Kompresor klipova: raznolikost, dizajn, načelo rada i odabir uređaja

Povratni kompresor je prilično uobičajen i široko korišten uređaj koji se koristi za proizvodnju komprimiranog zraka. Instalira se u industriji gdje je potreban komprimirani zrak u velikim količinama.

kompresor klipovaUređaj se sastoji od klipa, radnog cilindra i također dva ventila (ubrizgavanje i usisavanje) koji se nalaze na poklopcu uređaja. Za rad u kompresoru, radilica se mora okretati, koja se povezuje s klipnjačom. u ovo je klip počinje počiniti naprijed-rotacijsko gibanje. Zrak nadilazi napetost opruge ventila za usisavanje i ulazi u uređaj kroz usisnu mlaznicu.

Tada se klipni kompresor oslobađa komprimirani zrak pod tlakom kroz tlačni ventil. rotira radilica pomoću autonomnog ili električnog motora.povratni kompresori remezaPovratni kompresor može biti više vrsta, a može se svrstati u:

- jednocilindarski ili višenamjenski;

- red, W ili V obliku;

- višestupanjski i jednostupanjski.

Povratni kompresor ima drugačiji učinak, što ovisi uglavnom o uvjetima unosa zraka i prilično je teorijsko. To je volumen zraka koji može pumpati uređaj za određenu jedinicu vremena. Naravno, stvarna izvedba u ovom slučaju bit će vrlo različita.

Takav uređaj, poput klipnog kompresora, mora biti pravilno odabran. Na to ovisi njegova trajnost i kvaliteta izvedbe funkcija. Prije svega, pri odabiru je poželjno obratiti pozornost na najveći pritisak i performanse uređaja. U jedinici tlak ne smije biti manji od potrošača. Da biste odabrali pravu izvedbu, morate odrediti količinu potrebnog zraka i izračunati vlastitu potrebu za uređajem u zraku. Na temelju tih čimbenika, možete odabrati model uređaja, na primjer, dobar izbor može biti kompresorski klip Fubag. Takvi modeli mogu se učinkovito koristiti i u svakodnevnom životu iu industriji, jer su dizajnirani za rad u teškim uvjetima.

klipni kompresor fubagPa ipak, treba obratiti pažnju na količinu energije koju uređaj troši, kao i na visinu napona na kojoj se može normalno raditi. Naravno, moramo utvrditi kako će se uređaj koristiti. Na primjer, ako ne funkcionira dugo i često, onda je vrijedno odabrati jednostavniju opciju. Inače biste trebali zaustaviti svoju pozornost na profesionalnim modelima. Naravno, izbor ovisi o cijeni uređaja.

Popularni su Remeca kompresori klipova, koji se mogu koristiti u domaćim uvjetima, na stanicama za održavanje automobila, u uslužnom sektoru. Oni imaju prihvatljivu cijenu, kao i dug životni vijek. U ovom slučaju, predstavljeni uređaji mogu raditi savršeno i pod visokim opterećenjem.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ventili za preljev: Primjena i pogodnostiVentili za preljev: Primjena i pogodnosti
Medicinski kompresor: vrste i značajke. Odabir medicinskog kompresoraMedicinski kompresor: vrste i značajke. Odabir medicinskog kompresora
Kako napraviti kompresor sa svojim rukamaKako napraviti kompresor sa svojim rukama
Klip ulja kompresoraKlip ulja kompresora
Vijčani kompresor: načelo rada, popravakVijčani kompresor: načelo rada, popravak
Kompresor plina: Shema, uređaj i tipoviKompresor plina: Shema, uređaj i tipovi
Kompresor je ... Uređaj, opis, karakteristike, primjenaKompresor je ... Uređaj, opis, karakteristike, primjena
Airbrushes za modeliranje: savjeti za odabirAirbrushes za modeliranje: savjeti za odabir
Kompresor ZIL-130: tehničke karakteristike, rad i popravakKompresor ZIL-130: tehničke karakteristike, rad i popravak
KAMAZ odvodnik vode: uređaj, princip rada, namjenaKAMAZ odvodnik vode: uređaj, princip rada, namjena
» » Kompresor klipova: raznolikost, dizajn, načelo rada i odabir uređaja
LiveInternet