Kako odabrati kauč za dijete?

odabrati namještaj za djecu

nije tako jednostavno, jer je raspon robe ogroman. Proizvodi se razlikuju po stilovima, modelima, proizvođačima. Sofa za dijete će biti praktična stvar kod kuće. Važno je odabrati udoban i pouzdan prag. To je opisano u članku.

prednosti

Mnoge dječje sobe su male, pa vam je potreban odgovarajući namještaj. Često se odabiru ove kauč na razvlačenje, koje su poznate po svojoj udobnosti i višenamjenskoj upotrebi:

 1. Prikladno za spavanje, igru ​​i primanje gostiju.
 2. Većina modela uključuje ladice za pranje rublja.
 3. Sigurno, jer nemaju oštre kutove.
 4. U presavijenom obliku, kompaktan.
 5. S mekanim naslonom pruža udobnost.
kauč za dijete

Pri odabiru morate se usredotočiti na praktičnost, dizajn i funkcionalnost. Ako je dizajn udoban, može zamijeniti prag.

Planiranje kupnje

Ne mogu se koristiti sve sklopive strukture dnevno. Sofa za dijete nije samo krevet, ali i namještaj, na koji se izrađuju posebni zahtjevi. Proizvođači savjesnosti ih izvode, stalno poboljšavaju kvalitetu svojih proizvoda i proizvode različite modele.

Prije kupnje kauča za dijete potrebno je utvrditi mjesto u sobi, odlučiti na koji će način spavati mjesto. Potrebno je uzeti u obzir boju boja kupnje, koja bi se trebala savršeno uklopiti u unutrašnjost sobe.

sofama za djecu s bočnim stranicama

Morate odrediti veličinu namještaja prema dobi. U trgovinama se nalaze dječji sofe iz godine u godinu. Ako dijete ima 2-5 godina, potrebna je konstrukcija od 1,5 metra, koja se može koristiti kao fotelja. Za starije dobi potreban vam je proizvod od 2 metra.

okvir

Temelj namještaja je okvir. Drvena je od prešane šperploče, iverice, MDF, miješanih materijala. Ekološki materijal je drvo, poželjno je odabrati bukvu ili breza.

Stablo treba provjeriti za pukotine. Ako su prisutni, baza je izrađena od sirovog drva, tako da proizvod ne može trajati dugo. Baza stalka na osnovi drvenog opružnog oklopa nalazi se na metalnoj konstrukciji. Prije nego što kupite proizvod, morate provjeriti mjesto zavarivanja.

madrac

Prilikom odabira kauča za dijete, morate paziti na punjenje. Ako je namještaj tip gost, onda će poliuretanska pjena (pjena za namještaj pjene) učiniti. No, kada dizajn služi za dnevni san, morate odabrati ortopedski prolazni madrac. To bi trebalo biti srednje tvrdoće, jer će osigurati ispravan položaj kralježnice.

slika za djecu

Proljetni madraci mogu biti od 2 vrste:

 1. S konvencionalnom opružnom jedinicom.
 2. Jedinica s nezavisnim izvorima.

Potonja opcija dijeli težinu tijela djeteta u snu, ali je skuplja. Preporučljivo je odabrati prirodni punjač za opruge. Ako odaberete madrac bez opruge, prikladan je za djecu mlađu od 7 godina. Glavna stvar je da proizvod ima srednju ili visoku tvrdoću poliuretanske pjene. Provjera se vrši pritiskom na tipku. Ako zamotuljak na površini odmah nestane, pakiranje je kruto.

materijal

Kao što se može vidjeti iz fotografije, dječji sofe imaju lijepe presvlake. Ali oni i dalje moraju biti praktični i sigurni. Za odrasle namještaj koriste se velur i stado. To su nježni materijali koji se mogu brzo trošiti u dječjim igrama.

Kao presvlake za dječje namještaj treba koristiti prirodne ili mješovite tkanine koje osiguravaju ispravnu izmjenu topline. Zato su tapiserija i zimski usta izvrstan izbor. Materijali su izdržljivi, dugi nisu gumirani i ugodni na dodir.

veličina

Prilikom odabira preklopivog dječjeg kauča ili konvencionalnog dizajna, treba imati na umu da spavač mora odgovarati rastu djeteta:

 1. Duljina namještaja određuje se na sljedeći način: visina djeteta + 50 cm.
 2. Minimalna širina je 80 cm.
 3. Veličina kreveta je 190x90.

Da biste kupili namještaj, preporučljivo je uzeti dijete s vama. To će biti preciznije odrediti odgovarajuću veličinu. Osim toga, dijete može odabrati boju i oblik.

dječji sofe iz godine u godinu


Postoji mnogo boja za namještaj. Dječji sofe za djevojčice kreiraju se u ružičastoj i lila vagi, s medvjedima, lutkama, srcima, jastucima. Može se prikazivati ​​likovi iz crtića. Dječji sofe s lukovima izrađuju se u obliku kuće. Takav namještaj vrlo je popularan kod djece. Dječaci za bebe također su različiti u obliku i boji. To može biti namještaj u obliku automobila, brodova, parnih lokomotiva, kao i originalnih mogućnosti preklapanja.

strojevi

Dizajn namještaja trebao bi biti siguran. Stoga bi trebao biti odsutan:

 • oštri uglovi;
 • tvrde površine;
 • oštre i čvrste isturene detalje.

Ti zahtjevi moraju se uzeti u obzir prilikom odabira bilo koje kauča, uključujući kauč na razvlačenje. Mehanizam je dizajniran za jednostavnu i brzu transformaciju u mjesto za spavanje. Postoji nekoliko kliznih tipova:

 1. Povučiv. To je optimalno i pouzdano gledanje. Proizvod je vrlo jednostavno preoblikovan - morate povući sjedalo, a naslon sjedit će napustiti samostalno. Takve strukture su izdržljive i izdržljive. Nakon presavijanja takvi sofe postaju manji, što je još pogodnije za dijete.
 2. Harmonika. Ovaj kauč se može postaviti čak i sedam godina starog djeteta, samo trebate povući petlju na leđima da biste dobili vez. Ova vrsta kliznog namještaja je kompaktna.
 3. Dupin. Ovaj mehanizam se koristi u kutnim sofama. Takav namještaj ima veliki krevet. Isti proizvodi se lako transformiraju. Ali morate provjeriti dizajn, jer zbog lošeg mehanizma klizno mjesto ne uspijeva.
 4. Kliknite-klyak. Takav mehanizam idealan je za stariju djecu. Tijekom odvijanja, može biti potrebno 3 pozicije: za sjedenje, ležanje i ležanje. Do 8 godina takav namještaj je nezgodno za samostalno postavljanje. U takvim sofama punilo se obično izrađuje od meke poliuretanske pjene.
Dječji sofe za djevojčice

Prema pouzdanosti mehanizama, najbolje su mogućnosti postavljanja i harmonike. Takav namještaj može sam položiti dijete. Za djecu od 3-5 godina sigurnije je odabrati kauč na razvlačenje s bočnim zidovima. Postoje mogućnosti s pločama koje priložu pola pragova, a postoje modeli ograđeni na 4 strane. Bortics može biti uklonjiv i stacionaran.

Od 7 godina možete odabrati univerzalne sofe. Savršeno se uklapaju u sobu i služe kao krevet i naslonjač. Kompaktna opcija je dječja dvorana, koja sprema savršeno mjesto.

boja

Roditelji trebaju obratiti pažnju na boju namještaja. Ako dijete ima dosta vremena u svojoj sobi, onda mora biti ukrašeno u onim bojama koje pozitivno utječu na psihu. Za dječake obično odabrati miran ton:

 • siva;
 • crna;
 • plava;
 • zelena;
 • smeđa.

Posebno ove boje su pogodne za tinejdžere. U ovom trenutku dječaci su počeli formirati muški lik, životna pravila i navike. Stoga je dizajn interijera od velike važnosti. Soba bi trebala biti unutar "zlatne sredine". Ako je soba u neutralnim bojama, onda kauč može biti tamna. A ako je ostatak površine u tamnim bojama, onda je namještaj bolje odabrati svijetlo sive ili bež boje.

Za djevojke su pastelne, svijetle, bogate boje važne:

 • ružičasta;
 • maslinovo;
 • lila;
 • tirkizno;
 • plava.

Što je stariji djevojka, to je mirnije odabrati boje. Za bebe odabrati svijetle ružičaste sofe, a za djevojke - pudrovye. Ženska spavaća soba će biti originalnija s namještajem, koja je ukrašena materijalom s cvjetnim ili geometrijskim ispisom. Sofe s ružama, kamilicom ili lavandom savršeni su za različite dječje sobe.

oblik

Oblik namještaja mora biti izabran prema dobi djeteta. Za najmanji fit proizvodi u obliku jedrilica, životinja, strojeva. U obliku, mjesta za spavanje su poput igračaka. Takvi će dizajni poslužiti ne samo za spavanje, već i kao uzbudljivo mjesto za igre. Za malu djecu će se obaviti kaučice zaobljenog oblika i glatke linije.

kauč na razvlačenje za djecu

Za stariju djecu, bolje je odabrati simetrične dizajne. Izgledaju stariji i stilski. Važno je imati zaobljene kutove, jer to smanjuje opasnost od ozljeda.

inspekcija

Kupnja namještaja treba biti nakon utvrđivanja položaja, oblika, veličine, boje, mehanizma. Također, nemojte zaboraviti na provjeru robe. Što trebate učiniti u trgovini:

 1. Važno je osjetiti namještaj. Sjedalo, nasloni za ruke i leđa trebaju biti meke.
 2. Potrebno je proširiti i preklopiti strukturu, provjeriti mehanizam.
 3. Potrebno je sjesti na kauč, staviti dijete na nju, osjetiti udobnost.
 4. Potrebno je upoznati s punilom i materijalom presvlake.
 5. Ako postoje ladice, tada morate provjeriti glatkoću i jednostavnost proširenja.

briga

Tijekom rada namještaja važno je slijediti pravila njege, koja će produljiti život proizvoda:

 1. Slijedite upute i upute za njegu proizvođača.
 2. Važno je redovito čistiti tapecirani namještaj s usisavačem iz prašine. Potrebno je zapamtiti o teško dostupnim područjima. Potrebno je češće podići jastuke, nasloni za ruke i madrace, kao i ukloniti prikupljenu prašinu.
 3. Potrebno je odmah ukloniti nečistoće.
 4. Nemojte istodobno koristiti nekoliko kemikalija i uklanjanja mrlja.
 5. Ako namještaj ima uklonjive premaze, a zatim kako bi se uklonili onečišćenje, morate koristiti usluge suhim čistionicama.
 6. Dekorativne drvene dijelove redovito treba obrisati suhim spužvom.

Prikladno je temperatura od 15-28 stupnjeva, relativna vlažnost zraka je 30-80%. Za očuvanje boje namještaja za tapeciranje treba postaviti na udaljenosti od 25-30 cm od akumulatora, radijatora i drugih aparata za grijanje.

dvokrevetna soba za djecu

Korisno je pariranje kaučem pomoću generatora pare koji uništava mikrobe. Postupci će poslužiti da spriječe alergiju prašini i karpalom. Ali prije uklanjanja potrebno je provjeriti da nema mrlja od hrane i drugih onečišćenja na njemu. Uz redovito čišćenje namještaja potrebno je i opće čišćenje. Kada je potrebno nekoliko godina rada, trebate ispraviti presvlake i jastučiće. Može biti potrebno ispraviti nedostatke. Zahvaljujući stalnoj skrbi bit će moguće sačuvati izgled namještaja.

Samo u nedostatku grešaka možete kupiti kauč. U tom će slučaju dugo trajati. A kod kuće ostaje samo za njegu proizvoda s pažnjom, što će također produljiti vijek trajanja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kreveti za klizanje djece - izvorni dizajn dječje sobeKreveti za klizanje djece - izvorni dizajn dječje sobe
Diwan `Fiji`: pogodnost po prihvatljivoj cijeniDiwan `Fiji`: pogodnost po prihvatljivoj cijeni
Kako odabrati kauč: preporuke stručnjakaKako odabrati kauč: preporuke stručnjaka
Sofa `teak-so` - udoban namještaj za dnevni boravak i spavaću sobuSofa `teak-so` - udoban namještaj za dnevni boravak i spavaću sobu
Sofa `Miami`: postoji izbor!Sofa `Miami`: postoji izbor!
Divan `Marrakech`: istočni klasik u modernom pogubljenjuDivan `Marrakech`: istočni klasik u modernom pogubljenju
"Amsterdam" - kauč za suvremenog kupca!"Amsterdam" - kauč za suvremenog kupca!
Sofa `eurobook `s ortopedskim madracom - uređenje dnevnog boravka, vrtića, spavaće sobeSofa `eurobook `s ortopedskim madracom - uređenje dnevnog boravka, vrtića, spavaće sobe
"Atlanta" - kutna garnitura koja stvara udobnost u kući"Atlanta" - kutna garnitura koja stvara udobnost u kući
Klizni mehanizam `tick so` (kauč)Klizni mehanizam `tick so` (kauč)
» » Kako odabrati kauč za dijete?
LiveInternet