Zimski ribolov na malim rijekama

Mala rijeka je mali ribnjak s slabom strujom, širina od 10 do 15 metara. U rijetkim slučajevima može doći do 25 metara. Postoje dvije vrste profila takvih rijeka: izravna i kružna.

  • Ravno, kada rijeke imaju malo zavoja i okreta, mnogo rupa, plitke plitke jame i duboke su vrlo rijetke.
  • Twisty tip. Rijeke imaju puno zavoja i okreta, veliki broj dubokih rupa i ruta, obrasli algama.

Često se događa da jedna rijeka ima u sastavu s dva profila. Ako, na primjer, odaberete profil za ribolov s točkicama, sve je očito: trebate rijeku koja polako teče s udubljenjima. Čini se da je sve jednostavno, ali to nije uvijek tako.

Zimski ribolov na malim rijekama Sibira

Od velike je važnosti sezona. Sibirski ribari znaju da je najzanimljiviji ribolov na malim rijekama u Sibiru - ovu zimu i za ljeto, oni nisu ozbiljni. Zimski ribolov je obavijen posebnom atmosferom za ribare je teže, jer je Sibirski zima je vrlo oštre pa čak i nekoliko slojeva odjeće nisu posebno zaštititi od hladnoće. Ali to nikako nije najveće teškoće u zimskom ribolovu u Sibiru. Da biste ih nadvladali, morate se temeljito pripremiti. Tada će ribolov donijeti mnogo pozitivnih emocija.

Za sibiriste, zimski ribolov je sjajna prilika za uživanje ribolov bez neugodnih komaraca i sredstava. Ljeti je ribolov prilično neugodan okupacija zbog insekata: ima ih previše u ljeto, a malo takvih ribara koji ljeti odlučuju na ribu u Sibiru.

Klimatski uvjeti su vrlo strogi, a ne svatko će izdržati temperaturu zraka - 50 stupnjeva. Ribolov u Sibiru zimi je oštra okupacija. No, unatoč takvom hladnom vremenu, puno ribe i zimi zahvat je obično nekoliko puta veći od onoga što može biti ljeti.

ribolov na malim rijekama

Važnost sigurnosti

Ribolov na malim rijekama zimi je nesiguran. Postoje mnogi čimbenici koji se ne mogu zanemariti. Oni ne mogu značiti ništa na velikim vodama, ali na malim su od velike važnosti. Najvažnije je da rijeka led je vrlo vješt, ide za led ribolov, ne smije se zaboraviti. Čak i iskusni ribari koji ne ribe godišnje, ponekad i pada kroz led. Većina tih slučajeva dogodio se u uskim malim rijekama, koja je, kako su mislili, studirao uzduž i poprijeko. Za ribolov na malim rijekama donijeti zabavu i ne morate riskirati svoje zdravlje, a možda i život, trebate ići. U tom slučaju, opasnost od pada pod ledom, a ne izaći će se smanjiti na najmanju moguću mjeru. Prijatelji uvijek mogu pomoći. I također da se s leda sjekirom a dodatno i šiljak za led, tako da možete provjeriti snagu leda. Nakon ribar otišao na ledu, morate odvojiti ruksak, pa je držati na jednom trakom, a zatim u teškoj situaciji, što bi se moglo dogoditi u bilo kojem trenutku, može biti odbačena.

ribolov na grabljanju na malim rijekama

Kako se odijevati za zimski ribolov

Odijevanje za zimski ribolov zahtijeva toplinu i udobnost. Ali ne možete samo staviti puno odjeće - to će biti teška i neće dati normalno prevladavanje dalekih udaljenosti. Prva i najvažnija stvar je toplo rublje. Najbolje je nositi toplinsko rublje. Hlače trebaju biti izrađene od takvog materijala koji se ne mokri i ne upuhuje. Mogu se kupiti u specijaliziranim prodavaonicama. Pod njima, nemojte stavljati svoje donje rublje, kako se ne bi znojili.

Ribolov zimi na malim rijekama prilično je aktivan, a gornja odjeća mora biti lagana i prostrana, tako da ispod njega mogu biti postavljeni nekoliko slojeva. I vrlo je važno podići cipele koje se ne bi mokrile, a čarape, po mogućnosti od psa. Dobro će zadržati toplinu, ali noge nisu zabranjene.

zimski ribolov na malim rijekama

Kada hvatati predenje

Postoji osjećaj da isključimo prosinac iz zimskog ribolova, jer je posljednjih godina previše toplo i više nalik na kasnu jesen. No, siječanj i veljača - ovo je razdoblje godine kada je ribolov najbolji. Na malim rijekama, predenje je izvrstan alat za ribolov. Treba imati na umu da se industrijska otpadna voda ispušta u male rijeke, što povećava temperaturu vode. To utječe na okoliš, a riba može biti neprikladna za potrošnju. Ali pravi navijači ne zaustavljaju ovo.ribolov na malim rijekama Sibira

Osnovna tehnika tjeranja

Zimski ribolov na malim rijekama na rotirajućem položaju ima jednu značajku: glavna i glavna tehnika lovljenja je jig. U ovom ribolovu primjećuje se osnovno načelo "hvatanje - pustiti", tako da će znoja biti konstantna. Ova tehnika ima malo specifičnosti za ribolov. Glavno pravilo djeluje ovdje: "Topla voda je horizontalna komponenta ožičenja, hladna voda je vertikalna komponenta ožičenja".Ako temperatura vode u rijeci ne diže iznad 10 stupnjeva Celzijusa, glavna tehnika hvatanja je još uvijek krpa, samo ga treba primijeniti u depresivnim područjima.

ribolov zimi na malim rijekama

Ribolov za grabling na malim rijekama zimi

Grayling je prekrasna slatkovodna riba koja živi u hladnoj i čistoj vodi planinskih ili sjevernih rijeka. Teško je pronaći ribu čak i na mjestima stalnog stanovanja.

U zimi se haring pokušava trošiti manje snage, njezina aktivnost se smanjuje, a moguće je da se ova riba susreće samo u mirnim i tihim dijelovima rijeke. Ako ga uhvatite s rotacijom, morate uzeti u obzir i upotrebljavati polagano ožičenje za hvatanje. Zimi, grayling mijenja svoju prehranu i jede pasivnu hranu. Iz tog razloga, da biste ga mogli uhvatiti s leda, trebate koristiti privitke uživo. Najbolji od njih je amfipod. Ribolov u veljači na malim rijekama - pravo vrijeme za hvatanje grabling.

zimski ribolov na malim rijekama Sibira

Zima se za ribolov

Ribolov na malim rijekama na grablji iz leda ne razlikuje se mnogo od lova na šumi. Potrebno je imati redovne ribarske štapove za zimski ribolov, koje je uhvatio grmljem. Razlika je u kima: treba ga postaviti dulje i povećati amplitudu oscilacija. Veličina linije treba biti 0,12 mm. Za ribarenje grabljivima potrebni su mormoki (1-1,5 grama) različitih oblika i materijala. Većina iskusnih ribara savjetuje volfram. Ako ulovite na okviru, onda bi mormyshki trebali biti zlatni. Ipak, ne boli dodati kuku, vezujući ga na liniju iznad mormisha za 15-20 cm, što je kratko uzice. Zahvaljujući tome, neće se prianjati na led dok riba.

Optimalno vrijeme za grayling

Sjenilo se najviše aktivira ujutro i navečer. Najbolji ugriz je ujutro. Za uspješno ribolov, ribar mora biti na rijeci prije zore. Tijekom dana, riba može samo povremeno prikazivati ​​aktivnost ugriza. Za ugriz je bio najaktivniji ujutro, potrebno je zrno na pecivo. U večernjim satima, aktivnost ugriza se smanjuje, a riba ulazi u rupe. Mnogo ovisi o vremenu. Profesionalni sibirski ribari tvrde da je najbolje zimi zimi nakon odmrzavanja, što bi trebalo trajati oko četiri dana. Ako je vrijeme oblačno, onda će cijeli dan biti odličan pečenje. Tijekom ribolova ne bi trebalo biti glasnih zvukova, inače neće donijeti željeni ulov. Rupa se ne smije odstraniti od mulja, neki ribari bacaju snijeg u led i napravite malu rupu za podizanje grane.

Ribolov u veljači na malim rijekama

Tehnika grabljenja

To se događa tako da za dobar ugriz nije dovoljno smanjiti baited ugriz u rupu. Često najvažnija uloga ide na ožičenje mormyshkija. Za ulov je bio uspješan, morate glatko podići ugriz s dna za 5-7 cm, a zatim resetirati. U ovom trenutku, mormisha će planirati u vodi. Obično se pojavljuje ugriz kada ožičenje dosegne dno točke. Povremeno pregledajte sve to vrijedi horizont, počevši od dna i do rupe. To bi trebalo biti učinjeno s glatkim pokretima koji fluktuacije ne prelaze 1 cm. Dakle, ugriz je kao kuka, a nakon spajanja lipljen će snažno oduprijeti. On ne smije popustiti, pogotovo ako su neke prepreke vidjeti na licu mjesta ribolova.

Tako da zamka nema kuku, riba mora biti prisiljena na vyvazhivat. U tu svrhu štap je popunjen promjerom promjera do 0,18 mm. S takvim linijama, neće biti nikakvih problema tijekom vraćanja velikog uzorka na ledu. Svaka rijeka ima vlastitu bazu hrane, od koje se navikla hariling. Za uspješno zimsko ribolov, ribar bi trebao naučiti lokalno stanovništvo kako o staništima, tako io navikama hranjenja grablinga. Zatim postaje lakše preuzeti potrebne mamce, a ribolov će donijeti veliko zadovoljstvo.

Što trebate znati kako biste se vratili s dobrim ulovom

Ribolov na malim rijekama zimi bio je uspješan, a ulov je bio dobar, morate odabrati rijeku, koja je poznata. To je potrebno kako bi se lako odredilo gdje se nalaze duboke rupe, jer zimi riba ostavlja plićake. Riba počinje migrirati čim se pojavi prvi led. Zauzima male i uske sekcije depresije. Ovdje u takvim malim područjima morate pokušati dobiti mormyshu da uhvatiti dobar ulov i ribolov je bio uspjeh. Zato biste trebali uložiti mnogo napora i izbušiti više rupa dok ne nađete pravo mjesto.

Ne možete pasti u očaj pri prvim zastojima. Moguće je da prvih nekoliko rupa "ne rade". Trebate nastaviti - riba mora postojati. Zimi, riba kao mirna i izbjegava jake struje, skrivajući se na tihim mjestima gdje su grmlje. Za ribu je pravi raj. Za hvatanje na takvim mjestima potrebno je imati rezervni mormyshki - oni će često ostati u grmlju.

U području gluhog ribolova, ribolov ima izuzetne izglede, ako koristite ne-skakanje mormyske, koje imaju prugaste kuglice na prednjoj strani kukice. Poželjno je da oni nisu slični bojama insekata i ličinki koji nastanjuju rijeku u kojoj će se održati ribolov. Zašto se to dogodi, nije poznato, ali takvi mormyshki dobro privlače ribu. Za uspješan zimski ribolov, morate odabrati radni mormyshk, usmjeren na određeni ribnjak. I rezultat neće trajati dugo.

Uhvaćanje gluhim kosom, unatoč svim poteškoćama, privlači ogroman broj obožavatelja zimskog ribolova i donosi im veliko zadovoljstvo.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ribolov na Oki ima svoje osobineRibolov na Oki ima svoje osobine
Moskva regija: ribolov u PahreuMoskva regija: ribolov u Pahreu
Ruske rijeke: ribolov na VolkhovuRuske rijeke: ribolov na Volkhovu
Uzbudljivo ribolov u regiji PermUzbudljivo ribolov u regiji Perm
Ribolov u Tolyatti - najviše `cool` mjestaRibolov u Tolyatti - najviše `cool` mjesta
Ribolov u Karagandi u bilo koje doba godineRibolov u Karagandi u bilo koje doba godine
Ribolov u Dagestanu: značajke ribolovnih mjestaRibolov u Dagestanu: značajke ribolovnih mjesta
Zimski ribolov u Karelia: ribolovne značajkeZimski ribolov u Karelia: ribolovne značajke
Ribolov u Udmurtiji za ljubitelje aktivnosti na otvorenomRibolov u Udmurtiji za ljubitelje aktivnosti na otvorenom
Ribolov na Volgu u regiji Tver. Reservoir IvankovskoeRibolov na Volgu u regiji Tver. Reservoir Ivankovskoe
» » Zimski ribolov na malim rijekama
LiveInternet