Gothic make-up: korak po korak s fotografijom

Unatoč činjenici da je subkultura spremna potjecati više od četrdeset godina, ne gubi svoju popularnost. Zašto se to dogodi, nismo zainteresirani za temu ovog članka. Više se bavi pitanjem kakva je gotička šminka i kako to učiniti sami.

Glavne značajke stila

Za ovu subkulturu važna je komponenta pojava. Ozbiljna pažnja posvećena je odjeći, cipelama, priboru, kosi i šminka. moderan Smjer u ovom stilu uvijek su tražili glazbenici. Na njima se vodi kada žele definirati svoj izgled.

U prvoj fazi u Gotički stil bilo je mnogo elemenata iz punk: piercings, frizure u obliku Iroquois. Sada su glavne značajke slike sljedeće:

 • prevlast crne boje u odjeći;
 • ukrasi srebra ili metala (križevi, simboli smrti, slike šišmiša i još mnogo toga);
 • određeni make-up.

U sastavu, koju čine ne samo žene, već i muškarci, bijeli prah i crni eyeliner, nužno se koriste sjajni ruž za usne zasićenih boja. Također se može nanijeti i tetoviranje, kontaktne leće za oči (žuta, zeleno ili crveno). Gothic make-up nije svakodnevan. Napravljen je prije "izlaska na svjetlo": koncert, tematski party.

Gothic Eye Makeup

Što će biti potrebno za šminku?

Da biste napravili šminku u skladu sa svim pravilima, trebate kozmetičke i radne alate:

 • tekući crni olovka ili olovka;
 • crna maskara;
 • nijanse tamnih nijansi
 • krema glasa-frekvencija;
 • prah;
 • tamno usta ruž za usne (crna ili crveno);
 • usna linija u tonu ruža;
 • sredstvo za čišćenje kože;
 • osnovna krema za lice;
 • set četkica za primjenu kozmetike.

Gothic makeups razlikuju se u tome što koriste jasne, ravne crte: za olovka za oči, za određivanje usana. To će zahtijevati trening i čvrstu, sigurnu ruku. Neoprezan, neuredan linije pokvariti šminku, tako da je bolje da počnu prakticirati unaprijed, umjesto eksperimentiranje uoči odgovornog djelovanja.

šminka gotike korak po korak

Također morate odlučiti što će točno postati svijetli naglasak na licu. Najčešće se kladiti na oči, rijetko na usnama.

Pripremni stupanj

Jeste li zainteresirani za izradu gotike šminke po svim pravilima? Zatim nemojte biti iznenađeni dostupnom pripremnom fazom. Zahvaljujući preliminarnom tretmanu kože, kozmetika leži, ostane duže i izgleda neparnije.

Postoje tri koraka:

 • pročišćavanje;
 • toniranje;
 • vlaži.

U fazi čišćenja koristi se losion ili sredstvo za pranje, koje se nanosi pamučnim diskom. Čvrsto trljati kožu nije potrebno, može izazvati iritaciju. sredstvo za čišćenje uklonite ostatke šminke koja je bila na licu prije, uklonite prašinu i prljavštinu. Zatim lagano masirati kožu pilingom kako biste dublje očistili pore. Možete napraviti masku za čišćenje.

Tonic uklanja ostatke mlijeka i pročišćava. Nanesite osnovnu bazu za hidratantnu bazu. U skraćenoj pripremnoj inačici dovoljno je prati i koristiti kremu.

Smooth ten

Nakon što se koža čisti i navlaži, možete ići na šminku. Ona počinje s temeljima. Primjenjuje se najčešće prstima, ali to je ispravnije koristiti posebnu kozmetičku spužvu. To vam omogućuje distribuciju krema više tankog i ravnog sloja, kako bi proizvod koristio ekonomski. To je higijenski i ne preopterećuje kožu viškom kozmetike.Mala količina baze se primjenjuje na sredinu čela, jagodice i brada. Zatim ga nježno rasporedite po licu.

Nakon glatke kremice dolazi do skretanja praha. Nanesite na tanki sloj, koristeći posebnu veliku meku četku. Nemojte se odvažiti tako da ne pretvorite svoje lice u kazališnu masku.

Budući da se krema i prašak podudaraju barem nekoliko tonova svjetlijom od vašeg prirodnog ten ali u ovoj fazi koža bi trebala dobiti plemeniti bljedilo. Ne zaboravite na vrat!

Gotička šminka za oči

Ovo je najodgovorniji i najteži dio. Ako imate dovoljno povjerenja, onda je strijelac je bolje koristiti tekući eyeliner, ako nisu tako snažno, da je bolje dati prednost mekom olovkom. Za eyeliner donjeg kapka, možete koristiti crno-bijelo. Svjetlost će oči učiniti vizualno više.

kako napraviti gothic šminka

Sjene moraju biti nanesene tako da se na vanjskom kutu oka pojavljuju svjetlije nijanse, a više mutne - na unutarnjem. Pažljivo pregledajte slike koje opisuju gotičku šminku.

Gothic make-up

Posljednji dodir je maskara. Trepavice bi trebale biti dugačke i guste, pa se boja primjenjuje u nekoliko slojeva, bolje je ako će proizvod imati učinak produljenja. Svaki sloj trupla mora se osušiti prije nego što primijenite sljedeću.

Važno je obratiti pozornost na obrve. Moraju biti olovke ili tamne sjene. Crta mora biti jasna i točna.

Šminka za usne

Ruž za usne treba svijetle, zasićene, mat. Nije dopušteno koristiti majčino biser ili stvoriti efekt vlažnog usana.

Prije primjene make-upa morate obrisati konturu olovkom u tonu. Zatim koristite četkicu za primjenu ruža za usne. Najčešće se koristi jedna sjena, ali ako kombinirate dvije boje, rezultat će biti spektakularniji i neobičniji. Pogledajte gotičke šminke za inspiraciju.

make-up u gotičkom stilu

Za ruž za usne dobro, uredno i nije se širio, prvo morate moisturize usne s posebnim balzam. Još je bolje, tretirati ga s pilingom. Na ruž za suhu kožu se pomiče dolje, izgleda neprivlačan.

Blush će završiti sliku. Nanesite ih širokom četkom, uredno iu malim količinama. Sada znate napraviti korak po korak gotički make-up.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Šminka za crnu haljinu: osnovna pravilaŠminka za crnu haljinu: osnovna pravila
Zlatni make-up za zelene oči: fotografija, zanimljive ideje, savjetiZlatni make-up za zelene oči: fotografija, zanimljive ideje, savjeti
Izvorni trend: pastelni gotiIzvorni trend: pastelni goti
Šminka: klasična i večernja verzijaŠminka: klasična i večernja verzija
Šminka pod tirkiznom haljinom. Za sve slučajeveŠminka pod tirkiznom haljinom. Za sve slučajeve
Koja je šminka za plave oči i plavu kosu najbolja?Koja je šminka za plave oči i plavu kosu najbolja?
Kako napraviti šminku kod kuće? Vijeća i preporuke.Kako napraviti šminku kod kuće? Vijeća i preporuke.
Šminka za smeđe oči "Smoky Ice": paleta boja i faze stvaranjaŠminka za smeđe oči "Smoky Ice": paleta boja i faze stvaranja
Make-up bright: stvorite skladnu slikuMake-up bright: stvorite skladnu sliku
Kako napraviti vampir makeover za Halloween. Praktični savjetiKako napraviti vampir makeover za Halloween. Praktični savjeti
» » Gothic make-up: korak po korak s fotografijom
LiveInternet