Nekoliko redaka o tome kako pripremiti salatu `Mimosa `

Oko polovice sedamdesetih u našoj zemlji nalazila se salata "Mimoza". Možda se pojavio prije, ali u to vrijeme počeo je koristiti neumjerenu popularnost. Važnu ulogu ima činjenica da se proizvodi za ovu originalnu salatu koriste pristupačno i jeftino. Čak iu najsiromašnijem domu možete pronaći nekoliko krumpira, mrkve, jaja i žarulju. Konzervirana riba i majoneza su već skuplji, ali još uvijek pristupačni proizvodi.

kako kuhati mimoza salatu

Kako pripremiti salatu "Mimosa" - sastojci

ovo salata od ribe preživio i vrhunac njegove popularnosti i zaborava. No ipak, nije nestalo s naših svečanih stolova. A čak i sada, kada se u najgorem mraku police trgovina raspršuju svježim povrćem, voćem i zelenjem, svaka ljubavnica zna pripremiti salatu "Mimosa".

oprema

Prekrasna jela, u njoj ćemo kuhati i poslužiti našu salatu. Nekoliko malih ploča. Gredica s velikim rupama, nožem i vilicom.

Sastojci • Banka bilo koje konzervirane ribe, najbolja šupljina u vlastitom soku, ali također pogodna za ulje.

 • Jedna jabuka je slatka i kisela.

 • Jedan krumpir i jedan mrkva.

 • Žarulja, četiri jaja i majoneza. majoneza bolje je uzimati mršavo ili bez masnoća, pa neka salata bude bolje.

 • Stotinu grama do mjere vrućeg sira, možete "ruski".

Kako pripremiti salatu "Mimoza"- klasična verzija

kako kuhati mimoza Prvo morate pripremiti sve sastojke. Jaja kuhati teško, 10 minuta kuhanja nakon ključanja. Zatim podijelite u bjelančevine i žumance. Stisnite protein na rešetku u jednoj ploči, žumanjak u drugoj. Mrkve i krumpir također vriju, oguliti i rešetkati. Peel i rešet jabuka, a zatim sir. Luk je vrlo sitno sjeckan u polu prsten, presavijen u sjemenku i natočen strmim kipućom vodom. Zatim odmah isperite hladnom vodom. Tako ćete se riješiti gorčine i mirisa. Zanimljivi ukus dobiva se ako koristite zelene luk, ali je amater.

zbor

Sve salate "Mimoza" odnose se na slojevito. I to znači da pažljivo postavljamo sloj, lagano razinu površine, vodu s majonezom i postavimo sljedeći.

 • Dakle, prvi sloj imamo konzerviranu ribu. Ispustite tekućinu i zamijesite sadržaj posude vilicom. Rovnenko se širi na dno posude i nanosi tanku mrežu majoneze.

 • Sljedeći sloj je kuhan krumpir. I opet majoneze.

 • Dalje na popisu mrkve. Nanesite majonezu.

 • Širimo ribani sir odozgo. Majoneza.

 • Jabuka, majoneza.

 • Bjelanjke od jajeta, majoneza.

 • U ovoj fazi možete nanijeti tanki sloj maslaca. Komponenta je neobavezna, ali daje lako remek-djelo neku nježnost.

 • I posljednja faza - žumanjci jaja. Bez majoneze. Upravo su oni dali ovu salatu takvo romantično ime.

Sve, salata je spremna. Sad stavite celofantsku vrećicu na posudu, tako da žumanjci ne blijede i pustite da se pere nekoliko sati.

Mimosa salate

Varijacije na temu pripreme salate "Mimosa"

Postoji mnogo opcija "Mimosa" salate. U osnovnom receptu potrebni su samo četiri sastojka: jaja, krumpir, konzervirana hrana i, naravno, majoneza. Gdje mogu ići bez njega? Svi ostali sastojci, ovo je već skuplji izbor. No, ovdje postoje varijacije: saury je zamijenjen spratovima, a još bolje s ružičastim lososom. Luk je umočen u maslac. Umjesto krumpira uzeti ribanu rižu. Ali to je sve, kako kažu, stvar okusa. Sada znate pripremiti salatu "Mimosa" i sami možete držati majstorsku klasu

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kuhanje za odmor: mimoza salata s jabukomKuhanje za odmor: mimoza salata s jabukom
Kako pripremiti salatu s makrobama?Kako pripremiti salatu s makrobama?
Salatu pripremamo sa sjemenjem i jaje `Mimosa` na različite načineSalatu pripremamo sa sjemenjem i jaje `Mimosa` na različite načine
Iz salata od skuša konzervirano je na različite načineIz salata od skuša konzervirano je na različite načine
Kako pripremiti "Mimoza": recept s sardinom u nekoliko varijantiKako pripremiti "Mimoza": recept s sardinom u nekoliko varijanti
Recept za `Mimosa`, savjete za kuhanje i razne salateRecept za `Mimosa`, savjete za kuhanje i razne salate
Konzervirana salata za hranu - brza i ukusnaKonzervirana salata za hranu - brza i ukusna
Početna recept za mimotu sa sauryPočetna recept za mimotu sa saury
Mimoza salata s rakovima: različiti recepti, drugačiji dizajnMimoza salata s rakovima: različiti recepti, drugačiji dizajn
Salata `Mimoza s tonom `, receptima pripremeSalata `Mimoza s tonom `, receptima pripreme
» » Nekoliko redaka o tome kako pripremiti salatu `Mimosa `