Što pedijatar treba znati i učiniti?

U kojim slučajevima liječnik treba biti pedijatar? Koja je njegova odgovornost? Odgovori na ova pitanja ćete naučiti iz ovog članka.

pedijatarOvaj liječnik treba pratiti mnoge komponente zdravlja djeteta. Na primjer, procijenite ne samo fizičko stanje i razvoj djece, već i obratite pažnju na neuropsihijsku sferu. Pedijatar treba procijeniti spremnost djeteta za školu, Da bi se utvrdilo kojoj zdravstvenoj skupini pacijent pripada, dati tematske preporuke o prehrani i odgoju. Također u ovlast liječnici su preventivne mjere za sprečavanje razvoja kroničnih bolesti u djece.

Pedijatar treba poznavati kliničku sliku koja je svojstvena temeljnim bolestima i granične države, karakteristično za dječju dob. Takav liječnik treba posjedovati suvremene metode terapije, poznavati osnove farmakoterapije (uzimajući u obzir dob djeteta), uzroke nastanka i razvoja bolesti.

Rad: pedijatar

Sve dužnosti liječnika definirane su i odobrene od strane Ministarstva društvenog razvoja i zdravstva Ruske Federacije. Prema ovom dokumentu, dječji liječnik je dužan:pedijatar pedijatar

  • primati informacije o stanju zdravlja pacijenta;
  • organizirati i provoditi aktivnosti usmjerene na sprečavanje epidemije u izbijanju;
  • pružiti liječnički pregled (medicinska i preventivna njega);
  • pratiti stanje djeteta;
  • organizirati i provoditi postupke imunizacije. To se provodi prema rasporedu cijepljenja;
  • razvijati i provoditi pojedinačne programe s ciljem rehabilitacije djece s posebnim potrebama;
  • provoditi preventivne i sanitarno-higijenske mjere za zaštitu dječjeg zdravlja;
  • izdati certifikate i invalidske listove (za brigu o djetetu).

Što pedijatar radi na recepciji?

pedijatar za posaoTijekom posjeta liječnik mora prikupiti anamnezu (saznati sve podatke o sadašnjoj bolesti, ispitati pritužbe pacijenata i povijest bolesti) i provesti ispit.

dalje, pedijatrijski pedijatar daje upute za prolazak istraživanja (laboratorij i dijagnostika). Nakon pregleda rezultata ispitivanja i pregleda liječnik donosi zaključak o zdravlju djeteta. Ako je potrebno, upućuje se na savjetovanje, koje provodi liječnik uskog specijalizma. Na primjer, ako oslabljen vid, u njega se bavi i oftalmolog. Ako postoji sumnja na bolest srca, dijete se upućuje kardiologu.

Što može liječiti pedijatar?

Glavni zadatak ovog liječnika je pravilno dijagnosticirati. Također imenuje kompetentno liječenje u prisutnosti zaraznih bolesti (akutne respiratorne bolesti, influence, pertusis, dizenterija, ospice, grimizna groznica, rubeola, zaušnjaci, piletina), trovanja hranom itd.

U liječenju drugih bolesti, zadatak liječnika je postaviti ispravnu dijagnozu i dati smjer liječniku uskog specijaliteta. Pedijatar u budućnosti ubrzava cjelokupni tijek liječenja. To se odnosi na bolesti krvnih žila i srca, jetre, dišnog sustava, bubrega, gastrointestinalnog trakta i živčanog sustava. Takve slabosti su i infektivne lezije i metaboličkih poremećaja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Povećanje težine novorođenčadi po mjesecima: stope razvoja djece mlađe od jedne godinePovećanje težine novorođenčadi po mjesecima: stope razvoja djece mlađe od jedne godine
Važno je znati: norma bilirubina u mjesec dana staroj bebi.Važno je znati: norma bilirubina u mjesec dana staroj bebi.
Bronhitis kod djeteta? Znakovi bolesti moraju biti poznati svakom roditelju!Bronhitis kod djeteta? Znakovi bolesti moraju biti poznati svakom roditelju!
Što treba tretirati adenoiditis kod djeteta?Što treba tretirati adenoiditis kod djeteta?
Kašalj kod djeteta do jedne godine: razlozi, režim liječenjaKašalj kod djeteta do jedne godine: razlozi, režim liječenja
Kako se liječi atopijski dermatitis kod djeteta?Kako se liječi atopijski dermatitis kod djeteta?
Neonatolog - tko i što toNeonatolog - tko i što to
Preventivni pregled djeteta: koji su liječnici 3 mjeseca?Preventivni pregled djeteta: koji su liječnici 3 mjeseca?
Ne propustite prve simptome upale pluća u djeceNe propustite prve simptome upale pluća u djece
2 Dječja zdravstvena skupina: što to znači? Algoritam za utvrđivanje zdravstvenih skupina za djecu2 Dječja zdravstvena skupina: što to znači? Algoritam za utvrđivanje zdravstvenih skupina za djecu
» » Što pedijatar treba znati i učiniti?
LiveInternet