Kako ojačati Wifi signal usmjerivača?

Da biste osigurali da kuća ima bežični internet, morate koristiti usmjerivač. Međutim, karakterizira ograničeni raspon, koji obično ne prelazi trideset metara. Osim toga, postoji niz čimbenika u kojima se radijus signala dodatno smanjuje. Najčešći uzrok je smetnja zračenja uzrokovana metalnim objektima i drugim visokofrekventnim uređajima, primjerice, mikrovalnim pećnicama, mobilnim telefonima, hladnjaka i glačala. A onda se postavlja pitanje kako ojačati Wifi signal? Trenutno postoji mnogo načina. Možete razmotriti neke od njih.

Kako pojačati signal wifiAko govorimo o tome kako ojačati signal Wifi, prva stvar koju možemo ponuditi jest smanjiti smetnje. Da biste to učinili, zamijenite ili instalirajte što je dalje moguće od usmjerivača svih uređaja koji rade na frekvenciji od 2,41 GHz. Obično su to mobilni telefoni. Da biste odredili uređaj za ometanje, potrebno je uključiti i isključiti sve dostupne uređaje pojedinačno, dok svaki put provjeravate kvalitetu bežičnog signala.Kao sljedeća metoda, kako povećati Wifi signal, možete predložiti promjenu bežičnog kanala. Suvremeni usmjerivači prenose podatke na brojnim kanalima, tako da trebate prebaciti kanal da pronađeš gdje će razina signala biti znatno bolja. To je učinjeno kroz poseban softver, koji će nam omogućiti da razumijemo koji konektor najjači signal je usmjeren od. Osim toga, možete konfigurirati sustav za neiskorišteni kanal.

Pojačivački signal wifiGovoreći o tome kako ojačati signal Wifi, možete ponuditi drugu opciju - premjestiti usmjerivač na drugo mjesto. Da biste povećali radijus bežičnog prijenosa, usmjerivač mora biti u središtu kuće ili što je moguće veći. Ako ga postavite blizu glavnih prijemnika signala, rezultat će također biti vrlo dobar. Osim toga, svi metalni predmeti velikih dimenzija trebaju biti uklonjeni: ormarići, sefovi, aluminijski stalci i druge slične strukture. Ako je u kući nekoliko usmjerivača, trebalo bi ih postaviti na različite radne frekvencije i postaviti što je dalje moguće.

Pojačalo signala wifiDrugi način je povećanje snage usmjerivača. Je li moguće, trebali biste provjeriti dokumentaciju koja ga prati. Također je moguće zamijeniti antenu za odašiljanje postavljanjem snažnije, što je i učinkovita metoda.

Wifi pojačalo signala ili repetiter je još jedan učinkovit način. Ovaj uređaj će povećati polumjer emitiranog signala. Wifi signalno pojačalo prima signal iz usmjerivača, a zatim ga prenosi na prijemnike, što omogućuje povećanje radijusa pokrivanja usmjerivača. Nakon kupnje takvog uređaja možete ga instalirati izravno na usmjerivač.

Važno je zapamtiti da su u starim kućama zidovi od cigle ili drveta, koji ne ometaju signal, a strukture novog uzorka često su napunjene željeza. Zato je u suvremenim zgradama tako važno poboljšati kvalitetu signala, a predložene metode će omogućiti.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Pojedinosti o tome kako saznati SSID WiFiPojedinosti o tome kako saznati SSID WiFi
Laptop ne vidi WiFi: razloge i rješenjaLaptop ne vidi WiFi: razloge i rješenja
Konfigurirajte WIFI DIR-620, lozinkuKonfigurirajte WIFI DIR-620, lozinku
Koji je usmjerivač bolji za kupnju? Koji WiFi usmjerivač je bolje kupiti?Koji je usmjerivač bolji za kupnju? Koji WiFi usmjerivač je bolje kupiti?
Kako konfigurirati wifi usmjerivač samiKako konfigurirati wifi usmjerivač sami
Laptop kao WiFi pristupna točka: razumno rješenjeLaptop kao WiFi pristupna točka: razumno rješenje
Kako postaviti WiFi na tabletu?Kako postaviti WiFi na tabletu?
Kako distribuirati WiFi s računala: vodič korak po korakKako distribuirati WiFi s računala: vodič korak po korak
WiFi router - kako odabrati ovaj uređaj?WiFi router - kako odabrati ovaj uređaj?
WiFi-usmjerena antena: opis i svrha uređajaWiFi-usmjerena antena: opis i svrha uređaja
» » Kako ojačati Wifi signal usmjerivača?
LiveInternet