Kuglica za drveni pod: Koji odabir? Tehnologija kuhanja u automatu

Drveni pod ne samo lijepo i savršeno u skladu s bilo kojim interijerom. Također je ekološki sigurna, topla, pouzdana, što ga čini najoptimalnijom opcijom za stanovanje. No, s vremenom stablo gubi svoj izvorni izgled: pojavljuju se pukotine, tragovi mehaničkih utjecaja, podovi se osuše, deformiraju i stvaraju pukotine između njih. Stručnjaci preporučuju obnavljanje drvenih površina pomoću različitih vrste kitova. Tzv. Građevinske smjese dizajnirane za izravnavanje površina.

Zašto moram premazivati ​​podove?

Gips za drveni podKotao za drveni pod je izvrstan materijal koji omogućuje uklanjanje nedostataka koji se pojavljuju na podu i priprema površinu za daljnju doradu ili dekorativnu doradu. No, neki potrošači sumnjaju: može li lijek za kravu potpuno sakriti sve nedostatke? Koliko dugo nakon popravka mogu obnovljeni podovi sačuvati svoj izgled?

Korištenje gline zaista poboljšava tehničke i estetske karakteristike podnog obloga, samo u tu svrhu potrebno je odabrati najprikladniji materijal. Pa kakvu vrstu shpaklevka za drveni pod je potrebna kako bi mogla izdržati sva opterećenja i ne izgubiti atraktivnost?

Na prodaji postoje razna sredstva koja se klasificiraju prema vrsti materijala koji je poslužio kao osnova za njihovu proizvodnju. To je gips, ljepilo, ulje, akril, lak, ostale tvari i materijali. Dalje - detaljnije o najpopularnijim miješalicama.

Neplojni kitStavite drveni pod sa svojim rukamaOvaj materijal je visoke kvalitete, pa je neophodan za uklanjanje udubljenja, čipova, dubokih pukotina i drugih ozbiljnih nedostataka na površini drva. Glavna prednost materijala je očuvanje nakon sušenja originalnog volumena i izvrsne prianjanja na drvo. To znači da se nakon stvaranja pukotina u drvenom podu izvodi i deponirana masa je potpuno suha, neće ispucati, zaostaje za podnim pokrovom.

Ono što je važno: u tijestu zgušnjaka možete dodati posebne pigmente, tako da se sloj prilagodbe ne razlikuje po bojama od obrađenih površina. Dakle, pomoću boja možete odabrati boje za sljedeće teksture:

 1. Mahagonija.
 2. Košulja.
 3. Wenge.
 4. Orah.
 5. Hrast i drugi.

Alkidna smjesa

Gips u drvenom poduAlkyd stelja za drveni pod za slikanje, lakiranje, caklinu. Može se koristiti ne samo za popravak podnih ploča, već i za sve površine drva. Tvar se proizvodi u posebnim štrcaljkama, cijevima ili staklencima, jer ima konzistenciju paste. Nanesite kist na drvo tako da se preko površine malo strši. Ako su čipsovi ili prorezi preveliki, smjesa se nanosi nekoliko puta, dajući svaki put da se tijesto potpuno osuši. Kada postane potpuno suho i zadnji sloj, treba ga obrađivati ​​s brusnim papirom tako da bude u ravnini s podom.

Mješavina akrilne stezaljke

žbuka za izravnavanje drvenog poda

Akrilni kit za izravnavanje drvenog poda koristi se kada je potrebno popraviti male nedostatke. Obično se ovaj materijal koristi za obnavljanje podova, koji će se naknadno postaviti tepih, laminata, linoleuma.

Glavne prednosti materijala na akrilnoj bazi:

 1. Mali vrijeme kaljenja.
 2. Neškodljivost.
 3. Jednostavnost primjene.
 4. Plastičnost.
 5. Nema mirisa.

Nadalje, ova smjesa može se obraditi ne samo podove, ali i sjeckani ili se prijavite zidove, jer materijal ne prođe vodu, tako formirana u drvu gljiva neće.

Trošak akrilne smjese je veći od onih drugih baza, ali to je opravdano njegovim visokim performansama. Jedino što treba zapamtiti je primjena mase u tankom sloju, ne debljom od 1-2 mm: to će pomoći da se izbjegne pucanje nakon što se površina posve osuši.

Gipsana smjesa

Ova vrsta materijala danas je najpopularnija - ima plastičnu konzistenciju i dobro prianja na površinu. Zbog tih karakteristika, žbuka za gipsane drvene podove može se koristiti za izradu temeljnog ili završnog sloja. Prema njegovim karakteristikama, žbuka na osnovi gipsa nije niža od akrilnog analoga, ali ima nižu cijenu. Za one koji žele uštedjeti novac, izvrsna opcija za popravak u zatvorenom prostoru je kupnja takve mješavine.

Osnova za odabir

Gips za drvene podove za slikanjeDanas na tržištu postoji niz kitova za drveni pod. Koja smjesa odabrati, tako da omogući željeni rezultat?

Da ne bi pogriješili, dovoljno je slijediti osnovna načela odabira potrebnog materijala i obratiti pažnju na takve stvari:

 1. Plastičnost mase. Što je smjesa fleksibilnija, lakše je nanositi i distribuirati s konvencionalnom lopaticom preko površine.
 2. Adhezija. Što je ta vrijednost veća, to je bolje da se smjesa prianja na površinu. A to znači da će dugotrajni kit biti dug, a vjerojatno neće doći do toksičnih plinova.
 3. Nema stezanja. Što manje suhe žbuke za drvene podove mijenjaju svoju veličinu, to će se manje ispucati, raspasti i lakše će se brusiti.
 4. Vrijeme sušenja. Naravno, ne želite dugo čekati, ali nemojte kupovati materijal koji pokazuje vrijeme potpunog sušenja manje od 24 sata. Ponekad se kaže da je riječ "idi tiho" ispada da je najispravniji.
 5. Trošak. Visoka cijena nije uvijek pokazatelj kvalitete. Često je to prekoračenje za "marku".
 6. Ako odlučite kupiti suhu smjesu, morate obratiti pozornost na njegovu strukturu. Činjenica je da kvaliteta rezultirajuće površine ovisi o veličini čestica - veća čestica, manja je glatka površina, i obrnuto, obrnuto. Zaključak: odaberite najbolju suhu mješavinu malih tekstura.

Samostalni rad s materijalom

Gips za drvo pod koji odabratiNemojte lagano tvrditi drvo na podu vlastitim rukama. Čak se i majstor novaka može nositi s time, ako zna pojedinosti o radu s materijalom. A pravila su:

 1. Potrebno je stjecanje kiseće smjese s obzirom na činjenicu da će se raditi unutar zgrade.
 2. Materijal je spreman za upotrebu i ne morate ju više razrijediti.
 3. Prije početka rada potrebno je ukloniti prljavštinu s površine koju treba liječiti.
 4. Uklonite prethodnu boju ako se obavljaju kozmetički popravci.
 5. Očistite s brusnim papirom, zatim isperite i ostavite da se osuši.
 6. Ako su pukotine duboke, kit se nanosi na najviše tri sloja. Debljina svake nije veća od dva mm. Kako bi se osigurala bolja prianjanja, prije nanošenja sljedećeg sloja potrebno je pričekati dok se masa ne osuši i brusi površinu.

Daljnji rad provodi se na isti način kao i na ožbukani zid: Površina mora biti tretirani primerom, kože, a tek onda dati završnu obradu - boje, lakovi, itd ...

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Završni kit - zalog idealan zidZavršni kit - zalog idealan zid
Pod: trošak će opravdati kvalitetu!Pod: trošak će opravdati kvalitetu!
Kako podići drvene podove ispod laminata? Obnova katova u apartmanuKako podići drvene podove ispod laminata? Obnova katova u apartmanu
Kako lakirati pokriti drvene podove? Kako i kako pokriti drveni pod u apartmanu?Kako lakirati pokriti drvene podove? Kako i kako pokriti drveni pod u apartmanu?
Američki orah: parket, masivna ploča. Laminat "američki orah"Američki orah: parket, masivna ploča. Laminat "američki orah"
Podni materijal: vrste i opisi podnih oblogaPodni materijal: vrste i opisi podnih obloga
Podne obloge za garažu: vrste, opis, karakteristikePodne obloge za garažu: vrste, opis, karakteristike
Je li moguće napraviti podrum na drvenom podu?Je li moguće napraviti podrum na drvenom podu?
Koji je samopodizni podni punjač bolji: pregled, značajke i recenzijeKoji je samopodizni podni punjač bolji: pregled, značajke i recenzije
Kao na drvenom podu stavite linoleum: izravnavanje podova, podloge. Odaberite i vrste linoleumaKao na drvenom podu stavite linoleum: izravnavanje podova, podloge. Odaberite i vrste linoleuma
» » Kuglica za drveni pod: Koji odabir? Tehnologija kuhanja u automatu