Univerzalni uzorak dječje haljine: konstrukcija, preporuke

Djevojčica majka nije lagana, osobito u modernom svijetu, jer kći mora biti najljepša, a dobra koja su pristupačna ne zadovoljavaju estetske potrebe potrošača. Čak i za stvaranje najjednostavnijeg proizvoda trebate uzorak dječje odjeće ili bilo kojeg drugog. Posebno je korisno za početnike u poslovanju krojenja.

Varijante rukava na dječjem pultu

imenovanje

Oblik i rezanje odjeće, ne samo za djecu, već i za odrasle, neodvojivo su povezani. Čak iu masovnoj proizvodnji postoje određeni uzorci dizajnirani za svaki pojedini proizvod. Koje su obrasci? Ovo je kartonske ili plastične ravne figure, u obliku koji se odnosi na jedan od nekoliko dijelova proizvoda, proizveden uzimajući u obzir sve veličine i dopuštenja za šav. Ako su u proizvodnji prosječne sve dimenzije, tada će se u kući uzimati samo veličina određene osobe.

Uz pomoć uzorka jednostavne dječje haljine, lakše je rezati čak i jedan proizvod, ali koliko god je potrebno. S vremenom, prema veličini djeteta, možete dodati nekoliko centimetara, što je lako napraviti ako je predložak pravilno izrađen.

Dječja odjeća s džepom

Građevinski dijelovi

Najsloženije dijelove haljine su rukavice i košulja, ako ne dodirnete dekorativne detalje poput rubova i hlača. Da biste stvorili te dijelove i ispravno izračunali sve količine kako bi se haljina sjesti dobro je prilično teško. Nakon što izračunate kompletan jednostavni uzorak dječje haljine za početnike, možete stvoriti složenije proizvode na svoju vlastitu osnovu. Ako dijete ima širinu bokova, struka i prsnog koša, a zatim na obje strane na crtežu ta se razlika smanjuje, smanjuje se za pola na struku, a crtež prikazuje glatku zavoj.

rukav

Dječje haljine zahtijevaju manje tkanine, ali povećana je pozornost na detalje, vještinu i vještinu. Posebnu pažnju treba posvetiti detaljima kao što su rukavice, jer u njihovoj konstrukciji postoji mnogo nijansi. Postoji nekoliko uobičajenih vrsta rukava. Da, izgledaju drugačije, ali se mogu napraviti pomoću uzorka jednostavne dječje odjeće, odnosno njezinih dijelova. Vi samo trebate unijeti univerzalni crtež rukavca i peleta.

Dekoracija na odjeći

Svi rukavci se sastoje od tri dijela i količina:

 • Okat - okrugli dio na vrhu uzorka, bit će ušiven u rukavac. Možda ne samo visoka, već niska, sve ovisi o želji gospodara. Visoka rupica služi za nestandardne rezove.
 • Širina rukavca ne zahtijeva dodatna objašnjenja.
 • Duljina - udaljenost od pazuha do dna, varira prema želji stvoritelja ili ovisno o modelu i svrsi haljine.

Mjerenje gradnje rukava

Sam crtež zahtijeva samo dvije mjere:

 1. Opseg ramena. Mjerenje se provodi u području pazuha, u najvećem opsegu na ramenu. Širina rukavca ovisi izravno o veličini.
 2. Veličina rukavca - korigira visinu peleta, strogo se mjeri na proizvodu, na koji su rezani rukavci.
  Varijante jednostavnih dječjih haljina


Visina i širina su izračunate prema formuli OKATO. Učinite svoje izračune prije izgradnje crtež. Širina rukava može biti ista, samo s obim ramena, ako izračunate na pun opkoljavanja. Što se tiče slobodnog obleganie uzet dodati obrazac na dijete haljina nekoliko centimetara, a posebno u rukavu dodaje 7 cm. OKATO visina izračunava iz vrijednosti otvor za rukav, podijeljena po 4, a rezultat se množi s 3. Kako ispasti rukav, potrebno je kada se uzorak da bi prednji dio duži od 5 mm. Ovaj trik omogućava da u potpunosti nadoknaditi razliku u tjelesnoj strukturi i uzoraka.

Crtež crteža rukava

Da biste stvorili pelet, potreban vam je pravokutnik, sa stranama jednakom širini rukavca i dužinom peleta. Radi praktičnosti percepcije, bolje je staviti materijal za uzorak dječje odjeće s dugom stranom prema dolje. Za raspored, morate podijeliti pravokutnik u 6 jednakih dijelova, oni će biti potrebni za vrijeme raspodjele ključnih točaka. Prihvaćeno je da se okupira na 5 boda:

 1. T1 - Najviša točka peleta nalazi se na središnjoj liniji uzorka dječje haljine, rukavima. Udaljenost od donjeg dijela jednaka je dobivenoj visini pelete.
 2. T2 - jednako visini peleta podijeljen s 3, od privatnog i 2 cm je oduzeta. Broja ide od donjeg ruba, točka je smještena na lijevoj liniji.
 3. T3 i T4 - Postavljeni su s gornjeg ruba, nalaze se na 2 pravca desno i lijevo, u susjedstvu središnje. Udaljenost je jednaka duljini peleta podijeljenom s 3, a kvocijent, smanjen za 1,8 cm.
 4. T5 - pohranjen od donjeg ruba, jednako peleti podijeljen s 6.

Bodovi moraju biti spojeni zajedno, uzorak dječje odjeće s prorezom rukava. Ostaje dodati malo duljine - i proizvod je spreman.

struk

Drugi je također težak detalj u izradi bodica. Najviše je teško odrediti veličinu rukavca i dubinu rezanja vrata. Tipično, uzorak se prikazuje u 2 dijela - prijenos i leđa. Ponekad, zbog ekonomije, koristi se samo polovica svakog dijela. Na jeziku krojačice, ove polovice nazivaju se "police".

Mjere za izgradnju košulje

Za izradu kompletnog uzorka potrebna su sljedeća mjerenja:

 1. Okruženje vrata, točnije, polovica. Može se promjeniti na polumjer vrata s prednje strane, ako se planira okrugli izrez, kao i stražnji dio glave, malo zaobljen.
 2. Okruženje prsa, točnije, poluobhvat. Poput svih drugih mjera, podijeljen je na pola.
  odijevanje
 3. Otvor za rukav veličina izračunava iz poluobhvata dojke, dijeli na četiri dijela, kvocijent treba povećati za 7 cm. Otvor za rukav povući s zaokružuje na posljednji treći, dok je odgođen iz najudaljeniji točke dijela ramena. Razlika između prednjeg i stražnjeg dijela otvor za rukav na zavoju - ispred je strmija.
 4. Kožica je izrezana za one haljine u kojima će suknja biti odrezana, ali za jednostavne, također će biti potrebno. Ostaje samo odlučiti gdje će završiti. Da biste to učinili, možda ćete morati mjeriti struk i kukove, također u polu-kliješta.

Počnite s gradnjom uzorka bodice iz središnje crte. Mjeri ramena, izrez i ostale stvari. Postupno se cijeli crtanje izvlači, stvar ostaje mala - da se obrati i rezusi. Možete stvoriti simetrični uzorak dijeljenjem na pola. Isprva jedna polovina prijeti, onda je sve izrezano i pažljivo namješteno. Preporuča se izvlačenje crteža na debeli papir, po mogućnosti svjetlo, tako da su sve oznake vidljive. Sliku možete prenijeti na materijal pomoću krede, sapuna i olovke, nepoželjno je koristiti olovku i marker. Odstupanja za šavove se deponiraju već na tkanini.

Kako napraviti univerzalni crtež

Univerzalni uzorak je vrsta kalupa tijela na ravnini, u početku apsolutno sve haljine i nošnje temelje se na ovom crtežu. Izgleda poput haljine, po želji, promjene koje nisu prepoznate. Takav lik kombinira sve mjere s osobom. Prilikom izrade vlastitog uzorka koriste se osobna mjerenja. Dimenzije će varirati ovisno o namjeravanom odijelu, duljini i sjaju detalja. Za hlače i kratke hlače koriste se drugi uzorci, posebno za donje dijelove odjeće.

Oblačite se

Izrada suknje i drugih dodatnih detalja zauzima zasebna poglavlja u vodiču za šivanje poslovanja. Bilo koja krojačica, koja se temelji na osnovnom uzorku, može reproducirati gotovo svaku haljinu. Da biste dovršili sliku na temelju, možete dodati nekoliko redaka, simbolizirajući, na primjer, bušenje kukova.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Mreža dimenzije - vodič za online kupceMreža dimenzije - vodič za online kupce
Ono što trebate znati za šivanje sundress za djevojkuOno što trebate znati za šivanje sundress za djevojku
Kako pletiti kukičane kaveze za djevojčiceKako pletiti kukičane kaveze za djevojčice
Napomena na iglice: kako izgraditi uzorak odjeće s pretjeranim strukomNapomena na iglice: kako izgraditi uzorak odjeće s pretjeranim strukom
Takve različite - vunene i pletene: Mi odabire Dječje odijelaTakve različite - vunene i pletene: Mi odabire Dječje odijela
Coquette za dječju haljinu kukica. Shema suknjeCoquette za dječju haljinu kukica. Shema suknje
Jednostavna kukičana haljina za djevojčicu od 2 godine: dijagrami, preporuke, opisJednostavna kukičana haljina za djevojčicu od 2 godine: dijagrami, preporuke, opis
Najbolji uzorci za dječje stvari s iglom za pletenjeNajbolji uzorci za dječje stvari s iglom za pletenje
Ananas (kuka): shema uzoraka i polje primjeneAnanas (kuka): shema uzoraka i polje primjene
Kako pletiti kukičane haljine: karte i opisKako pletiti kukičane haljine: karte i opis
» » Univerzalni uzorak dječje haljine: konstrukcija, preporuke
LiveInternet