Na moru ili na izletima: gdje ćete imati bolji odmor na Cipru

Kažu, kad je Bog stvorio svijet, on je bacio šaku njegovih darova na svakom kontinentu. A kako se otok Cipar nalazi samo na pola puta između Europe, Azije i Afrike, ima tri puta više božanskih blagoslova. 300 sunčanih dana godišnje, 9 mjeseci ljeta i 3 mjeseca proljeća, azurne vode mediteranskog, bujnog zelenila i stoljetne povijesti, tragovi kojih su se raspršili po malom presjeku zemlje doslovno na svakom koraku. Odabir ovog otoka ne možete pomoći razmišljanju: gdje je bolje da se odmorite na Cipru? Uostalom, ima toliko zanimljivih mjesta, a tu je tako nekoliko dana odmora.

sadržaj

  Malo je politike

  Gdje biste imali bolji odmor na CipruOtok je još uvijek podijeljen na sjeverni dio (turski) i južni (grčki). Napetost 70-ih godina XX. Stoljeća s oružanim sukobima dugo je ostala u prošlosti. Ali, odabir, gdje se odmoriti na Cipru, morate uzeti u obzir da za južni dio trebate otvoriti schengensku vizu. U tom slučaju možete posjetiti sjeverni dio otoka, ali vidjet ćete da je pečat stavljen na zasebnu liniju. Inače će biti problema prilikom povratka na jug. Ako odaberete sjever, gdje se većina povijesnih znamenitosti koncentriraju prema volji događaja, onda je cesta zatvorena na drugu stranu (osim ako ste sretni vlasnik Schengena).

  Ciparska rivijera  Odmor na Cipru recenzije turistaAko ste s ciljem za sunčanje i kupanje u moru, onda je odgovor na pitanje gdje se mogu odmoriti na Cipru bit će: naravno, na jugu otoka. Obješen uz obalu luksuznih hotela s neprekinutim lancem okružuje gotovo cijelu obalu. I u bilo kojem, čak i hotel s 3 zvjezdice, nalazi se izlaz na more, bazen, park i veliku raznolikost zabave. Ali ako krenemo od činjenice da čak i na plažu je podijeljena u dvije velike skupine - žedni mira i obitelji s djecom i bučnih mladih ljudi koji vole aktivnosti u prirodi, čak i na jugu, grčkom, dio potrebe da pogledate naselja. Zato postoji više prilika da shvatite gdje je bolje provesti svoj godišnji odmor.

  Praznici na Cipru. Recenzije turista

  Koliko košta odmor na Cipru?Poželjno je vidjeti dojmove putnika koji su već posjetili otok. Na primjer, Limassol i Ayia Napa u svojim odgovorima nazivaju se glasni, gay gradovi mladih, gdje život ne prestaje na minutu. Istodobno, Protaras je vrlo popularan kod putnika s djecom - to je tiho, karakteristično grčko mjesto gdje život teče polagano i stalno. Paphos je univerzalni grad: turistima svih kategorija, jer postoji ogroman broj antičkih spomenika i nevjerojatni krajolici. Ako ste odabrali turski sjever, onda su najpopularnija Famagusta i Kyrenia.

  Koliko košta odmor na Cipru?

  Ako usporedite otok s drugim popularnim turističkim odredištima, ovdje cijene za ture, naravno, veće nego u srednjoj Europi. Bugarska, Poljska, Egipat i Turska su jeftiniji, ali usluga je jednostavnija. Ali ako usporedite Cipar s drugim zemljama u Zapadnoj Europi, pa čak i sa kopnom Grčkom, onda su bonovi na otoku Afrodite jeftiniji. Možete učiniti vaš odmor jeftiniji uzimajući "burning" turneju. Ili ga jeftinije na račun rane rezervacije. Što se tiče odmarališta na samom otoku, najskuplji su Ayia Napa i Limassol, a Larnaca i Paphos manje. Turski dio je proračunski. Na temelju cijena, možete odabrati gdje ćete imati bolji odmor na Cipru.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Temperatura na Cipru po mjesecuTemperatura na Cipru po mjesecu
  Odgovaramo na "suptilno" pitanje: "Trebamo li vizu za Cipar?"Odgovaramo na "suptilno" pitanje: "Trebamo li vizu za Cipar?"
  Kakva je trenutna valuta na Cipru i koja vrsta novca s njima provesti na izletu?Kakva je trenutna valuta na Cipru i koja vrsta novca s njima provesti na izletu?
  Ne čekajte pozivnice i idite na ture do CipraNe čekajte pozivnice i idite na ture do Cipra
  Praznici na Cipru: fotografija. Sjeverni Cipar. Plaže na CipruPraznici na Cipru: fotografija. Sjeverni Cipar. Plaže na Cipru
  Otići ćemo za Cipar automobilomOtići ćemo za Cipar automobilom
  Cipar u siječnju. Vrijedi li se zimi za odmor na otokuCipar u siječnju. Vrijedi li se zimi za odmor na otoku
  Cipar: stanovništvo, klima, područjeCipar: stanovništvo, klima, područje
  Praznici na CipruPraznici na Cipru
  Sjeverni Cipar Odmarališta: atrakcije i fotografijeSjeverni Cipar Odmarališta: atrakcije i fotografije
  » » Na moru ili na izletima: gdje ćete imati bolji odmor na Cipru
  LiveInternet