo detalje prednjih i stražnjih polovica na šavovima.
 2. Izrežite pojedinosti uzoraka. Za proizvodnju glavne Oblik uzorka morate ih lagano gurnuti uzduž bočnih šavova kako biste dali buduće raytuze sjaj.
 3. Iz rasvjetnog satena izrezamo i šivamo unutrašnjost hlača. Malo odstupaju od donjeg ruba, napravite kuliska i umetnite elastičnu donju rubinu. Na rubu hlača možete šivati ​​čipku od čipke.
 4. Iz tamnog satena izrezani su trake od 5-10 cm i duljina jednaka visini pantaloona. Zatim, svaka dvije trake su presavijene prema unutra i prošivene. Nakon toga se ispisuju detalji.
 5. Rubovi trake su obrubljeni zlatnim gredama. Stavite ih na dno hlača i šivajte na vrhu i na dnu. Kada se elastični pojas umetne u gornji dio hlača, smatra se spremnim. Kada stavljate gaćice, pruge se pomiču u srednjem dijelu, donji svjetlosni hlače postaju vidljivi između njih. Izgleda lijepo i ekstravagantno.
 6. Na isti način možete ukrasiti gornji dio rukava odjeće na stranici.

Kao što se može vidjeti iz članka, posve je moguće napraviti takav karnevalski kostim. Samo trebate želju, točnost i strpljenje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Napravili smo kostim za mačku za djevojkuNapravili smo kostim za mačku za djevojku
Mi svladavamo svoje ruke lijepom žaba kostimaMi svladavamo svoje ruke lijepom žaba kostima
Svojom rukom napravimo kostim "vjeveru"Svojom rukom napravimo kostim "vjeveru"
Kako mogu napraviti kostim `Scream` kod kućeKako mogu napraviti kostim `Scream` kod kuće
Kostimi za Novu godinu: to učiniti samiKostimi za Novu godinu: to učiniti sami
Kostim od bikova je vrlo jednostavan!Kostim od bikova je vrlo jednostavan!
Spider odijelo za djecu s vlastitim rukama. Karnevalske kostimeSpider odijelo za djecu s vlastitim rukama. Karnevalske kostime
Stargazer je kostim koji možete napraviti sami za 30 minutaStargazer je kostim koji možete napraviti sami za 30 minuta
Dječje odijelo ugnježenih lutki za odmor je najsjajnija i najljepša odjećaDječje odijelo ugnježenih lutki za odmor je najsjajnija i najljepša odjeća
Kostim je izvrsna odjeća za maskenost, ako se ne bojite mračnih silaKostim je izvrsna odjeća za maskenost, ako se ne bojite mračnih sila
» » Kako napraviti stranicu za karneval?
LiveInternet