Silikonsko ulje: svojstva i primjena

Silikonsko ulje pripada cijeloj klasi proizvoda, koja se koristi u širokom rasponu aktivnosti. Pojam "silikon" odnosi se na cijelu grupu organosilikonskih spojeva. To je poteklo iz naziva silicija u periodičnoj tablici elemenata ("Silicium").

sadržaj

  Silikonsko uljeSilikonsko ulje pripada skupini organosilikonskih tekućina i može biti različitih tipova, koje imaju različitu viskoznost, točku smrzavanja i vrelište. Te tvari su bez mirisa i bezbojne, otporne na vodu i najagresivnije fizičke i kemijske čimbenike koji uništavaju druge materijale organskog porijekla. Silikonska ulja su otporna na toplinu i praktički ne spaljuju. Oni sami ne utječu na sve ili imaju vrlo malo utjecaja na materijale poput plastike, boje, gume, živih organizama i tkiva. Silikonske tekućine imaju izvrsnu električnu izolaciju i hidrofobna svojstva.

  Ova kombinacija korisnih fizikalnih i kemijskih svojstava vrlo je rijetka. To je razlog da silikonsko ulje i drugih proizvoda na bazi organosilicijeve spojeva su takve širokom opsegu.

  Silikonsko ulje pm 200Koriste se za proizvodnju: asfalt, maziva raznih vrsta, aditivi za razna ulja, prigušenje i hidrauličke tekućine s velikim rasponom temperaturnih uvjeta. U kuhanju i prehrambenoj industriji koriste se za sprečavanje pjenjenja džemova i džemova.  Visoko pročišćeno sterilno silikonsko ulje aktivno se koristi u medicini. Silikonske tekućine se također upotrebljavaju za impregniranje tkanina i odjeće presvlake, različitih opreme i visoko preciznih instrumenata, kao i na filmovima koji pokrivaju površine posuda za skladištenje lijekova osjetljive na kontakt s staklom. Silikonsko ulje dio je mnogih kozmetičkih proizvoda, boja, poliranja za automobile i namještaj. Teško je navesti sva područja primjene ovog proizvoda.

  Silikonska uljaNakon obrade raznih površina silikonskim lakovima, na njih se formira tanki film koji ima izvrsna svojstva odbijajući vodu i prašinu. Nakon takvog utjecaja, prljavština se lako uklanja sa površine.

  Jedan od najpopularnijih organskih silikonskih proizvoda je silikonsko ulje PMS-200 (polimetilsiloksan). Koristi se kao anti-adhezivno sredstvo za podmazivanje, protiv pjenjenja, lubrikanta, aditiva na plastiku i površinski aktivne tvari. PMS-200 se također koristi kao dielektrični u električnoj opremi, za proizvodnju kozmetike i drugih namjena. Za jedan proizvod - samo veliki raspon.

  Vrlo pročišćena ulja organosilikona također su pronađena kao tekućine za odzračivanje osjetljivih uređaja, što poboljšava njihovu točnost. Kompetno usklađeni proizvod uklanja skokove i strijelce koje se podcjenjuju, čak i ako je oprema podvrgnuta vibracijama. Također će pomoći smanjiti vibracije zamašća u različitim tipovima motora.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Gumena manžeta je jedan od najvažnijih elemenata bilo kojeg mehanizmaGumena manžeta je jedan od najvažnijih elemenata bilo kojeg mehanizma
  Laneno ulje. Korisna svojstva i kontraindikacije biljnog proizvodaLaneno ulje. Korisna svojstva i kontraindikacije biljnog proizvoda
  Silikonska cijev: aplikacije i svojstvaSilikonska cijev: aplikacije i svojstva
  Silikonsko brtvilo za vanjske spojeve: tehničke specifikacije i primjenaSilikonsko brtvilo za vanjske spojeve: tehničke specifikacije i primjena
  Silikonski sanitarni brtvilo: kako se prijaviti i zaštoSilikonski sanitarni brtvilo: kako se prijaviti i zašto
  Silikonska kapica `ne-ključanje`: recenzijeSilikonska kapica `ne-ključanje`: recenzije
  Silikonska guma: proizvodnja, svojstva i primjenaSilikonska guma: proizvodnja, svojstva i primjena
  Kako odabrati pravi silikon za akvarij?Kako odabrati pravi silikon za akvarij?
  Silikonski otporni na toplinu: sorte i njihove osobineSilikonski otporni na toplinu: sorte i njihove osobine
  Koliko traje sušenje silikonskog brtvila: vrste, upute i referenceKoliko traje sušenje silikonskog brtvila: vrste, upute i reference
  » » Silikonsko ulje: svojstva i primjena
  LiveInternet