Recept je kako napraviti šurpu.

Recept je kako napraviti šurpu.

Mnogo različitih recepata za kuhanje jela iz različitih naroda. Kako napraviti šurpu u uzbekskom, jer se smatra nacionalno jelo Uzbekistan. za kuhanje šurpa trebate janjetinu. U Uzbekistanu najprikladnije je Kalmyk. Kako napraviti shurpu, je li ukusna i vrlo zadovoljavajuća jelo? Ovo jelo je za ljudsko tijelo lako probavljiva hrana, jer ima mnogo povrća. Šurp se može jesti kao prvo jelo, a ako propustite trenutak kuhanja, poslužite se kao drugi tečaj. Postoje mogućnosti za kuhanje i kod kuće iu prirodi (pješačenje). Kako kuhati shurpa kod kuće? Za to je potrebna posuda od lijevanog željeza, po mogućnosti s premazom koja je otporna na gorenje hrane. U njemu, ovčetina prvo pržena, a zatim je kuhana s povrćem. Kako napraviti šurpu bez posebnog lonca? Postoji mogućnost da pržite meso u tavi, a zatim zajedno s povrćem stavite je u običnu tavu.

Kako pripremiti šurpu kod kuće? Za to nam je potrebno sastojke ovog obilnog jela. Te komponente uključuju:

-svježe janjetina 1,3 kilograma,-2 kilograma krumpira,

-2 glava luka (medij),

-2-ve mrkve (mrkve 15 centimetara, velike),

- slatki papar.

-rajčice 5 komada srednje veličine,

-za okus, sol, začine, slatki papar, zelje, sve se uzima za okus.

Kako pravilno pripremiti šurpu kod kuće? Da biste to učinili, izrežite ovčetinu u iste male komadiće (prije mesa je opran), 5 cm kocke. Meso je 20 minuta prženo u posudi od lijevanog željeza ili u tavi u biljnom ulju. Ako ne postoji lonac od lijevanog željeza, prebacujemo meso iz tava u jednostavnu tavu i dodamo vodu, a voda iznad mesa trebala bi biti 2,5 centimetara više. Na sporo vatru počinjemo kuhati janjetinu, proces kuhanja mesa ove količine traje oko sat vremena, 20 minuta prije spremnosti za dodavanje mirisa mirisa, začina.

Kada je janjetina gotovo spremna, potrebno je dodati pripremljeno povrće mesu. Luk je izrezan u velikim polukrugima, mrkva se na isti način rezati s srednjim lobulama, a ne mala. Krumpir se može kuhati odvojeno (dok je meso kuhano) gotovo do pune pripravnosti, izrezano je u srednje, a ne male komade. Rajčice trebaju biti kratko spuštene u kipućoj vodi, to će pomoći da se lako odvoji koža od rajčice iz celuloze. Izvadite ih i ogulite ih, isjeckajte ih s srednjim lobulama. Slatki papar izrezan je na komade. Sva pripremljena povrća se dodaju u posudu s mesom, šurpa je slana (na okus), i preko niske topline, kuha se do spreman.

Jedan od važnih trenutaka pripreme shurpa u obliku juhe: potrebno je dodati kuhana voda 200-300 grama u loncu kada stavimo povrće. Nakon pripreme, neophodno je omogućiti da se proizvod skuha sve dok nije potpuno spreman. Ako ne dodate vodu, možete poslužiti šurpu na stolu kao drugi tečaj. Shurpa uživa u velikom uspjehu u prirodi, osobito kada se kuha na ulju. Postoje recepturi za izradu shurpa od drugih vrsta mesa, piletine.

Shurpa od piletine na kuhanje gotovo se ne razlikuje od pripreme janjetine, čineći isto osim mesa (možete dodati začin na okus). Proces izrade šurpa na vatru, na odmoru, od piletine je vrlo jednostavan i zadovoljavajući. Prvo, piletina je izrezana u velike komade, a zatim (može se kuhati u jednostavnoj zdencenom kantu) u vodu ga spuštamo. Mrkva i luk izrezati u veliku, pripremiti krumpir. Kada voda počne kuhati, morate ukloniti pjenu. Shurpa će tada biti prozračan, pričekati deset minuta i početi položiti povrće. Prvo stavimo luk u zdjelu, zatim mrkvu, potrebno je napraviti oznaku s vremenskim intervalom, tako da je voda u kantici zacrvenjela. Dodajte rezani krumpir (njegova spremnost će na kraju odrediti spremnost cijelog jelo), a zatim rajčica, začini, sol, papar. Kada su krumpiri spremni (kuhani), kantu s gotovim šurpadom odstranimo iz vatre, ostavimo stajati oko 15 minuta, prelijte na ploče.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Orijentalna shurpa juha - recept za užitakOrijentalna shurpa juha - recept za užitak
Kako napraviti šurpu? Kako napraviti svinjetinu šurpu: recepti, fotografijeKako napraviti šurpu? Kako napraviti svinjetinu šurpu: recepti, fotografije
Ukusna i aromatska šurpa u uzbečkom stilu. Klasični recept Kainatma.Ukusna i aromatska šurpa u uzbečkom stilu. Klasični recept Kainatma.
Recept za limenu tjesteninu za svaki ukusRecept za limenu tjesteninu za svaki ukus
Korizmeni pilaf s gljivama šampinjona za one koji ne jedu mesoKorizmeni pilaf s gljivama šampinjona za one koji ne jedu meso
Orijentalna kuhinja: govedinaOrijentalna kuhinja: govedina
Nevjerojatna janjetina (s krumpirom, povrćem, šljive)Nevjerojatna janjetina (s krumpirom, povrćem, šljive)
Izvorni recept. Goveđa gulaš - ukusna i zadovoljavajuća jeloIzvorni recept. Goveđa gulaš - ukusna i zadovoljavajuća jelo
Pecen janje sa povrćem - receptiPecen janje sa povrćem - recepti
Shurpa od janjetine. Recept je ukusan i "doista uzbečki"Shurpa od janjetine. Recept je ukusan i "doista uzbečki"
» » Recept je kako napraviti šurpu.
LiveInternet