Organizacija bicikla za aktivnu vožnju

Vrlo često, kada postoji dijalog o biciklu između ljudi, pojavljuju se različiti nesporazumi. Uostalom, mnogi nisu upoznati s točnim nazivima elemenata ovog vozila i ne razumiju funkcije pojedinih dijelova. Život biciklista bit će uvelike olakšan ako poznaje strukturu bicikla i načela njegova rada. Također će vam pomoći uštedjeti vrijeme u budućnosti, jer će se potreba za primjenom na stručnjake iz bilo kojeg razloga nestati sama po sebi.

raspored bicikla

S obzirom na mountain bike uređaj, prva stvar koju možete obratiti pozornost na okvir. Ovo je glavni detalj. Uostalom, ako ostali elementi ovog način prijevoza može se ažurirati i mijenjati do naprednijeg, a zamjena okvira zapravo znači kupnju novog bicikla. ovo dio bicikla dostupan je u različitim veličinama. Osim toga, cijena i kvaliteta sljedećih čimbenika: proizvodnja od materijala, geometrija, okvira cijevi, zavarivanja kvalitetu i slično.brdski biciklizam

Uređaj uključuje bicikl i važnu ulogu kao vilica sa jastuk, koji omogućuje da se omekšati udarce i vibracije ugasi suvišak za vrijeme kretanja. Ti su elementi posebno važni za brdske bicikle. suspenzija vilica podijeljeni su u tri skupine: elastomer, ulje i zrak.

Sljedeći najvažniji detalj koji ulazi u bicikl uređaj je sedlo. Ovisi o njemu razinu udobnosti tijekom vožnje. Postoji mnogo vrsta sjedala, a vi trebate odabrati prema vašim željama i svrsi bicikla. Zatim trebate obratiti pozornost na uklanjanje - komad za podešavanje visine i kutova sadnje.

Vožnja na ovu vrstu prijevoza može se odvijati u ekstremnim uvjetima. Dakle, vrlo važno i kočnica. Okvir bicikla omogućuje izbor između dvije glavne vrste kočnica - mehanički i hidraulički. Prva grupa lakše je raditi i jeftinija. Druga vrsta kočnica je skuplja i teže u smislu održavanja, ali ima visoku razinu snage i točnosti.

sklop bicikla upravljača

Kotači za bicikle sastoje se od rubova, guma, grmlja i žbica. Rubovi planinskih modela su jaki i široki, gotovo uvijek izrađeni od aluminija. Zvona služe za ujedinjavanje ruba i grma, kao i za suzbijanje višak vibracija. Kakvoća guma utječe i na prirodu gaznoga sloja i materijala za proizvodnju. Rukavice su jedan od najskupljih i najvažnijih dijelova bicikla. Oni bi trebali biti disk ako namjeravate instalirati disk kočnice.

uređaj stup upravljača bicikl je par ležajeva koji su ugrađeni u okvir i služe za ojačanje osnovice upravljača i osiguravanje rotacije. Kolo upravljača ovog vozila trebalo bi biti savijeno.

Šipke za bicikle su par metalnih dijelova na koje su spojene pedale. Što se tiče potonjeg, sada postoje dvije glavne vrste - kontakt i pedalna toptalna. Oba imaju prednosti i nedostatke.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Nosač bicikla na vučnom kolu automobila - prijevozno sredstvo za bicikleNosač bicikla na vučnom kolu automobila - prijevozno sredstvo za bicikle
Okvir bicikla: razne opcijeOkvir bicikla: razne opcije
Održavanje bicikla. Popravak i održavanje bicikalaOdržavanje bicikla. Popravak i održavanje bicikala
Kako odabrati biciklističku stazu?Kako odabrati biciklističku stazu?
Kako odabrati bicikl za spustKako odabrati bicikl za spust
Bicikli `Mercedes`: karakteristikaBicikli `Mercedes`: karakteristika
Kako podići upravljač na brdski bicikl: korisni savjetiKako podići upravljač na brdski bicikl: korisni savjeti
Zašto vam treba katafora na biciklu?Zašto vam treba katafora na biciklu?
Totem bike: opis, specifikacije, proizvođači i recenzijeTotem bike: opis, specifikacije, proizvođači i recenzije
"Stealth Pilot 710" - kompaktan i pouzdan"Stealth Pilot 710" - kompaktan i pouzdan
» » Organizacija bicikla za aktivnu vožnju
LiveInternet