Nail cuticle: kako se brinuti, maknuti kako bi stvorio savršenu manikuru

Pojava moderne žene smatra se nepotpunom bez manikure. Ako nokti izgledaju neupadljivi, neobrađeni, primjećuje ih gotovo svi oko sebe. Buthellip - Mnogo modernih tehnika manikura, metoda njegu noktiju

sadržaj

  su u stanju dati ženi čak i sa "problem" noktiju elegantan manikura. To uključuje i obradu kutikula.

  Kožica nokta je koža koja raste na svojoj bazi. Ako ga ne obradite, ne povremeno ga uklonite, raste na noktu do te mjere da skriva svoj bitni dio. Zbog toga se nokti čine kratkim, a primjena laka samo pogađa izgled. Prije pripreme za izgradnju dovoljno je posjetiti kozmetički salon i obraditi nokte, naučiti pravilno se pobrinuti za njih i uzeti ovo u pravilu, tako da u budućnosti možete priuštiti najsvjetlije boje laka.

  Prije razumijevanja suvremenih načina skrbi o kutikuli, sve se ponovno mora posvetiti fiziologiji. Kutikula nokta stalno raste, poput samog noktiju i kose. Budući da ima istu zaštitnu funkciju: štiti prste od prodiranja mikroba ispod kože na dnu nokta. Je li to u ovom slučaju vrijedno ukloniti ga, kao što je uobičajeno u slučaju "manikura"?

  Što gospodari kažu o ovome? Kutikula nokta ne bi smjela sakriti bijeli polukrug na nokat (rupa, polumjesec ili, znanstveno, matrica), tj. bolje je ukloniti, ali ostavljajući tanku traku duž dna čavla. Od prvog se puta takav manevar ne može učiniti nikome.

  Periodično uklanjanje kutikula ne zahtjeva puno vremena, već nariješ noktima s vremena na vrijeme. Jedini negativni - to mora biti u stanju učiniti. Ukloniti oguliti s nokta nije tako lako: suze, ponekad se previše ispadne, na krvne mrlje, i kao rezultat toga, nokti izgledaju još gore nego prije nego što ih pokušaju obraditi. Osim toga, takva "obrada" kutikula opasna je za zdravlje. Uostalom, oguliti gusto treba pokriti bazu nokta tako da klica ne prodiru. U otvorenim ranama prodiru čak i brže. Stoga, za uklanjanje kutikula trebalo bi se odgovorno pristupiti, proučiti problem, a još bolje, kako je spomenuto na početku članka, otiđite do stručnjaka u salonu i pogledajte kako profesionalno djeluje.  Dakle, kako se riješiti kutikula? Pogledajmo što je znanost nagomila gospodara o ovom pitanju: koja se pravila preporučuju za promatranje, koje se nijanse preporučuju da ne zaborave, koje tehnike se nude i, naravno, koje kozmetičko sredstvo upotrebljava ...

  Majstori razlikuju nekoliko vrsta kožica u obliku, elastičnosti i strukture. I obrađuju ih na različite načine. Stoga se trebate posavjetovati sa stručnjakom kako biste saznali kako liječiti vašu vrstu kutikula kako ne biste uzrokovali štetu (u obliku bradica koje se, usput, ne mogu pojaviti odmah nakon obrade, ali kasnije), a da ne razbiju strukturu. Na primjer, različite u strukturi i širini kutikula treba ukloniti s različitim alatima: zaobljenim manikure škare, mineralni nokat ili drveni štapić. U nekim slučajevima, kutikula bi također trebala biti omekšana: prvo u sapunici, a zatim posebnom kozmetičkom. Ako nakon tretmana želite nanijeti lak, nemojte koristiti vodu, bolje je liječiti kutikule s posebnim uljem.

  Po završetku rada s kutikulom dolazi do ugodnog dijela: hranjiva obrada i mala masaža marigolda.

  Posljednje pitanje o skrbi o kutici odnosi se na periodicnost. Koliko brzo raste kožica nokta, tako da je često potrebno smanjiti. Netko svaki dan, netko jednom tjedno.

  Također bih vas podsjetio na sigurnosne mjere. Alati za manikuru poput ruža za usne, poput ručnika četkica za zube mora biti individualan! Obratite se kozmetičkim salonima, povjerite samo profesionalce ili obavite manikuru. Da ne riskiramo, samo uklonite kutikule od njegovog omekšavanja (iako u slučaju keratiniziranih kutikula ova opcija nije prikladna).

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Kako napraviti pravu manikuru kod kuće? 5 jednostavnih korakaKako napraviti pravu manikuru kod kuće? 5 jednostavnih koraka
  Desni nokti - zalog njihove ljepote i zdravljaDesni nokti - zalog njihove ljepote i zdravlja
  Shellac dizajn. Idealno premazivanje gel-lakomShellac dizajn. Idealno premazivanje gel-lakom
  Kako pravilno obojiti nokte: sve što trebate znatiKako pravilno obojiti nokte: sve što trebate znati
  Dobro njegovane ruke i nokti. Kako napraviti francuski manikuru kod kućeDobro njegovane ruke i nokti. Kako napraviti francuski manikuru kod kuće
  Manifestacija: Nova godina manikura na kratkim noktimaManifestacija: Nova godina manikura na kratkim noktima
  Kako slikati nokte: tajne idealne manikureKako slikati nokte: tajne idealne manikure
  Što se noktiju oko manikura? Opis raznih sredstavaŠto se noktiju oko manikura? Opis raznih sredstava
  Manikura za kratke nokte: kako to može bitiManikura za kratke nokte: kako to može biti
  Manikura Ruffian: tehnologija, značajke, relevantne idejeManikura Ruffian: tehnologija, značajke, relevantne ideje
  » » Nail cuticle: kako se brinuti, maknuti kako bi stvorio savršenu manikuru
  LiveInternet