Okvir vrata i njegovo samonastavljanje

Kupila nova vrata i odlučila sam instalirati? Da, nema problema. Razmotrimo kako sastaviti i instalirati vrata kutija s vlastitim rukama.

okvir vrata

Prvo položite sve dijelove okvira vrata na pod. Izgradite zaustavljanje vrata, spojite ga na gornji i desni remen (bočno), a zatim ga jednostavno spojite na gornji i lijevi dio. Zatim morate pričvrstiti šipku (odjeljak 5 za 2,5 centimetara). To se mora obaviti točno između dviju trake na stranama, smještene na dnu okvira vrata, tako da trake ne pomiču i paralelne su tijekom cijelog postupka postavljanja vrata.

Ispred vas je montirana vrata okvira. Potrebno ga je instalirati u vrata. Provjerite je li točno u sredini. Nije neophodno provjeriti vertikalnost instalacije, kao i perpendiciju elemenata i horizontalnost gornjeg remenja.samonastavljanje okvira vrata

Zatim će okvir za vrata biti pričvršćen na zid. Potrebno je staviti komad šperploče na samoj kutiji. Učinite to samo na onim mjestima gdje dodiruje zid. Nakon toga opet treba provjeriti okomitost bočnih dijelova. Nađi armaturne šipke, okvir vrata moraju biti pričvršćena na njih, koristite nokte bez kape, ako imate drveni zid ili vijke, ako imate kameni zid. Zatim uklonite traku, koja je obješen, i ponovno provjerite horizontalnu gornju oblogu. Ako postoji bilo kakav pomak, ispravite je. Okvir vrata je spreman.

Sad moramo rastaviti šarke. Kako to učiniti? Uklonite osovine od njih, a potom vijak odgovarajuće dijelove petlje u posebne utore, koji se moraju izrezati na vratima. Stavite pod vrata podnice i stavite je u kutiju. Namjestite traku za zaključavanje, ako se vrata ne zatvaraju glatko.

montaža okvira vrata s pristaništem

Zatim preko vrata morate instalirati platbands (vrh element). Pričvrstite element na zid, provjerite je li ravnina horizontalna i noktirajte noktom (udaljenost - oko 7,4 centimetara od ugla). Zatim noktirajte drugi nokat na suprotnoj strani (udaljenost od ugla je ista). Nokti moraju biti zakovani na udaljenosti od 15 centimetara jedni od drugih.

Također bi trebali biti pričvršćeni bočni elementi. Ne bi trebalo biti nikakvih utora, podesite sve unutar milimetra. Nakon što provjerite točnost, noktirajte bočne elemente s druge strane vrata.

montaža okvira vrata s pristaništem

Za pokrivanje raznih praznina između zida i kutije, kao i za ukrašavanje, koristite vanjske i unutarnje obloge. Vanjsko je uvijek masivnije i lijepo. Obično se izrađuju od smreke ili borovog bora (debljine od 20 do 30 centimetara), rjeđe od lipe.

Što se tiče unutarnjih pločica, obično imaju širinu od 7,5 do 15 centimetara. Oni bi trebali biti malo šire od šipki kutije (2-5 cm).

Prednji dio pločica može biti različitih oblika, a iznutra imaju utore čija dubina ne prelazi pet milimetara. Ovi utori osiguravaju čvrsto spajanje clypeusa s kutijom i zidom. U kutovima morate spojiti platelle s kutom od 45 stupnjeva. Obratite pažnju na ovu točku, morate vrlo brzo podnijeti sve, tako da nema pukotina, inače ćete na kraju dobiti veliku rupu između komada platbands.

Pločice su pričvršćene, opet, uz pomoć noktiju (odaberite nokte s spljoštenim glavama). Vozite nokte na udaljenosti od 50-70 centimetara jedna od druge.

Ugradnja okvira vrata s tratinčicom zahtijeva dodatne šipke. Uređaj je potreban kada je debljina okvira vrata manje od debljine stijenke. Uređaj možete koristiti iz estetskih razloga.

Sklapanje okvira vrata završava ručno.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vrata padine s vlastitim rukama? Lako je!Vrata padine s vlastitim rukama? Lako je!
Kako napraviti i instalirati vrata za dizanje vlastitim rukama?Kako napraviti i instalirati vrata za dizanje vlastitim rukama?
Kako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijemeKako izolirati vrata u privatnoj kući duže vrijeme
Zašto je važno znati veličinu kutije za vrataZašto je važno znati veličinu kutije za vrata
Klizna vrata s vlastitim rukama - to je stvarnoKlizna vrata s vlastitim rukama - to je stvarno
Što je ploča s instrumentima za unutarnja vrata. Vrste, veličine, instalacijeŠto je ploča s instrumentima za unutarnja vrata. Vrste, veličine, instalacije
Sustav za klizna vrata: vrste, montažne značajkeSustav za klizna vrata: vrste, montažne značajke
Montaža okvira vrata: izračun, redoslijed radovaMontaža okvira vrata: izračun, redoslijed radova
Izrađujemo odjeljak za vrata vlastitim rukamaIzrađujemo odjeljak za vrata vlastitim rukama
Kako sami izrađivati ​​automatske ulazeKako sami izrađivati ​​automatske ulaze
» » Okvir vrata i njegovo samonastavljanje
LiveInternet