Slikanje betonskih zidova: glavne faze rada

Nemojte podcjenjivati ​​jedan od najjednostavnijih, pristupačnijih i estetskih načina uređenja interijera zidova. Shvatite, kakva je to metoda?

Slikanje betona Zidovi uživa veliku popularnost i izvoditi u različitim tehnikama, uz primjenu novih tehnologija modernizirane primjenjuju boje i boja mješavine dramatično promijeniti izgled sobe. Zahvaljujući boja u sobi je moguće stvoriti jedinstven, odlikuje pojedinog atmosferu i osjećaj ugode. Koristeći razne boje za zidove, te mogućnostima moderne nijansiranje, koji su prikazani u suvremenoj rasponu boja (TVT, RAL, NCS, itd), moguće je odabrati željenu boju i sjaj učinak, bez obzira na vrstu podloge.

Betonski zidovi za slikanje

Odabir materijala za završnu obradu

Izbor boje u XXI. Stoljeću, radije, bit će nazvan zanimljivim i uzbudljivim procesom, radije nego napornim popravkom. Jedina stvar za koju je neumorno neophodno paziti u ovom procesu je odabir nijansi za slikanje betonskih zidova, stropova, prozorskih okvira. Sve komponente završetka moraju biti u istoj shemi boja, osim ako projektna ideja ne daje drugačije. Harmonijsko međusobno povezivanje tonova, polutona i nijansi obvezno je stanje slikanja, stoga, pri pripremanju površine za ovu vrstu dorade, važno je zapamtiti nekoliko preporuka. O njima će se dalje raspravljati.

Preporuke za pripremu zidova

Među najvažnijim aspektima koji utječu na izbor određene vrste boja, rezultat boja i učinak koji nastaje na površini.

Priprema betonskih zidova za slikanje

Pored odabira zvuka zidova, važno je kombinirati stupanj sjaja skladno. Percepcija boje ovisi o snazi ​​sjaja. Dakle, mat površine se percipiraju mirnije, nose sklad u sebi. Izbor najčešće pada na takav materijal kada je u pitanju uređenje rekreacijskog područja ili popravak u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi. Dullness daje mekoću i eleganciju boje. Ima takvu pokrivenost i njegove značajke, među kojima i percepciju teksture. Kada sunčeva svjetlost udara u ovaj zid, dnevna svjetlost je meko raspršena, što osvjetljava površinu i skriva male nedostatke podloge ili male nedostatke.

Semi-sjajni i semigloss tonovi prilikom slikanja betonskih zidova prihvatljivi su u aktivnom korištenju tijekom dana prostorije. Prisutnost sjaja daje boji "zest" - boja i "svira" u svjetlu, čini se dinamičnijim.

Imajte na umu da tekstura, boja i sjaja nisu glavne osobine na koje biste trebali obratiti pažnju. Otporan na mokro čišćenje - to je ono što stvarno važno.

Priprema betonskog zida za slikanje

Obratite pažnju! Važno je da se površina opere bez oštećenja vanjskog sloja ovojnice, brzo se osuši i lako premazava.

Tehnološke značajke pripreme zidova

Da biste postigli visokokvalitetan rezultat nakon slikanja zidova, pazite da površina odgovara tehničkim pravilima postavljenim za oslikavanje ravnina.

Slikanje betonskih zidova

Mikroklima u kući

Zatvorenom prostoru, pri čemu je planirano bojanje betonskih zidova, potrebno je napraviti određene temperature mikroklime zraka ne više od + 5 ° C i relativnoj vlažnosti u prostoru, nije veći od 80%.

Značajke gipsanih zidova

Nakon žbuke, površina se ostavi da se potpuno osuši. Imajte na umu da se žbuke različitih proizvođača razlikuju u vremenu sušenja. Jedan je dovoljan za tri dana - i možete nastaviti na sljedeću fazu rada. Još 20 dana bit će kratko. Morat ćemo pričekati oko mjesec dana dok se premaz konačno ne učvrsti. Ne zaboravite proučiti upute o radu bojom i nemojte se žuriti s daljnjim opremanjem. Dopustite da se površina potpuno osuši.

Strukturna snaga: uloga u završnoj radionici

Jednako važan pokazatelj u pripremi betonskih zidova za slikanje je njegova snaga. Sve čestice koje se skidaju i padaju moraju se ukloniti, pogotovo ako je površina ranije bila prekrivena bojom.

Utiskivanje betonskih zidova za slikanje

Ponovno bojenje obavlja u skladu s nizom fiksnih pravila. opet Slijedite postupak, uvjerite se da je površina potpuno jasno: nije vidljiva mrlje, tragovi curenja, prskanje stranih tvari (sok, vino, tintu, masti, itd.) Iako čisto mrlja nije lako, ali ga ostaviti na površini se ne preporučuje. To se lako može biti prikazan izvan premaza i oštetiti unutrašnjost.

Stručnjaci preporučuju uporabu posebnog sredstva za čišćenje površine za ovu vrstu prljavštine prije nanošenja premaza - "Maalipesu".

Faze pripreme površine za bojenje

Nemojte tražiti jednostavne načine! Stoga, zaustavite se na jednoj od najzahtjevnijih mogućnosti za isključivanje mogućih pogrešaka koje su dopuštali majstori tijekom pripreme prostorije za završetak radova.

Zamislite da se zid ne oslikava po prvi put. Pokriven je slojem starih boja, pukotina, čipova i drugih šteta nanesenih tijekom godina rada sobe. Upute za pripremu betonskog zida za slikanje sastojat će se od nekoliko dijelova i detaljno će opisati kako pripremiti površinu za rad koji je unaprijed.

Korak 1: ČišćenjeDa bi se postigao najbolji mogući učinak slikanja, svaki od slojeva premaza treba nanositi na glatku, odmašćenu, očišćenu suhu i trajnu površinu. Stoga, prije nego što počnete slikati zid, najprije se prati, čisti i osuši. Da biste to učinili, upotrijebite neabrazivni deterdžent.

Uklonite boju ručno

Stari premazni sloj se uklanja, naročito ako se promatraju blisteri ili da se boja ljušti na mjestima. Da biste to učinili, koristite lopaticu, struganje ili dlijeto - alate koji pomažu učinkovito očistiti površinu malog područja.

Polu-mehaničko čišćenje zidova

Za velike zrakoplove, preporučljivo je koristiti snažnije instrumente: bušilicu ili brusilicu s posebnim mlaznicama koje ubrzavaju i olakšavaju čišćenje starih zidova i stropova. Učinite takav posao, pripremite se za činjenicu da će prašina i krhotina biti nemereno, stoga ne zaboravite nositi zaštitno odijelo, masku, naočale.

Možete se pomaknuti na uklanjanje starog sloja boje s betonske podloge s konstrukcijskim sušilom za kosu. Ali taj proces traži puno vremena, jer je potrebno zagrijati ploču na određenu razinu, tako da boja lagano zaostaje.

Radite s pranje

Ispiranje je djelotvorno. To su specijalizirani alati za otapanje teških prljavština, boja, lakova, smola, bitumena (katrana) i ostalih građevinskih materijala.

Boje na bazi ulja, alkidne i nitrocelulozne formulacije uklanjaju se tekućinom na bazi otapala. Alkalni spojevi za ispiranje dobro funkcioniraju sa starim vodenim emulzijskim ili disperzionim premazima. Usput, steći takav alat je jednostavan - može se naći u bilo kojem specijaliziranom dućanu.

Postoji mnogo kemijskih pranja, a osim toga, to je štetno za zdravlje osobe koja radi s njom. Takva rješenja imaju neugodan mirisni miris i sadrže komponente koje nepovoljno utječu na dišni sustav, stoga brinite o dodatnoj zaštiti od dišnog sustava.

Čišćenje eksplozije

Takva instalacija pokazuju najveću učinkovitost kod uklanjanja stare boje, iako se svatko ne može priuštiti takav uređaj.

Faza 2: Podloga površine

Ako se završna obrada betonskih zidova za slikarstvo prvi put provodi, potrebno je provjeriti je li se rastopljena i trowellirana površina rastopila. Da biste saznali, prijeđite prstom po zidu. Ako bijela boja ostane na ruci, mora se prethodno pripremiti s primerom tako što ga priprema: brisanje površine vlažnom krpom ili krpom i dobro sušenje. Kao temeljni premaz za čvrstu čistu površinu, možete koristiti akrilnu boju ili vodenu boju, prethodno razrijeđenu vodom u omjeru od 5-10%. Da biste primijenili prvi premaz na već pripremljenu ili čistu novu površinu, 1 dio vode dodano je u 10 dijelova boje. Za sljedeći sloj se koristi 20 dijelova boje i 1 dio vode.

Stadij 3: Poravnavanje zidova

Ako žbukanje proces odvijao uz korištenje granulama žbuke, dakle, dati konačnu glatkoću, napraviti žbuka betona prije bojanja. Posebna pozornost na pukotine: Prvi „proširiti” ih, dajući trokutasti profil, zatim premijera sa i tek onda popuniti s kitom.

Kako pripremiti betonske zidove za slikanje

Imajte na umu da kit na ljepilo na bazi ulja može dovesti do izbijanja boje na bazi vode.

Prilikom pripreme betonskih zidova za slikanje, nemojte zaboraviti na završni kit. To će vam pomoći u postizanju savršeno ravnog učinka brušenjem površine.

Osobitosti slikarske betonske baze

Poželjno je početi slikati s površina iznad vrata i prozora. Boja se nanosi na betonsku podlogu glatkim pokretima od vrha do dna. Ovo nije jedina opcija koja se koristi za bojenje. Možete, na primjer, bojiti valjkom pomoću W poteja. Koju tehniku ​​koristiti i kako pripremiti betonske zidove za slikanje - odlučite.

Završavajući završni rad, ne čekajući da se boja osuši, pogledaj vrata i prozorske okvire, stropne baguette, obloge. Obrišite sve mrlje boje odmah.

Po vašem mišljenju, teško je pripremiti betonsku podlogu za slikanje vlastitim rukama, a da se ne posavjetujete uslugama popravljača? Možda će taj proces izazvati poteškoće za početnike i malo duže, ali bitno će spasiti obiteljski proračun.

Završetak betonskih zidova za slikanje

Sada znate pripremiti betonski zid za slikanje. I kako se nositi s takvim teškim poslovanjem kao bojanje zidova u stanu. Slijedite gore navedene upute za pripremu betonske podloge za doradu. Prilikom odabira materijala za bojanje, oslonite se na vaše postavke. Tada ćete dobiti dobar popravak kvalitete, a ne gore od dizajna.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Najbolje opcije za slikanje zidova: stručni savjetiNajbolje opcije za slikanje zidova: stručni savjeti
Stencils za zidove s vlastitim rukama kao jednostavan način za ukrašavanje zidovaStencils za zidove s vlastitim rukama kao jednostavan način za ukrašavanje zidova
Kako bojiti zidove bojama na bazi vode?Kako bojiti zidove bojama na bazi vode?
Boja boje - sve nijanse čuvenosti. Boja boje samiBoja boje - sve nijanse čuvenosti. Boja boje sami
Slikanje boja za dobivanje finih tonova u unutrašnjostiSlikanje boja za dobivanje finih tonova u unutrašnjosti
Neobični stropovi. Stropovi za slikanje s maticamaNeobični stropovi. Stropovi za slikanje s maticama
Ukrasno slikanje zidova: izbor boje, priprema zidova, alataUkrasno slikanje zidova: izbor boje, priprema zidova, alata
Slikanje zidova u kupaonici: zanimljive ideje, dizajn i preporukeSlikanje zidova u kupaonici: zanimljive ideje, dizajn i preporuke
Koje boje za tekuću pozadinu odabratiKoje boje za tekuću pozadinu odabrati
Primer za zidove za slikanje: značajke izbora, vrste i recenzijePrimer za zidove za slikanje: značajke izbora, vrste i recenzije
» » Slikanje betonskih zidova: glavne faze rada
LiveInternet