Haljina s pljeskavima na ramenima - romantiku ljeta

Ne može svatko razumjeti složene crteže uzoraka. Kako bi naučili vještine šivanja, ljudi mogu provesti nekoliko godina života. Ali ponekad želite sami šivati ​​nešto, na primjer, haljinu s gumama na ramenima. Ovaj model je sada u modi. Postoji teška opcija, kako napraviti uzorak. Da biste to učinili, potrebno je potpuno izraditi rešetku prednje police i natrag, a zatim na osnovi modela željenog proizvoda. Algoritam je dug i težak. Stoga, od prvog trenutka, neće sve izaći.

haljina s pljeskom na ramenima

Predlažemo da se šaljemo haljinom s ramena na ramenima prema brzoj shemi, koja je dostupna čak i za početnike.

Mjerenja za krojenje haljina

Što su manje mjerenja potrebne za izradu crteža, to je lakše izgraditi uzorak. U tom slučaju moramo odrediti duljinu proizvoda. U našoj haljini nema vrata i ramena - cijeli proizvod se drži na prsima. Stoga, gornji dio proizvoda ne počinje s ramena, već s gornje strane dojke. To je iz ovog mjesta i morate početi računati. Nanesite centimetarsku vrpcu u sredinu iznad prsnog koša i učvrstite ga rukom i pustite da drugi rub vrpce bude slobodan. Na vrpci odaberite oznaku duljine proizvoda (CI) koja nam odgovara.

haljina s gumama na ramenima

U članku uzimamo sve brojke približno, ako je potrebno, mogu se mijenjati. Za haljinu s licem na ramena, možete se zaustaviti pri mjerenju DI 120 cm. Sam samoljepljivac se može odabrati proizvoljno, otprilike 25 cm, uzimajući u obzir sve nabore.Da biste utvrdili širinu prtljažnika, potrebno je izmjeriti obujam na ramenima. To je jednako 100 cm.

Da biste utvrdili širinu odjeće, izmjerite opseg prsa preko prsnog koša. To je 85 cm.

Sada ćemo raditi s primljenim mjerama i izgraditi haljinu s gumama na ramenima.

Uzorak odabranog modela

Kada već imate osnovna mjerenja, možete izraditi crtež i dobiti predloške prema kojima možete šivati ​​više od jednog proizvoda.

haljina s pljesnivom na uzorku ramena

Vrlo je jednostavna s licem dolje. Širina je 100 cm, a duljina 25 cm. Izrađujemo pravokutnik s vladavinom i kredom. Tkanina ima dva takva pravokutnika. Da biste napravili prekrasan sklop, trebate uzeti 2 širine tkanine. Ako ne dodate tu širinu, neće raditi nabor i sklopovi, izgled će biti jednostavna tkanina od tkanine. Dvostruko tipkanje - ovo je najbolja opcija, ako spasite na rubovima, zastor se iskrsne. Uostalom, u ovom modelu, haljine s pljeskavima na ramenima svih ljepota - to je u ovom razigran volanche.

Sustavi polica i prijenos naslona izgrađeni su prema ovoj shemi. CI = 120, opseg prsa 85 cm. Izrađujemo pravokutnik s takvim podacima. Za izgradnju otvor za rukav vrška pravokutnika na središnjoj liniji gornji odgoditi do 8 cm i do 13 cm. S lijeve i desne strane spojiti ove točke zajedno zaobljenih linija za trasiranje otvor za rukav. Prilikom rezanja trebate rezati dva takva dijela. Dakle, tuljak i haljina sama će dati potrebne sjaj i lakoću. Ako je haljina s volanima na ramenima ne bi trebalo biti bujna, može se podesiti u fazi crtanja.

Za bujne modele, možete odabrati bilo koju prirodnu tkaninu, ona će dati dobre nabore koje će zadržati oblik.

Uska haljina s pljuskom

Ako se haljina mora postaviti, tada je poželjno koristiti materijal rastezljivosti. U tom slučaju morate ukloniti drugu mjeru: obujam prsnog koša (OG). Centimetarsku vrpcu treba postaviti duž najistaknutijih točaka prsnog koša i lopatica. Ispušni plin pretvara broj = 94 cm 94 cm sada biti podijeljen u dva dijela, da bi se dobio pravokutnik 47 cm konstrukt: .. dužina = 120 cm, širina = 47 cm i dubinu otvor za rukav je 13 cm, a širina može se smanjiti za 1-2 cm .. Stretch tkanina dobro se uklapa u oblik i model haljine s flounces na ramenima će dobiti šav.

U prvoj inačici ne smije se ostavljati na tkanini za šavove, au drugoj varijanti s krpom za šivanje potrebno je dodati 1 cm. Za šivanje proizvoda iz elastičnog tkanina je bolje na overlock. Ako postoji samo šivaći stroj, bolje je raditi s dvostrukom iglom ili iglom za rastezljive tkanine.

Prikupljamo dijelove u jednom proizvodu

Prije svega šivamo bočne šavove haljine, radimo ih na stropu. Sada radimo na rukohvatu tako da tkanina ne pada na rubove, a mi ga okrenimo 1 cm, položimo liniju.

šivati ​​haljinu s pljesnivom na ramenima

Dva dijela shuttlea koji potrošimo na stranama obrađujemo rubove na kriške. Donji dio shuttle-a trebao bi biti savijen do 1 cm i trebao bi položiti ravnu liniju, a zatim pritisnuti šavove.

Stavili smo shuttle preko haljine i pričvrstili ga, pobrinuvši se da su pojedinosti fiksne točno na obje strane, dodamo je u haljinu. Kada se dva dijela skupe zajedno, mnogo je prikladnije oblikovati gumeni pojas.

haljina s gumama na ramenima

Okrećemo gornji rub proizvoda dva puta za 1,5 cm i položimo liniju tako da unutar njega postoji prostor za gumene trake. Šav ne stiže na kraj približno 3-4 cm.

U lijevom jazu stavili smo gumeni pojas. Zbog praktičnosti, rub elastične trake može se pričvrstiti na klin ili klin i prođe unutar kvrga, istezanje elastične duž svoje dužine. Kulisku treba stegnuti sve dok vrh proizvoda ne bude čvrsto povezan s likom. Ostatci gume cvrsta, rubovi su ušiveni zajedno. Preostalo zračenje može se pričvrstiti.

haljina s gumama na ramenima

Haljina s gumama na ramenima gotovo je spremna. Ostaje za obradu dna. Rub se uvlači dva puta po 1 cm, proširili smo se. Proizvod je spreman.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Haljina s otvorenim ramenima i pljeskom - uzorak, zanimljive ideje i modeleHaljina s otvorenim ramenima i pljeskom - uzorak, zanimljive ideje i modele
Kako točno mjeriti širinu ramena?Kako točno mjeriti širinu ramena?
Kako mjeriti ramena za krojenje ili odabir odjeće?Kako mjeriti ramena za krojenje ili odabir odjeće?
Takva šik i jednostavna haljina (pletenje iglama za žene)!Takva šik i jednostavna haljina (pletenje iglama za žene)!
Haljina za Barbie: uzorke i majstorsku klasuHaljina za Barbie: uzorke i majstorsku klasu
Jednostavan način da napravite obrazac za lutkuJednostavan način da napravite obrazac za lutku
Napomena na iglice: kako izgraditi uzorak odjeće s pretjeranim strukomNapomena na iglice: kako izgraditi uzorak odjeće s pretjeranim strukom
Kako izgraditi uzorak ženskih košulja?Kako izgraditi uzorak ženskih košulja?
Sew pletena haljina. Dva načinaSew pletena haljina. Dva načina
Kako šivati ​​haljinu `seljaka` vlastitim rukama?Kako šivati ​​haljinu `seljaka` vlastitim rukama?
» » Haljina s pljeskavima na ramenima - romantiku ljeta
LiveInternet