Samorezni odvijač s šesterokutnom glavom: dimenzije. Samorezni vijci za drvo

Ako vam je potrebna za izgradnju drvene strukture, nošenje teških tereta, pričvršćene međusobno izravno, pomoću posebnih vijaka, vijaka, tzv trener vijka koji imaju šesterokutni ili kvadratni glavu. Drvena greda je spojnica s vanjskim navojem. Napravite takve vijke od pocinčanog ugljika ili od nehrđajućeg čelika.

Pri vijanju koristite ključ ili ključ. Njegov posebno izrađeni vanjski navoj čini unutarnju nit u otvoru stabla, što čini vezu vrlo snažnom i pouzdanom. Stoga se koristi za spajanje velikih i masivnih dijelova. Samoljepljivi drvni konj ima različite veličine. Odjeljak - od 6 do 12 mm, duljina - od 30 do 300 mm.

struktura

Ovaj vijak ima mnogo naziva - drvena šupljina, sanitarni vijak s šesterokutnom glavom, vijak DIN 571, šesterokut. Imena se odnose na njegovu strukturu. Vijak na šesterokutnoj glavi ima oznaku na kojoj su naznačeni proizvođači i razvrstaj čvrstoće proizvoda.

Štap se sastoji od dva dijela: glatke valjkaste i dijela s vanjskim navojem. Samoljepljiva drvena pernica završava oštrim izoštrenim krajem, koja se, kada je vijugana, preklapa u šipku ili tračnice.

samoljepljiva drva

Glavni parametri takvih spajala su duljina, promjer i veličina ključa. Duljina se mjeri od osnovice šesterokutne glave do kraja. Promjer se mjeri štapom ili navojem. I veličina glave za ključ mjeri se udaljenost između suprotnih lica matice, smještene paralelno jedna u odnosu na drugu.

Vrste vijaka

Razlikovati takve proizvode ne samo u veličini i promjeru šesterokutne glave već i na materijalu proizvodnje. Za rad na drvu koristi se konstruktivni ugljični čelik, koji se tretira zaštitnim slojem cinka. To je kvalitetni čelik od 08 kn, 10 kn, 1022.

samorezni vijak s šesterokutnom glavom

Također, dobri su proizvodi vijci izrađeni od nehrđajućeg čelika, A2 i A4. To su austenski čelici visoke čvrstoće. Možete ih zamijeniti sličnim materijalima - AISI 304 i AISI316. Oni se također koriste za vodovod rad.

primjena

Vijak-vijak se koristi u tim slučajevima kada je potrebna jaka veza. Koristite ga za spajanje dvaju drvenih dijelova, koji nose teška opterećenja. Možete ih uzeti za pričvršćivanje drvenih konstrukcija (trupaca, drva, letvica, ploča) na zid od opeke ili betona. Cigla može biti čvrsta ili šuplja.

Također, takvi se pričvrščivači koriste pri postavljanju sanitarne opreme na betonski pod ili zidove. Primjena je pronašla samoljepljive drvene konstrukcije ne samo u građevinarstvu već iu strojarstvu. Na željezničkim prugama, uz njihovu pomoć, tračnice su pričvršćene na pragove. A žice su učvršćene betonski stupovi.

Značajke korištenja za drvene proizvode

Ako se rad vrši s drvenim konstrukcijama, a drvo proizvoda nije previše teško, a samohvatna bušilica ima mali promjer, može se pričvrstiti bez prethodnog pribora bušenje rupa.

drvo za samoprcanje drva

Ako je drvo čvrsto i veliki vijak promjera, prije početka postupka uvijanja potrebno je bušiti rupu. To se uzima manji promjer bušilicu, približno 70% od promjera svornjaka, te je rupica na dubini nešto veća od približno 10, ruševca mm. To je učinjeno kako bi se osiguralo da konac pod jakim tlakom tijekom vijaka ne bude prekinut.

Nakon toga morate uzeti malu četku i očistiti rupu, izvadavši ostatke drveta. Sjeckanje može blokirati prolaz i vijak se ne okreće do kraja. U nedostatku četke moguće je uzeti tanki dugi vijak i nekoliko puta da ga vode naprijed i natrag u rupu.Da bi vijak za točenje držao čvrsto, potrebno je s njim rabiti odgovarajuće podloške koji odgovaraju promjeru. Njihov vanjski promjer treba biti tri unutarnja. Prigušivači DIN 9021 su dobri. Prije pokretanja vijaka potrebno je navijati perač na kljun, a zatim započeti s radom.

Korištenje tipli

Prilikom upotrebe vodonepropusnih vijaka vodoinstalaterske instalacije potrebno je ugraditi kroz kolut. Umetnite ih u izbušenu rupu u betonskim ili zidanim ciglama, a već u njima sami vijci su pijan. Potrebno je povećati snagu pričvrsnih dijelova na površinama. Dowels su najlon, najlon i poliamid.

Za ova vrsta spajala treba uzeti ne obični gluhan sa šiljastim krajem na konac, a posebno u kojima nit otupjela i bliže dnu se nalazi smanjenje promjera šipke. Prilikom pričvršćivanja drvene šupljine u klin, rezanje se ne odvija zbog tupog kraja. Kolčak pod pritiskom ključa pomaknut je u rupu. Daljnji napredak je bez puno truda.

pričvrsni vijak za drvo

U prodaji su takvi posebni proizvodi, koji već dolaze zajedno s potrebnim klinovima. Postoje okviri i fasadni proizvodi. Velika prednost je formiranje plastične brtve zbog prisutnosti zaštitne sukne, smještene između glave drvene šupljine i detalja. Koristi se kao naknada za pada temperature koja uzrokuje različite ekspanzije materijala.

Korak-po-korak upute za uporabu

Glukhari ili vijci s prorezom pri radu s drvetom moraju biti propisno pričvršćeni kako bi se dijelovi što sigurniji mogli učvrstiti. Prije početka, trebate poravnati dvije spojene površine u potpunosti, tako da spojka bude čista, bez pukotina. Ako je to moguće, pojedinosti trebaju biti fiksirane pomoću stezaljke tako da nema smicanja materijala.

Tada morate uzeti bušilicu, manju u promjeru, i bušiti rupu u drvetu kroz sve materijale. Budući da drvena pernica ima glavu s šesterokutnim vrhom, radnik ne može koristiti odvijač za povezivanje pričvršćenih dijelova.

veličine žljebova samoreznih

Trebat će vam ključ ili električni ključ. Umetnite glavu matice točno tako da se raspodjela tlaka nalazi na cijeloj površini proizvoda pa ga pažljivo uvijte. Ovo je važna točka, jer inače će vijak otići ukočen ili slomljen.

Uzroci kvarova

Ako je vijak s šesterokutnom glavom prevelik pritisak, tada možete probiti glavu drvene šupljine. To se događa iz nekoliko razloga. Prvo, loša kvaliteta svornjaka. Poremećaj tehnološkog procesa može doći prilikom iskrcaja glave. U tom slučaju, vrat doživljava jak napon, koji je na granici između grijaćih i deformacija linije. Ako u postupku nije bilo izjednačavanja strukture za gašenje i kaljenje, glava se može slomiti tijekom pričvršćenja.

Drugo, pogrešno je napravio rupu u materijalu za drvorezu. Ako je rupica plitka, brusilice nisu pravilno očišćene, tada će biti teško spriječiti lomljenje vijka. Kada se zategne ključem, može doći do velike torzijske brzine ili jakog tlaka. Drvena građa počiva na drvenom gredu i razbija se.

automatsko navlačenje vodoinstalacije

Treće, uzrok može biti nepravilno odabrana bušilica kako bi se stvorila preliminarna rupa. Kod vršenja vrtložnih pokreta, temperatura metala raste iz jakog trenja, vijak zaglavi. Da biste spremili situaciju, možete dodati malo maziva na vijak.

Četvrto, nepravilni kolac je uzet.

Postoji još jedan razlog za preklapanje glave, ali je vrlo rijedak. Ovo je velika brzina, naime, oštar početak vijka na drvu.

cijena

Trošak takvih proizvoda ovisi o njihovoj veličini i količini. Najmanji primjerak procjenjuje se na 70 kopecks po komadu. Na najvećim drvenim vijcima, cijena će biti puno više, čak 22 rubalja po komadu. Veleprodaja zaliha, naravno, po redoslijedu veličine jeftinija.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vijak na beton - što je to i za što je toVijak na beton - što je to i za što je to
Kako odabrati vijak za suhozidom?Kako odabrati vijak za suhozidom?
Vijci za metal s bušilicom: opis, namjena, cijenaVijci za metal s bušilicom: opis, namjena, cijena
Samorezni vijak s pressheadom: karakteristike i sorteSamorezni vijak s pressheadom: karakteristike i sorte
Zakretni vijak - vrsta vezivaZakretni vijak - vrsta veziva
Klasa čvrstoće vijaka: oznaka, GOST i zatezni momentKlasa čvrstoće vijaka: oznaka, GOST i zatezni moment
Vijak za namještaj: vrste i veličineVijak za namještaj: vrste i veličine
Samorezni vijci za profil gipsane ploče: dimenzije, GOST, izborSamorezni vijci za profil gipsane ploče: dimenzije, GOST, izbor
Koja je razlika između vijka i vijka? Koja je razlika?Koja je razlika između vijka i vijka? Koja je razlika?
Vijak s povišenim glavom: GOST, dimenzije, svrhaVijak s povišenim glavom: GOST, dimenzije, svrha
» » Samorezni odvijač s šesterokutnom glavom: dimenzije. Samorezni vijci za drvo
LiveInternet