Zvijezda Sapphire - lijepo lijep kamen

Zvjezdani safir je vrsta korunda, aluminij oksid,

sadržaj

  koji ima učinak zvjezdanosti. Taj je fenomen prisutan u kamenu sićušnih minerala koji mogu reflektirati svjetlost i stvoriti rijedak uzorak u obliku zvijezde. Najčešće je šesterokutan, ali postoje kamenje i zvijezde s dvanaest zraka. Oni su plave, ružičaste, dimaste smeđe i prozirne. Potonji su najrjeđi i najskuplji.zvijezda safir

  Općenito, klasični safir u našem pogledu iznimno je plavi sjajni kamen. Zapravo, njegovo ime dolazi od grčke riječi "sappheiros" - "plavi kamen". Ali njegova boja nije uvijek ista. Zapravo, raspon sjena je vrlo raznolik, a ne samo ljubičasto-plava ili bezbojna, ali i zelena, narančasta, ružičasta, žuta safir.

  Od antičkih vremena, za ukrašavanje su korišteni safirovi krune. prstenovi s tim kamenom u jednom trenutku nosio hrabro Aleksandar Veliki i ženstveno Maria Stuart. Prema legendi, iz nje je rez i poznati prsten kralja Solomona. Egipatski veliki svećenik nosio je veliki šafir na prsima, koji se zvao "Istina".

  Smatra se da je to kamen mirni, unutarnjeg sklada, povjerenje, ravnotežu i vrline, on štiti ekscesa, daje odlučnost i hrabrost, potiče pojavu prijateljima i odbija neprijatelja. Djevojčice obećavaju sreću u braku.  cijena safirZvjezdani safir ima posebna svojstva. Tri linije presijecanja na svojoj površini smatraju utjelovljenje tri glavna osjećaja: nade, vjere i ljubavi. Takva kamenja su prilično rijetka i stoga su vrlo cijenjena. Nedavno je, međutim, bilo moguće pronaći proizvode s takvim safirima po vrlo povoljnim cijenama. Činjenica je da postoje tehnologije za postizanje asterizma u mineralima. Naravno, umjetni kamen će biti mnogo jeftiniji od prirodnog kamena. No, lako ih je razlikovati: zvijezde su zrake statike, bez obzira na kut incidentne svjetlosti, za razliku od prirodnog kamena.

  Zvijezda safira "Zvijezda Indije" ima dugu Istru, koja nam, međutim, nije poznata. U Šri Lanki je minirano u 18. stoljeću. Njegova posebnost i jedinstvenost je da se 6-beam zvijezda može vidjeti odmah na obje strane od kamena cut by cabochon.

  Nedavno, 1996. godine, u Mianmaru pronađeno je iznenađujuće lijep zvijezda safira od 63.000 karata.žuti safir

  Nevjerojatna priča se dogodila u Australiji. Jedan od stanovnika dugo je gurnuo vrata s kamenim pločama. Kad je saznao da su safiri crni, uzeo je kamen na ispit. Pokazalo se da je backup bio rijedak safir od 1156 karata. Godine 1947. za 18 tisuća dolara kupio ga je draguljar Harry Kazanyan. U kamenu je bio u stanju prepoznati znakove asterizma (izgled zvijezde na površini). Godine 1948. "crna zvijezda Queenslanda" privukla je pozornost novinara. Sapphire, čija je cijena već dosegla 300 tisuća dolara, postala je središte posebne pozornosti. Za njega je napravljen okvir bijelo zlato i okružen je s 35 malih dijamanata. Godine 2002. najveći svjetski zvijezda safir promijenio je vlasnika. Postoje glasine o njegovoj mogućoj prodaji za 88 milijuna dolara. Gdje je sada, nije poznato.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Plavi sapphires: značajke, svojstva i osobinePlavi sapphires: značajke, svojstva i osobine
  Stoni za Strijelac. pregledStoni za Strijelac. pregled
  Plavi kamen. Dragocjeni safiri i njihova svojstvaPlavi kamen. Dragocjeni safiri i njihova svojstva
  Boja sapphires: ovisi o tome štoBoja sapphires: ovisi o tome što
  Što je safirni kristal? Svojstva, usporedbe i aplikacijeŠto je safirni kristal? Svojstva, usporedbe i aplikacije
  Plavi kamen: imena. Plavi dragi kamenPlavi kamen: imena. Plavi dragi kamen
  Žuto kamenje. Dragocjeno i poludrago kamenjeŽuto kamenje. Dragocjeno i poludrago kamenje
  Najskuplji kameni na svijetu: opis, imena i recenzijeNajskuplji kameni na svijetu: opis, imena i recenzije
  Prstenovi sa safirima i dijamantimaPrstenovi sa safirima i dijamantima
  Sapphire stone: svojstva, pogodna za znak zodijakaSapphire stone: svojstva, pogodna za znak zodijaka
  » » Zvijezda Sapphire - lijepo lijep kamen
  LiveInternet