Koje je boje bolje obojiti kosu? Vrste suvremenih sredstava

Briljantna lijepa kosa je radost svake žene, ali danas mnogi od njih pribjećuju boju kose. To je zbog činjenice da njegova boja, ona koja je dala prirodu, iz nekog razloga ne odgovara. Ali svi znamo da postupak bojanja značajno šteti strukturi kose. Da pomognete lijepim dama da shvate što je boja bolje obojiti kosu, detaljno ćemo razmotriti različite vrste boja.

koja boja je bolje obojiti kosu

Postoji nekoliko vrsta boja: sjena, trajna, polu-trajna, polu-stabilna i prirodna.

Zasnuta sredstva ne prodiru duboko u kosu, već ih samo oslikavaju izvana. Ta boja trajat će najviše tri ili četiri glave.Trajne boje obojene su vodikovim peroksidom i amonijakom, što potpuno uništava "prirodni" pigment. Boja traje dugo, ali šteta na kosi je ogromna. Ponovno ih je teško vratiti nakon neuspješnog slikanja.

Manje traumatična polutrajna boja za kosu jer ne sadrže vodikov peroksid i amonijak se koristiti umjesto amonijevih soli. Otpornost boje nešto manje trajne, a pojašnjenje je nemoguće zbog prisutnosti vodikova peroksida, ali i uzrokovati oštećenja kose može biti ne toliko, što je također važno.

semiproof boja kose apsolutno bezopasni, ali ne mogu osvijetliti sijedu kosu niti olakšati. Ovi fondovi su gotovo odmah oprali. No neograničeni broj boja možete promijeniti bez oštećenja kose.

miješanje boja kose

Prirodnim bojama je kane i basme. Omogućuju ne samo bojanje vaše kose, nego i tretirati ih! Kosa postaje sjajna i lijepa. Osim toga, kana pomaže u borbi protiv perut i seborrhea. Kana je osušeni i zgnječeni listovi alkana, a basma je izrađena od indiga. Boje koje se mogu dobiti miješanjem kane i basme su nijanse od svijetlo smeđe do tamne kestena. Naravno, rezultat će u potpunosti ovisiti o pigmentu kose.

Najpopularnije marke boja kose su Estel, Londa, IGORA, Wella i Matrix. Dakle, sada znajući vrste i marke sredstava, odgovoriti na pitanje o tome što je boja bolje obojiti kosu, postaje lakše.

marke boja kose

Svaka žena želi dobiti posebnu, jedinstvenu boju pri slikanju. Da bi stvorili jedinstveni ton, mnogi frizeri koriste postupak poput miješanja boja za kosu. Najčešće, boju se jednostavno dodaje smjesama. Ovo je pigment čiji je zadatak ojačati ili ispraviti boju. Na primjer, siva i ljubičasta mikstina, može pružiti svjetlinu na usnama. Zelena će ukloniti crveno od crvenog cvijeća, a crvena će spasiti zelena boja. Zlatni mixto općenito je univerzalan, može se dodati gotovo svim bojama od pepela do crvene boje. U svakom slučaju, sami pribjegavaju neželjeno miješanje boja, tako da ne slučajno postala Malvina, pa gdje bolje da se okrenu profesionalni.

Pa ipak, koja boja je bolje obojiti kosu? Najbolji je onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama, to jest, najprije morate jasno definirati što su ciljevi što su slijedila: privremeni transformaciju ili siva pokrivenost? Prvi izvedbi bolje pogodna polu boju ili sredstva za obojenja drugi - izuzetno jaka boje.

Koje je boje bolje obojiti kosu, to je do vas. Budi lijepa!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Je li čišćenje kućnih kose sigurno? Vodikov peroksid radi pojašnjenja. Pro i kontraJe li čišćenje kućnih kose sigurno? Vodikov peroksid radi pojašnjenja. Pro i kontra
Svijetla i jedinstvena paleta boja za kosu "Igor"Svijetla i jedinstvena paleta boja za kosu "Igor"
Prirodna boja je kana. Kako obojiti kosu s njomPrirodna boja je kana. Kako obojiti kosu s njom
Najbolja boja kose. Pregled pro i kontraNajbolja boja kose. Pregled pro i kontra
Profesionalna boja kose bez amonijaka - pravi je pristup česti slikarstvuProfesionalna boja kose bez amonijaka - pravi je pristup česti slikarstvu
Boja za kosu. Za plavu kosu opcija punoBoja za kosu. Za plavu kosu opcija puno
Boje tonika za kosu - od svijetlo smeđe do lilaBoje tonika za kosu - od svijetlo smeđe do lila
Kako pravilno obojiti kosu?Kako pravilno obojiti kosu?
Koliko često mogu obojiti kosu?Koliko često mogu obojiti kosu?
Kako obojiti vašu kosu kod kuće: savjeti i trikoviKako obojiti vašu kosu kod kuće: savjeti i trikovi
» » Koje je boje bolje obojiti kosu? Vrste suvremenih sredstava