Vrata na vratima i njihova ukrašavanja. Kako ojačati vratašca: savjet domaćeg gospodara

Tijekom popravka stana ili kuće, često se javlja problem obnavljanja starih vrata i pregrada, u nekim slučajevima ih je potrebno zamijeniti. Koja vrata odabrati, kako pravilno i okusiti? Postoje mnoga pitanja. Ako ne namjeravate implementirati ekskluzivni projektni projekt kuće, možda će ovaj članak potaknuti odgovor na neka zanimljiva pitanja.

vrata

Što je vrata dovratka

Okvir za vrata ili kutiju sastoji se od dva stalka i poprečnog presjeka, a u kutiji je uključena posebna traka koja pomaže za zaustavljanje oštrice. Najpopularniji materijal iz kojeg se izrađuju vrata drvo je stablo. Osim drvenih konstrukcija, kutije su izrađene od metala ili izrađene od posebnih materijala. Širina dvorane je jednaka debljini pregrade. Školjke s utorima, križnim šipkama i posebnim letvicama odrezane su po veličini i sastavljene u kutiju u tvornici.

Pojačavanje dovratnika

ponekad okvir vrata Isporučuje se u sklopivom obliku, morat će se sastaviti i čvrsto spojiti na uglovima noktima. Jasno je da se to odnosi samo na drvene pregrade.

Prije nego što napravite dvoranu, važno je znati da je potrebno pojačanje, jer za to morate postaviti oko ruba metalnim kutom i pričvrstiti ga na zid s željeznim iglama oko 120 mm na udaljenosti od 700 mm.

Željezna vrata, odnosno kutije, zavarena su metalnim klinovima oko opsega, koji su čvrsto ugrađeni na ulazu. Zglobovi vrata mora biti pouzdana i izrađena od izdržljivog materijala, po mogućnosti čelika. Pričvršćivanje se obično vrši vijcima, vijcima ili zavarivanjem, sve ovisi o materijalu iz kojeg se izrađuje okvir vrata.

Kada se vrata otvaraju prema van, kraj kuke ili sidrenih igala postavljeni su na stranu šarki. Ovaj uređaj sprječava uklanjanje vrata u slučaju petlje obrezivanja. Kuke su izrađene od metalne šipke, koja ima poprečni presjek od 6-8 mm. Jačanje vrata, treba imati na umu da se vrata moraju izrađivati ​​od visokokvalitetnih i izdržljivih materijala.

kako napraviti dvoranu

Kako napraviti sam sobu

U izradi i ugradnji okvira vrata moraju se ispuniti određeni zahtjevi i tehnologije. Prije nego što to možete učiniti, morate pripremiti guste ploče. Ako postoje vještine gradnje, tada će biti dovoljno lako. Ako takav doživljaj nema, onda je u ovom slučaju najbolje potražiti pomoć stručnjaka u svom području.

Dnevnici su podijeljeni na 2 ili 4 blokova s ​​klinovima. Od dobivenih dijelova izrezani su četiri oštrice. S jedne strane izrađen je utor za pričvršćivanje na zid, a na drugoj strani uklanja se jedna četvrtina, u koju će se vrata popeti. Ovaj primjer okvira za vrata odgovara drvenoj kući. Sljedeći korak je piljenje šiljaka s kraja trupaca, što odgovara dimenzijama žljebova na šipkama. Ugradnja mora biti vrlo precizno izvedena, tako da s daljnjom upotrebom ne postoji nepodudarnost - razbijanje okvira vrata i pojava pukotina. Nakon svih pripremnih radova potrebno je postaviti spoj na pripremljenom mjestu, vratima, čija će dorada u budućnosti biti provedena prema vašem ukusu i preferencijama.

licemjerje

Potrebni alati za izradu vrata

Alati koji su korisni za izradu okvira vrata:

- pila za metal;

- razina gradnje;

- plumb bob;

- rulet;

- olovka;

- sjekira;

- Planer;

- dlijeto.

ograda od vrata

Vanjska dovratkaVanjska obrada dovratnika daje cjelovit izgled cijelog otvora. U građevinskim časopisima možete pronaći različite opcije za završetak: kako možete organizirati vrata tračnica ili džep (fotografije od kojih su prikazani u velikom broju). Izvršenje vanjskog ukrašavanja vlastitim rukama mora biti učinjeno u fazama:

1. Prvo, izmjerite okvir vrata, nakon čega se dimenzije prenose na zasebnu šipku koja će kasnije poslužiti kao vanjska pregrada. Boja i tekstura odabiru se u skladu s njihovim ukusom.

2. Trake su izrezane na veličinu, poravnate na vanjskoj strani otvora i napravite potrebna mjerenja pomoću nivoa i kvadrata, promatrajući kut od 90 stupnjeva. Kada završite, trake mogu biti pričvršćene na okvir vrata, čija je slika prikazana dolje. Prvo postavite gornju traku.

3. Završna faza je prag koji zatvara unutarnje područje vrata. Mora se proizvesti i precizno poravnati sa vanjskim stranama kutije.

vrata fotke

Neke nijanse u instalaciji pločica

Potrebno je postaviti platni ili završni okvir na vratima, čija će završetka dati završni i estetski izgled strukture. Možete odabrati neophodno kućište iz velikog broja standarda, predstavljenih u zgradi. Oni se pričvršćuju pomoću završnih i tekućih noktiju, samoreznih vijaka. Neki savjeti koji će olakšati postavljanje clysters na vrata:

1. Šeširi samohvatih vijaka / noktiju ili malih pukotina mogu se skrivati ​​pomoću korača voska ili brtvila na bazi akrilata.

2. Proreze na spoju žljebova jedna s drugom mogu se ukloniti uz pomoć jednog nokta za završnu obradu.

3. Velike greške u okviru vrata mogu se skrivati ​​širećim kućištem.

kako napraviti dovratak

Načini dorade dovrataka

Postoje slučajevi kada je potrebno mijenjati samo slike, a okvir vrata ostaje isti. U takvoj situaciji, preporuča se popraviti dovratnike, tako da se nova platna ne razlikuje od pozadine zastarjelog i deformiranog clypeusa. Možete napraviti šankove za sve ukuse, sve ovisi o odabranom konačnom rezultatu. Postoji mnogo načina kako napraviti dovratnik vrata koja odgovara općoj unutrašnjosti stana, ovdje su neki od njih:

1. Obojite zglob. Da biste to učinili, morate na svojoj površini hodati s brusnim papirom ili brusnim papirom, najprije grubim, a zatim manjim. To će ukloniti gornji sloj, koji je već skinut na mjestima ili je jednostavno razmažen vremenom.

2. Ako obloge nemaju otvorene uzorke, one se jednostavno mogu polirati sa strojem. Zatim je potrebno pokriti sve pukotine i utore posebnim kitom na drvo, nakon sušenja, prekriti lakom.

3. Pokrijte vratašca s samoljepljivim papirom. Da biste to učinili, uklonite vrata sa šarki. Uklonite prašinu i prljavštinu, a eventualno i masnoću, s deterdžentima ili alkalijama. Treba uzeti u obzir da su dovratnici vrata, tj. Njihova površina, obojani ili lakirani. Zatim su izrezane trake potrebne veličine, donji sloj papira uklonjen i pričvršćen na radnu površinu.

popravak vrata

Zajednički materijali za završna vrata

kvalitativan dorada vrata jamči estetski izgled, kao i izolaciju buke i nepropusnost zraka. Materijali koji su potrebni za ukrašavanje vrata:

- MDF ploče ili laminirane vlaknaste ploče. Ti su materijali izdržljivi, ekološki prihvatljivi i higijenski. Oni imaju izvrsnu svojinu buke i toplinske izolacije.

- Gips. Prije nego što možete napraviti dvoranu, fotografije različitih izmjena mogu se vidjeti unaprijed, a vi ćete, možda, sami odabrati prikladnu opciju za dovršetak vrata. Drywall je izvrsna alternativa žbuku. Ovo je jednostavan, brz i estetski način uređenja površine.

- Sendvič paneli. Ovaj materijal ima izvrsnu buku, zvučna izolacijska svojstva. Najsuvremenija metoda dekoracije.

- Dekorativni kameni ukras. Uglavnom, ovaj materijal je ukrašen vratima bez uporabe vrata, na primjer, lukova.

- Klasična verzija je žbuka. Ova vrsta dekoracije, uz estetska svojstva, dobro zagrijava i ima veliku snagu.

Kao što možete vidjeti iz ovog članka, postoji mnogo mogućnosti za projektiranje vrata. Glavna stvar je odabrati najpogodniji za vaše ukuse i preferencije. Osim toga, metoda dorade mora zadovoljavati sve tehničke uvjete i kriterije, tada će vrlo dugo molimo oči svojim izgledom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vrata peći: odaberite optimalni dizajnVrata peći: odaberite optimalni dizajn
Padine za ulazna vrata. Ugradnja i doradaPadine za ulazna vrata. Ugradnja i dorada
Unutarnja i ulazna klizna vrata: značajke i prednosti dizajnaUnutarnja i ulazna klizna vrata: značajke i prednosti dizajna
Vrata za podizanje: opći opis i prednostiVrata za podizanje: opći opis i prednosti
Vrata: dimenzije i montažne značajke kutijeVrata: dimenzije i montažne značajke kutije
Kako pravilno postaviti poluknadu vrataKako pravilno postaviti poluknadu vrata
Zašto je važno znati veličinu kutije za vrataZašto je važno znati veličinu kutije za vrata
Kako odabrati pravu vratašca za drvo i druge materijaleKako odabrati pravu vratašca za drvo i druge materijale
Vrste šarki vrata. Nadmorske petlje i njihove osobineVrste šarki vrata. Nadmorske petlje i njihove osobine
Izračunavanje vrata ormara. Klizni sustaviIzračunavanje vrata ormara. Klizni sustavi
» » Vrata na vratima i njihova ukrašavanja. Kako ojačati vratašca: savjet domaćeg gospodara
LiveInternet