Koliko se čep na zidovima osuši?

Proljeće dolazi, a s njim dolazi vrijeme planiranog popravka. Želite li to ili ne, ali vrijeme je za početak, još uvijek ima mnogo posla. Profesionalci u ovoj fazi nude prestanak i ponovno gledanje. Što namjeravate obraditi, kakav rezultat želite primiti? Bit će vrlo korisno pozvati dizajnericu da pomogne u stvaranju slike budućih soba, za odabir materijala.koliko je čep suha

Na početku, pažnja, popravak

Međutim, prije nego što je ukrašavanje još uvijek daleko, sve dok ne trebate stvoriti temelj, a prvo poravnajte zidove, tj. Prekriti ih posebnim sastavom - kitom. O tom pitanju vrijedno je detaljnije prebivati, jer mnogi čine mnogo pogrešaka. Najčešći od njih su:

  • Nema kipa ili previše tankog sloja. Kako bi se uštedio novac, osoba može lagano protezati zidove s posebnim spojem, ili napraviti pozadinu na nepripremljenoj površini. Kao rezultat toga, dobivaju se mjehurići, pozadina zaostaje iza zidova i popravci moraju započeti iznova. I najčešće početnici u ovom poslu su uplašeni čak i zbog potrebe za primjenom spoja za izravnavanje, ali ne znajući koliko se žbuka u prahu osuši. Danas ćemo vam to detaljno reći.
  • Prekomjerna žurba. Ako je pitanje da spasi vremenski resurs, onda postoje slučajevi kada ljudi ignoriraju preporuke za uporabu, i što je najvažnije, ne uzimaju u obzir, koliko žbuka suha. Kao rezultat toga, izravnavanje struktura može čip komada s tapetama lijepe na njega ili pločice.koliko suhog kitova na zidovima

Zadatak koji je unaprijed

Čak i prije puta u trgovini trebate vagati količinu rada, stanje zidova i vrijeme koje imate. To je puno bolje ako pozvati profesionalni graditelj, on će objasniti zašto u vašem slučaju to je bolje odabrati jednu ili drugu vrstu materijala, i reći ti koliko žbuka osuši.

Prije svega, važno je početno stanje zidova. Kist se nanosi na žbuku kako bi se izjednačili manji nedostaci. Ako je stan prebačen za grubu obradu, onda je prerano razmišljati o kitu, najprije morate nanijeti debeli sloj žbuke i pričekati oko tjedan dana.

Obratite pažnju

No, debljina nanesenog sloja - nije jedini faktor koji treba riješiti. Govoreći o tome koliko kit osuši, potrebno je uzeti u obzir sobnu temperaturu i vlažnost zraka, prisutnost temeljnog sloja i vrsti pripravka koji se upotrebljava.

Temperatura zraka u sobi ne smije biti ispod +10 stupnjeva. Inače, kit neće popraviti, a zatim samo pasti. Vrlo brzo izliječi sastavu, tanki se sloj može potpuno sušiti nakon nekoliko sati. Međutim, ako su na zidu postojale velike nepravilnosti, kako bi se uklonio koji se veliki sloj nanosi, vrijeme sušenja trebalo bi nekoliko dana.koliko dugo je čep suha

Zidni premazPrimjena slojem premaza je vrlo važna. To omogućuje da se navlažiti zid, a onda gips će pasti ravnomjernije i neće ići pukotine. Prije umjesto klice su mokre površine četkom. Koliko dugo trebam čekati da se osuši? Primer je potpuno izliječen u 2-3 sata, a ako se primjenjuje na cement-pijesak gips, a zatim čekati za to vrijeme nije potrebno. Njegova glavna funkcija je vezanje prašine.

Ali ako se nanese primer cement-vapno žbuka, onda morate pričekati nekoliko sati, pogotovo ako se stavi u dva sloja. Drugi slučaj, kada je potrebno čekati kompletno sušenje sastava - primjenjuje se za slikanje. Puno otvrdnjavanje je neophodno, tako da sastav ne dopire do četke ili valjka.koliko je konačni čep suha

Univerzalni kit

Postoje kompozicije za početak i završavanje, a to je opcija koja je prikladna u svakom slučaju. Idealno za kupaonicu, u kuhinji i tušu. Sve sobe s visokom vlagom predstavljaju određenu složenost, ali spojevi s brzim sušenjem rješavaju taj problem.

Pakiranje bi trebalo navesti koliko dugo se stvrdnjava. Ovisno o debljini sloja, morate pričekati 10 minuta do 2 sata i nastaviti s radom. Univerzalni spojevi pogodni su za obradu drva i metala, betona. Ispunjavaju sve nepravilnosti. Dodatno, možete samostalno prilagoditi viskoznost formulacije, razrjeđivanjem ga željenom konzistencijom.koliko bi trebao suh kit

Žbuka žbuke

Nastavljajući govoriti o tome koliko suhog kitova na zidovima, razmislimo o najpopularnijem premazu. Ovo je definitivno cast. Raditi s njim dugo je razrađen. Sastav na gipsnoj podlozi savršeno je prilagođen za unutarnji rad. Međutim, visoka higroskopnost dovodi do činjenice da sloj gline nakuplja vodu. Ako je zid glatka, potrebno je nanijeti sloj od tri milimetra. Za 4-6 sati možete nastaviti dalje raditi.

Čvrsta cementa

Takvi spojevi su vrlo popularni, jer su pristupačni. Kompozicije zasnovane na cementu su vrlo dobre za sobe s visokom vlagom. Obično ne uključuju dnevni boravak ili spavaću sobu, za njih je najbolji izbor žbuka.

Sastavi cementa imaju dobru sposobnost prevlačenja, što rezultira glatkom površinom, pogodnom za naljepnice za pozadinu. Upute za uporabu daju potpune informacije o količini sušenja. Nakon sat vremena površina će se potpuno otvrdnuti i moći će se nanijeti završni sloj. Ali brušenje treba odgoditi sljedećeg dana.kako suho kist prije lijepljenja pozadine

Akril ili lateks sastav

Moderna obnova vrši se korištenjem tih materijala, jer su praktični i izdržljivi. Koliko dugo je čep suha prije pozadina ljepila? U tom slučaju nanosi se sloj, debljine ne više od 1 mm. Tada će trajati oko tri sata, a možete nastaviti na sljedeće vrste radova. Prilikom nanošenja sloja debljine 3 mm, pričekajte najmanje 24 sata.

Lakteks kit na osnovi ljepila PVA će se osušiti oko sat vremena, no ako namjeravate nanositi re-sloj, morate pričekati najmanje 12 sati. Nakon posljednjeg sušenja, možete početi brušenje.

Početni premaz

Kao što je gore već spomenuto, svaki od njih odluči koliko se slojeva kitova mora primijeniti. Ako su zidovi ravni, tada se može koristiti samo završni premaz, ali ako postoje ozbiljni nedostaci, moraju se nanijeti dva sloja. Stoga, odgovarajući na pitanje koliko se suši dorada kit na zidovima, potrebno je uzeti u obzir redoslijed primjene i debljinu slojeva. U pravilu, početni sloj nosi funkciju izravnavanja površine. To jest, taj sloj trebao bi biti dovoljno debeli. Ako se nanese na 3 mm sastava, dovoljno je pričekati 24 sata. Preko toga, preporuča se dati kaljenje 5-7 dana. Nakon toga, potrebno je pijesiti površinu. Svatko može odabrati sastav za početni sloj, temeljen na specifičnoj sobi i njegovim značajkama. Ako vam se teško orijentirate u svim raznovrsnim sredstvima, zatražite pomoć od stručnih graditelja.kako suho zrcalo završiti na zidovima

Završni premaz

Ovo je gornji sloj, koji je savršeno jednak. Primjenjuje se na završnoj fazi popravka. Nije potrebno koristiti isti sastav koji je korišten u početnoj fazi. Pogledajmo koliko se suši dorada kit. Njegov sloj obično ne prelazi 5 mm, a obično 2-3 mm. Dovoljno je sakriti male nepravilnosti i nedostatke. Taj će se sloj isušiti nakon nekoliko sati, a možete početi i završno mljevenje. Sada je zid potpuno spreman za dekorativne radove, tapete ili slikanje.

Primjena kit prije slikanja

Više pažnje na održavanje vremenskog intervala je potrebno prije slikanja površine. Boja će ležati samo na idealnoj površini, tako da morate sušiti podlogu, nanesite završni sloj i pričekajte barem jedan dan opet. U svim uputama, najveći dio vremena se daje točno koliko se kist suši prije slikanja, jer će ovdje odmah biti vidljive posljedice kršenja tehnološkog procesa.

U prosjeku se može voditi činjenicom da se kompletno sušenje i stjecanje svojstava većine spojeva javlja nakon 12 sati. Stoga, navečer smo stavili shpaklevku, ujutro smo mljeveno fino gliser papir, a možemo početi slikarstvo.

Umjesto zaključivanja

Još jednom odredimo redoslijed rada, tako da imate jasnu ideju. Prije svega, površina mora biti pripremljena, ukloniti prljavštinu, boju, stare tapete. Površina mora biti čista.

Sada možete obratiti pozornost na ozbiljne greške površine, koje se mogu ispraviti pomoću gipsa ili cementnih skladbi. Na primjer, duboke rupe koje treba popraviti. Odmorite se nekoliko sati i možete početi primjenjivati ​​početni sloj. Ako površina zahtijeva nanošenje sloja od debljine veće od 5 mm, potrebno je provesti dva zahtjeva, čime se prekida u svakoj od njih najmanje 24 sata. Inače, površina će ispucati.

Prije nanošenja novog sloja morate prethodno poravnati s brusnim papirom. Završni sloj je najtanji, prije nego što možete pozadinsku sliku možete sušiti samo 3-4 sata. Ali prije slikanja, ne preporučuje se prisiljavanje na događaje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Odaberite učinkovit alat za uklanjanje pozadineOdaberite učinkovit alat za uklanjanje pozadine
Kako staviti zidove pod pozadinu: upute za korak po korakKako staviti zidove pod pozadinu: upute za korak po korak
Kako slikati zidove u stanu stilski, brzo i učinkovitoKako slikati zidove u stanu stilski, brzo i učinkovito
Koja je pozadina za pozadinuKoja je pozadina za pozadinu
Kako bojiti zidove bojama na bazi vode?Kako bojiti zidove bojama na bazi vode?
3D pozadine za zidove - inovativni završni materijal3D pozadine za zidove - inovativni završni materijal
Kako i ono što zidine zalijeću svojim rukama?Kako i ono što zidine zalijeću svojim rukama?
Kako lijepiti pozadinu na betonskim zidovima? Mogu li lijepiti pozadinu na betonskom zidu?Kako lijepiti pozadinu na betonskim zidovima? Mogu li lijepiti pozadinu na betonskom zidu?
Trebate postaviti zidove prije pozadinjavanja: priprema, proces i vrste materijalaTrebate postaviti zidove prije pozadinjavanja: priprema, proces i vrste materijala
Priprema zidova za slikanje: redoslijed rada, značajke i preporukePriprema zidova za slikanje: redoslijed rada, značajke i preporuke
» » Koliko se čep na zidovima osuši?