Kako šivati ​​poklopac na madracu vlastitim rukama?

Namještaj, uključujući mekanu, vrijedi dosta ovih dana. Kupujemo luksuzni paket namještaja u dnevnoj sobi ili, na primjer, skupo moderan madrac za krevet u spavaćoj sobi (npr ortopedski), te žele, naravno, dokle god je moguće diviti svijetle boje potpuno novi presvlake.

Ali tkanina je hirovita osoba. A sada mekani presvlake otrcana, ponekad izgorio na suncu, negdje je bilo mjesto ... i prisutnost u kući male djece i kućnih ljubimaca nije pogodno za sigurnost situacije.

Što je to rješenje? A izlaz je već izumio davno. Ako, primjerice, želite spasiti svoj novi skupi madrac od problema, trebali biste je samo pokriti. To znači da trebate zaštitni poklopac na madracu.

Mislite li da je ovo suvišno? Uzalud! Do zaključka o potrebi za ovim korisnim priborom, prije ili kasnije, gotovo svi dolaze, ali s vremena na vrijeme namještaj je već prilično pokvaren.

pokrivač madraca

Treba priznati da je poklopac na madracu funkcionalna i praktična stvar. Osim toga, u uređenju interijera može igrati ukrasnu ulogu. Pokriva zaštitu skupih proizvoda od prašine i mrlja, smanjuje trošenje i produžuje vijek trajanja. To je osobito važno za one koji imaju skupe (na primjer, ortopedski) proizvod. Pokriti za madrac je vodootporan je jednostavno potrebno za one koji imaju malu djecu ili bedridden bolesnika u obitelji.

Sam gospodar

Poklopac na madracu, izvorno i ukusno, definitivno će ukrasiti sobu i pojačati raspoloženje. U ovom slučaju, uobičajeni poklopac od tankog materijala je apsolutno lagan za šivanje.

Pokušajmo napraviti uklonjivi poklopac na madracu vlastitim rukama. Obrasci takvih slučajeva mogu biti od najjednostavnijih (u obliku velike jastučnice) do složenih, ukrašenih dekor elementima.

Početnik dressmaker najvjerojatnije će napraviti model na elastičnom kulisk koji sigurno popravlja proizvod na mjestu. Ako niste još sigurni u vlastite sposobnosti, možete pokušati napraviti nacrt starog lima, u isto vrijeme kako bi se utvrdilo točnu veličinu.

Što nam je potrebno?

Za krojenje bi trebao ruku krojač centimetarska vrpca, škare, iglu i nit, kao i željezo i, naravno, šivaći stroj. Naravno, trebate komad tkanine odgovarajuće veličine.

Izbor materijala ovisi o svrsi pokrova. Dakle, za ortopedski madrac u dječjem krevetu pogodna je tkanina namještaja svijetle boje. Moderan madrac na napuhavanje može se prekriti neplastičnom ceradom. Izbor istog materijala za madrac u spavaćoj sobi gotovo je neograničen - sve što smatrate prikladnim je prikladno.

pokrivači madraca s patentnim zatvaračem

Koje su tkanine poželjne?

Za šivanje pokrova na madracu obično uzimaju takve materijale, kao što su kalici, lan, gusta krpelja. Postoje i inačice pamuka s poliesterom. Pamučne tkanine su široko prihvaćeni u uporabi u dječjim i zdravstvenim ustanovama, dječjim vrtićima i zdravstvenim kampovima.Općenito, tkiva trebaju kupiti svjetlost u njezi, jer se pokrivači moraju s vremena na vrijeme oprati. Iz istog razloga, nemojte odabrati previše svijetle nijanse, iako, naravno, izgledaju vrlo pametne.

Da biste izbjegli skupljanje proizvoda duljine nakon pranja, kod rezanja uvijek postavite dugu stranu proizvoda na dnu.

Ako se pretpostavlja da će se poklopac na madracu naizmjenično koristiti od prednjeg i donjeg dijela, a kada ga izradite, trebate odabrati šav šavova. Tkanina se također mora naći na takav način, gdje se čađa i prednja strana razlikuju što je moguće manje.

Početak rada

Prije šivanja pokrova na madracu pažljivo izmjerimo dimenzije samog madraca, tj. Duljinu, debljinu i širinu budućeg poklopca. Sjećamo se da je riječ "Sedam puta mjeriti ..." još uvijek relevantna.

Zatim podijelite uzorak na pet dijelova. To su osnovni detalji čija duljina i širina odgovaraju dimenzijama madraca i četiri pomoćna - u glavi, na nogama i na obje strane sa strane. Ove se pojedinosti izrezuju na temelju njegove debljine. Da biste bili sigurni da nećete biti u krivu s veličinama, potrebno je nacrtati sve pojedinosti na listu u velikom kavezu (uzimajući u obzir mjerilo).

pokrijte ga na madracu vlastitim rukama

Kako prenijeti uzorak na tkanini?

Nakon što ste napravili potrebna mjerenja, označite obrise dijelova na pripremljenoj tkanini počevši od glavnog dijela proizvoda. Ako je tkanina s hrpom, kod rezanja potrebno je razmotriti njegov smjer. Uzorak je prikazan na tkanini s krojačima ili uobičajenom kredom.

Ako veličina raspoloživog reza omogućava, bočni detalji mogu biti izrađeni u obliku savijanja.

Kada šivati ​​najjednostavniju vrećicu, možete jednostavno uzeti tkaninu, saviti ga pola duž duljine i spojiti rubove s iglama.

Madrac velike veličine morat će se šivati ​​od pojedinih dijelova. Ista tehnika se koristi ako je tkanina vrlo gusta. Kao eksperiment možete pokušati umetnuti kontrastne boje, ali uzimajući u obzir opću shemu boja prostorije (kako biste izbjegli razlike). Nadalje, poželjno je kombinirati tkanine slične gustoće i teksture.

Sedam puta mjereno - vrijeme je za rezanje

Naoružani krojenje škare (moraju biti oštra), pažljivo izrezati tkaninu na označenim linijama, ne zaboravljajući široke šav doplatak na rubovima. Njihova veličina ovisi o širini gume koje će s lakoćom se protežu duž konture pokrova. Rezervirajte zavoj presavijen na pola i otstrachivayut na rubu.

Sljedeći korak je obrada svih pojedinosti u sljedećem dijagramu.

Najprije spojite bočne dijelove na glavne dijelove i bodite sve kutne šavove. Nakon toga, rezultirajuće šavove obrađuju se na stropu ili ručno.

kako šivati ​​poklopac na madracu

zatvaranje

Pritegnite slobodne rubove tkanine, ukazujući na jasnu i točnu nabornu liniju, šavove treba pravilno ukloniti. Za pouzdanost, sve šavove proizvoda bi se trebale duplicirati, odstupajući od ruba oko 3 mm. Na rubu linije preklopa, šivajte šavove, ostavljajući prostor kako bi se protežu guma. Prolazite ga velikim sigurnosnim klinom, sigurno pričvrstite rubove. Gotovo!

Pokrijte zatvaračem

Druga je mogućnost napraviti uklonjive pokrivače na madracima s patentnim zatvaračima koji su šivati ​​duž konture između glavnih i pomoćnih dijelova. U pravilu, nije lako pronaći dovoljno munje.

Praksa pokazuje da se može vrlo uspješno izostaviti par stalnih zatvarača s velikim zubima oko 85 cm duge, ušiveni simetrično (npr na poklopac glave ili jedan od njegovih dugih navijača se potpuno poništena, mogu povući na madrac, a poklopac uklonjen bez posebni napori).

pokrivače za madrace na elastičnom pojasu

Cover listova

Pokrivači na madracima s munjom, što god netko može reći, i dalje zahtijevaju znatne napore. Oni koji ne žele nered s munja ili radno intenzivnim šavovima na konturu, mogućnost je jednostavnija. To su pokrivači madraca na elastičnom pojasu, poput listova koji se jednostavno prostira odozgo na madracu i može se lako ukloniti za pranje. Posebno su dobre takve listove za visoke (na primjer, ortopedske) madrace.

Naravno, možete kupiti gotove listove pomoću elastične gumice, ali to nije uvijek moguće pronaći pravu veličinu, jer su madraci su ponekad nekonvencionalna.

Ako kupite šivati ​​takve pamučne plahte ili oblaganje, standardni širina tkanine (obično 2 m do 20 cm) ne može biti dovoljno, pogotovo ako madrac i imaju bočno komad dolje.

Pletene plahte na elastičnom tijelu ne zahtijevaju glačanje i uvijek izgledaju uredno, što im je velika prednost. Ovi listovi se prodaju i spremni. Ovo je vrlo praktična opcija, osim što izgledaju stilski i moderno.

Ako i dalje odlučite šivati ​​pleteninu na svoju ruku, zapamtite da pletenina zahtijeva pažljivu obradu rubova, bez kojih se petlje mogu puzati.

Kako ga šivati?

Ukupno za šivanje pokrivača dvostruki madrac debljina od oko 15 cm potrebno je oko 3 metara tkanine, ne zaboravite dodatke ispod guma na širinu rubovima oko 15 cm na svakoj strani.

Ako madrac ima zaobljene kutove, list mora biti šivan u istom obliku. Zaokruživanje treba predvidjeti u fazi obrazaca. Kako bi se izbjeglo preklapanje s dimenzijama, kontrolne mjere se provode duž dijagonale madraca i listova - one se moraju podudarati.

Rubovi se obrađuju platno šav ili na overlocku.

zaštitni pokrivač madraca

Elastične trake će trajati oko 5 metara. Točna duljina ovisi o njegovoj gustoći. Teže i teže elastične, to će trajati u uvjetima ponovljenih pranja.

Kako šivati ​​poklopac na madracu za bebu?

Na isti način možete graditi a madrac u krevetu. Zašto je to nužno? Možda ste primijetili da se dijete ujutro probudi na zgužvane plahte. Ili morate ustajati noću kako biste popravili krevet.

Cardinally riješiti problem na prilično jednostavan način. Za to imamo najčešći elastični pojas, škare, konac s iglom, kredom i listom. Naravno, pokrivači madraca za madu mogu se kupiti i spremni, ali često ne odgovaraju veličini ili boji.

Osim toga, bilo koja mama zna kakav je užitak nešto učiniti sa svojim rukama. I između ostalog, mlada majka često nema dovoljno vremena za kupovinu u potrazi za potrebnim priborom. Šivanje se može obaviti malo po malo dok dijete spava. Za šivanje, potreban vam je konvencionalni ili električni stroj koji ima ciglu.

pokrivači madraca za djecu

Jednostavno i jednostavno šivamo list

U prve faze raširite i pažljivo rasporedite list na madracu. Zatim nanesite elastičnu traku iznad nje i odredite potrebnu duljinu. Odrežite pravi iznos.

Stegnite list s pogrešnom stranom prema gore i označite plitku konturu za šivanje gume. Počnimo ga urediti. Prvih nekoliko centimetara šivati ​​običnu šav, a zatim idite na "cik-cak".

Za šivanje sve u redu, u procesu šivanja, elastična se stalno izvlači. Poželjno lijeva ruka da ga vodi prema vama, imajući željeni stupanj napetosti, kao i pravo - držati šivaći stroj ispod stopice i šivati ​​guma položen duž planirane staze. Ako to ne možete odmah, možete ga pričvrstiti na tkaninu s iglama na nekoliko kontrolnih točaka.

Dakle, šivamo elastičnu s jedne strane. Zatim povucite list na madrac i učinite isto s drugom stranom. Gotovo! Mi smo napravili slučaj za dijete na madracu s vlastitim rukama! Sada će se lim ne bi potresao, a nabori više ne pružaju mrvice neugodnosti.

Ako je njegova površina je dovoljno velik, da je najbolje da šivati ​​elastična na rubu - u ovom slučaju, dobiti pravi slučaj, u kojem je u potpunosti odgovara dječji madrac.

Na isti način, može se iz vlažnu tkaninu medicinska voštano platno ili šivati ​​za krevetić madrac vodonepropusnim pokrovom na, što omogućuje da se ne brinem o čestim zastiryvanii i sušenje madrac.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Šivaći poklopci za tapecirani namještaj - modni trendŠivaći poklopci za tapecirani namještaj - modni trend
Krevet s foteljom s vlastitim rukama: opis po korak, dijagrami, crtežiKrevet s foteljom s vlastitim rukama: opis po korak, dijagrami, crteži
Kako odabrati madrac za dječji krevetić?Kako odabrati madrac za dječji krevetić?
Kako odabrati madrac za ljuljački vrt?Kako odabrati madrac za ljuljački vrt?
Kako odabrati ortopedski madrac: korisni savjetiKako odabrati ortopedski madrac: korisni savjeti
Pokrivači na kutnim kaučima: od jednostavnosti do luksuzaPokrivači na kutnim kaučima: od jednostavnosti do luksuza
Novi namještaj od otpadnog materijala, ili Kako izraditi vlastite ruke od otoman iz plastične boceNovi namještaj od otpadnog materijala, ili Kako izraditi vlastite ruke od otoman iz plastične boce
Koje su to, standardne veličine madraca?Koje su to, standardne veličine madraca?
Materijali `Sarma` - kvaliteta provjerena prema vremenuMaterijali `Sarma` - kvaliteta provjerena prema vremenu
Pjenasti madrac: pravi izborPjenasti madrac: pravi izbor
» » Kako šivati ​​poklopac na madracu vlastitim rukama?
LiveInternet