Organizator za male stvari s vlastitim rukama. Kako šivati ​​džepove za male stvari vlastitim rukama: majstorska klasa

Svaki apartman akumulira mnoge male stvari koje se često gube i nemaju svoje stalno mjesto. Ta se situacija javlja u ženskoj torbici, u kutu igle, u hodniku iu drugim sobama. Da biste eliminirali nered, mudro je napraviti organizator za male stvari vlastitim rukama. Uz to ćete brzo pronaći ono što tražite. Zahvaljujući dostupnim uredima, uvijek ćete na vrijeme pronaći ključeve, kozmetiku, suncobrane, češljeve, rukavice, igračke i mnoge druge sitnice.

Organizator za torbu

Ženski retikulum sadrži mnoge male stvari koje su često teško pronaći. Osim toga, prebacivanje takvih predmeta iz jedne vrećice u drugu je zamorno. Organizator za sitnice pomoći će da se riješite ovog problema. Kako izraditi takvu stavku vlastitim rukama, to ćemo detaljno raspravljati.

osobni organizator za male stvari

Prvo, morate nacrtati uzorak odgovara dimenzijama predmeta koji će biti postavljeni u budućim proizvodima. Izrezati pravokutnik sa dimenzijama 24 po 65 cm i vrijednosti od 1 cm od svake strane, u nadi da će se dvije grane imaju širinu od 14 cm, 3 grane - 10 cm, kao i jednu - 7 cm.

Drugo, odabrali smo 2 rez od zanimljive tkanine s harmonično miješanjem boja za prednju i donju stranu. Pomoću uzorka nacrtajte pravokutnik na svaki komad tkanine, a zatim ih izrežite.

Treće, s dopuštenjem od 1 cm, ubacite dva dijela na tri strane, preklopivajući ih licem u lice. Kroz neoklopljeno područje, odvijte pravokutnik, izravnajte svoje kutove s vladavinom, držeći se za sushi ili iglu, uzimajući male zavoje. Zatim otvorite šavom skrivenim šavom.

Četvrto, željezo komad i saviti ga u širinu, tako da prednji džepovi je 10 cm, a stražnji. - 14 cm šivati ​​strane proizvoda, trčanje linije, stvarajući džepove.Rezultirajući organizator može se sklopiti i pričvrstiti čičakom ili gumbom. Ako je tkanina čvrsta, možete ukrasiti proizvod vezom ili aplicom. Saznali ste kako napraviti organizatora za trivijalnost. Majstorska klasa detalji su slijed djelovanja.

Organizator u hodniku

Stvari poput ključeva, kišobrana, rukavica, češlja, kreme i četki za cipele skloni su se izgubiti u hodniku u najvažnijem trenutku. Kako biste to izbjegli i ne biste kasnili na poslu ili na sastanku, možete sagraditi organizatore za sitnice. Postavlja se na zid ili na kraj ormara i ima nekoliko džepova različitih oblika. Mali ured može sadržavati male stvari, velike stvari. Osim toga, originalna ploča poslužit će kao ukrasni element unutrašnjosti.

osobni organizator za male stvari

Kako šivati ​​džepove za male stvari vlastitim rukama: majstorska klasa

Temelj budućih džepova sastoji se od guste, možda i namještajuće tkanine. Ako je potrebno, podloga se može duplicirati s netkanim tkaninama. Džepovi se mogu šivati ​​od bilo koje pogodne tkanine, koja nužno mora biti ojačana zrncima. Džepovi mogu biti glomazni ili ravni. Glasnoća se postiže stvaranjem preklopa na dnu džepa.

Obrađuju se bočne sekcije odjeljaka kosi peći, gornje su rubne. Na donjoj neliječenoj strani postavljaju se dva suprotna nabora. Dalje, džep treba pričvrstiti na bazu na svojoj budućoj lokaciji, gornji rub spušten, držeći rez sa preklopima. U njemu ćete imati obrnuti džep. Dio s donjim rezom pričvršćen je na podnožje, a zatim se džep podigne prema gore. Na prednjoj strani, bočni presjeci su ušiveni duž linije kosog peći.

Plitki džepovi mogu biti pritisnuti gumbima ili gumbima. Takav prikladan organizator za male stvari s vlastitim rukama nije teško napraviti, ali to će biti prikladno ne samo u hodniku, nego iu kupaonici.

kako šivati ​​džepove za male stvari s vlastitim rukama majstorske klase

Džepovi za djecu

Da biste poučili dijete da čisti u dječjoj sobi, trebate imati mnogo ormara, ladica, police, kutije. Prikladna opcija za postavljanje malih pribora, bradavica, boca, salveta, prašaka, pelena može biti organizator u obliku vješanih džepova.

Svaka mlada majka je zainteresirana za učenje kako šivati ​​džepove za male stvari vlastitim rukama. U nastavku je opisana majstorska klasa za stvaranje prikladnog uređaja.

Trebamo dvije vrste tkanine - glavni za završnu obradu, elastični pojas, nosive džepove, karton, jačanje oblika. Organizator može biti vertikalni ili vodoravni. Ovisno o smjeru proizvoda može se objesiti na zid, na kraju namještaja, na dječjem krevetu.

Rezanje i šivanje džepova

Izrezati jedan komad s bazom u dužini džepa od 80 cm i širine 35 cm. Dalje će trebati 3 stvari za buduće grane dimenzija 20 x 30 cm. Za džepovi bili prepuni, učiniti ih široko bočnica 60 cm duge i široke 8 cm. Također je potrebno pripremiti kosa inlay širina 4,5 cm, za ukrašavanje džepove i duž oboda proizvoda.

Zatim morate zaobići rub odjeljaka s tanjurima. Rubovi se mogu obraditi na stropu ili se crtica "zigzag" može napraviti na pisaćem stroju. Pričvrstite bočni dio na prednju stranu džepa i pričvrstite ga s pogrešne strane. Otpustite, glačite, zakrenite stranu džepa, uključujući bočnu stranu.

Po želji možete unijeti gumeni pojas u kukičanje, pričvrstiti krajeve na rubovima. Na taj način pripremamo još dva džepa. Zatim šivajte džepove do baze, promatrajući udaljenost između njih. Organizator za male stvari može se ručno osnažiti i još jedan dio izrezati dijelove tkanine i kartona. Dva dijela za šivanje na tri strane, savijanje, obrađivanje gornjeg ruba, ostavljajući ga otvorenim za umetanje kartona. Vanjski rubovi proizvoda trebaju biti zaklonjeni slijepima.

kako napraviti organizator za trivijalnu majstorsku klasu

Čuvar vrpci

U svakoj igri se nakuplja velik broj malih stvari, među kojima su i metrički krivi beika, pletenice i hrpa raznih vrpci. Kako bi sve te stvari uvijek bile brzo pronađene, ima smisla izgraditi organizator za rukovanje. Kako pohraniti trake odvojeno od igala, gumba, iglica i drugih sitnica, razmotrit ćemo u ovom dijelu članka.

Za stvaranje ladicu ispod vrpce potrebna mala kutija, tkiva ili samoljepljivih papira, ljepilo, ušice, dolikuje alat, crtanje papir, boje kartona. Odgovarajuća kutija sa neodvojiv pokrova mogu se kupiti na pošti. Od korica do smanjiti višak kartona, ostavljajući samo na vrhu. Ako okvir je tamno, to bi trebao biti zalijepiti ili ljepilo za papir, Whatmanovom ili bijelo, a na vrhu krpom. Također, rez tkanina je zalijepljen unutar organizatora. Sve naknade, koji se nalazi na unutarnjoj strani poklopca i okvira, ukrašen boji kartona. Zatim morate postaviti ušica na poklopcu i na stranama ladice uz pomoć posebnih alata. Sada je moguće postaviti zavojnice vrpce u kutiji, a krajevi su dovele kroz rupu vani.

organizator za rukavice s rukama kako spremiti vrpce

Zgodna pohrana nakita

Glamurozno rješenje nudi dizajneri kako bi organizirali mjesto za uređenje. Najčešće ovo je ploča postavljena na zid u blizini stolića. Organiziranje organizatora kostim nakit s vlastitim rukama, Vrijedno je razmotriti unutrašnjost sobe i dizajn stol za presvlačenje. Ploča bi trebala biti kompetentno spojena sa okolinom. Najčešće se koristi bagueta za stvaranje organizatora na kojem se umjesto slike postavlja jastučić ili platno za vez. Ponekad je tkanina zamijenjena žicom, ribolovom trakom ili obojanim vrpcama, na kojima su postavljene naušnice i kose za kosu. Da biste objesili kuglice, možete pričvrstiti okvir ukrašen gumbima ili malim ukrasnim vijcima.

osobni organizator za nakit

Ukratko, možemo reći da se organizatori za male stvari mogu napraviti od bilo čega. Glavna stvar je fantasizirati i ne bojati se eksperimenata.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako napraviti organizator za donje rublje po sebiKako napraviti organizator za donje rublje po sebi
Ovdje je - ideja za kuću: stvaramo čuda s vlastitim rukamaOvdje je - ideja za kuću: stvaramo čuda s vlastitim rukama
Meke igračke s vlastitim rukama: emocionalno korisne, ekološki prihvatljive.Meke igračke s vlastitim rukama: emocionalno korisne, ekološki prihvatljive.
Ideje: kakav dar dati svom dečkom, izrađen vlastitim rukamaIdeje: kakav dar dati svom dečkom, izrađen vlastitim rukama
Cvijeće iz vrpce s vlastitim rukama - majstorska klasa na izradiCvijeće iz vrpce s vlastitim rukama - majstorska klasa na izradi
Ugodne sitnice ili Kako napraviti organizatora za podizanje raspoloženjaUgodne sitnice ili Kako napraviti organizatora za podizanje raspoloženja
Mi stvaramo kutije Majčinog blaga. Master klasa za njihovu proizvodnjuMi stvaramo kutije Majčinog blaga. Master klasa za njihovu proizvodnju
Kako napraviti organizator ureda vlastitim rukama: ideje, materijali, uputeKako napraviti organizator ureda vlastitim rukama: ideje, materijali, upute
Čuvanje stvari kod kuće: ideje, stvaranje vlastitih ruku, fotografijaČuvanje stvari kod kuće: ideje, stvaranje vlastitih ruku, fotografija
Master class, kako napraviti organizator za ured s vlastitim rukamaMaster class, kako napraviti organizator za ured s vlastitim rukama
» » Organizator za male stvari s vlastitim rukama. Kako šivati ​​džepove za male stvari vlastitim rukama: majstorska klasa
LiveInternet