Ruski navijač Sergej Gorbačov

U siječnju 2017. homoseksualni direktor navijačkog kluba Arsenal FC Sergeja Gorbačova, osuđenog u Francuskoj, vratio se u svoju domovinu. Mogao se vratiti u Tulu prije nove godine, ali je odlučio ostati u zatvoru do sredine siječnja u solidarnosti s još jednim osuđenim Rusom.

Sergej Gorbačov

Euro 2016

Tijekom pobune na Europskom nogometnom prvenstvu policija Francuske uhitio je autobus sa četrdeset ruskih navijača. Polovica Rusa puštena je odmah, a druga je deportirana iz zemlje.

Tri su obožavatelja čekala sud. Bili su spomenuti Sergej Gorbachev, kao i Alexei Yerunov, redatelj za rad s navijačima FC Lokomotiva i navijač Dynamo Nikolai Morozov.

Kasnije je sud osudio Ruse u pravi zatvor na razdoblje od jedne do dvije godine.

Gorbačov na suđenju

Pred sud, Sergej Gorbačov, nadimak Brick se pojavio na drugom mjestu nakon što je Alexei Yerunov. Prema lokalnim medijima, Sergej je bio relativno mirno.

33-godišnja Tula, među ostalim, optužena je za oružje. Prema optužnici, Sergej Gorbačov bacio je komad pločnika u svoje protivnike.

Tužitelj je dao dvije fotografije, u kojima je čovjek u plavim gaćicama zapečaćen u mnoštvu boraca. Tužiteljstvo je naglasilo da je ovo dovoljno.

Sergej je inzistirao da nije napao, ali se branio. Prema njegovim riječima, obožavatelji Rusa i Engleza bili su među braniteljima. Ruski je tvrdio da su ih napali Francuzi iz arapskog podrijetla.

Sergej Gorbačov ArsenalTužitelj je u svom govoru rekao da ne vjeruje u takvu verziju događaja. Inzistirao je da je ruski došao u Marseilles da se bori, pa je zatražio 30 mjeseci zatvora za njega. Tužiteljstvo je također zatražilo od suda zabranu Gorbačova da uđe u zemlju već dvije godine.

Odvjetnik Sergeja Gorbačova napomenuo je kako je takva kazna previsoka. Sve sumnje treba tumačiti u korist optuženika, a fotografija ne pokazuje da on ozljeđuje nekoga. Obrana je inzistirala da se u ovom kaosu ruski jednostavno pokušava braniti.

I konačno, sam Gorbačov istaknuo je kako je tužitelj pred Sudom predstavio samo kompromitantne fotografije. Ali on nije pokazao one u kojima ruski pomaže ozlijeđenog engleskog navijača.

Kao rezultat toga, sud u Marseille osudio je Tulu na osamnaest mjeseci zatvora.

apel

Ravnatelj navijačkog kluba "Arsenal" Sergej Gorbačov u pokretu navijača bio je više od deset godina. Također predstavlja Tulu u VOB - All-Russian Association of Fans.

Zato je očito da navijači Tula Arsenala nisu mogli pomiriti s pritvorom njihovog vođu. Prikupili su novac za odvjetnika za Gorbačov.

Žalba je podnesena u listopadu 2016. godine. Kao rezultat toga, Tula je smanjena na tri mjeseca zatvora, a navijač Lokomotiva za šest.

U prosincu 2016. sud je odlučio rano puštanje Gorbačova, Yerunova i Morozova i deportaciju u Rusiju.

S tim u vezi, mediji su izvijestili da Gorbačov, poput Morozova, može susresti Novu godinu u rodnoj Tuli. Međutim, obožavatelj Arsenala zatražio je da se otpusti istodobno s Erunovom.

Sergej Gorbačov navijački klub arsenal

Po dolasku dvaju ruskih obožavatelja u domovinu dočekali su ih aplauzom. Na pitanja novinara o daljnjim planovima, muškarci su odgovorili da je glavna stvar obitelj, ali za nekoliko godina ne isključuju putovanje u Francusku.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Aleksandar Gorbačov: biografija i fotografijeAleksandar Gorbačov: biografija i fotografije
Hokej na ledu Sergey Konkov: biografija, fotografijaHokej na ledu Sergey Konkov: biografija, fotografija
Sergej Naimievich Gimaev: hokejaš, trener i komentatorSergej Naimievich Gimaev: hokejaš, trener i komentator
Priča o tome kako je Gorbačov ponovno umroPriča o tome kako je Gorbačov ponovno umro
MS Gorbačov: datum smrti još nije došaoMS Gorbačov: datum smrti još nije došao
Sergej Ovchinnikov: nogometni vratar i trenerSergej Ovchinnikov: nogometni vratar i trener
Sergej Mikheev: biografija. Tajna uspjeha poznatog politologaSergej Mikheev: biografija. Tajna uspjeha poznatog politologa
Sergey Dmitriev. Biografija nogometašaSergey Dmitriev. Biografija nogometaša
Sergej Baltacha: fotografija, biografija i obiteljSergej Baltacha: fotografija, biografija i obitelj
Ruski plivač Sergej Fesikov. Biografija i sportska postignuća.Ruski plivač Sergej Fesikov. Biografija i sportska postignuća.
» » Ruski navijač Sergej Gorbačov
LiveInternet