Najpopularniji mamac za ribolov

Svaki ribar zna da se samo ogoljena čizme ili limenka sa šarenim imenom "Sprat u rajčici" mogu ugristi na golom kuku. Da bi uhvatili čak i najmanji pržiti, trebate mamac. Za ribolov, to može biti drugačije: tijesto, kruh, kukuruz, tjestenina, peršin, pa čak i salata lišća. No, najčešće ribari koriste privitak životinja, koji se obično naziva mamac. Početnik ribolovnog biznisa ne mora znati sve o ribolovu. Idete na ribnjak, možete napraviti jednostavan potez na najlakši plutajući ribolov štap. Ali kako ne bi ostali bez trofeja, iako ne previše teški, potrebno je znati što mamac zalijeva određena riba.

sadržaj

  mamac za ribolovPostoji niz životinjskih baits koji rade jednako dobro za lov predatora i biljožernih vrsta. Najčešći mamac u proljeće je krvavica. To je osnova prehrane riba u rijekama dok se larve pretvore u komarce i masu njihovog ponovnog ulaska. Prilikom odabira krvavog krvi posebnu pažnju treba posvetiti sljedećim nijansama. Prvo, najbolje ličinke imaju tamnozelenu nijansu i vrlo se lako pretvaraju u prsten. svijetao ljubičastocrven Joker govori o svojoj nezrelosti. Naravno, zbog zasićene boje, ovaj mamac za ribolov je iznimno atraktivan za ribu. No, neobuzdane ličinke ne žive dugo i osjetljive su na promjene temperature. Skoro je nemoguće ih pohraniti.

  sve o ribolovuU proljeće i za ribu, velik interes zainteresirani su za kukaca - ličinke mliječnih mušica. Ovaj mamac za ribolov je tradicionalan za žohara, yazya, baster i podleschika. Mnogi iskusni ribolovci dugo su primijetili da riba koja u velikoj mjeri znoji ovisi o mirisu koje emitiraju ove ličinke. Zato je bolje napraviti niz manipulacija s kupljenim kaučevima, što će poboljšati njihov izgled i miris. Dakle, stečeni mamac se nalazi u kapron čarapa i isprati pod hladnom tekućom vodom. Koristi se uobičajeni prašak za deterdžent. Nakon ove vrste pranja spužva postaje malo "hrskavica" na dodir. Nadalje, ovaj mamac za ribolov pomiješan je sa piljevinom kako bi se oslobodio od unutarnjeg blata. Oko dana kasnije, larve se ispituju i prenesu na suhu meku. U tom obliku, spužve se mogu čuvati u hladnjaku dulje vrijeme.  sve za ribolovJoš jedan mamac za ribolov - caddisfish - vrlo je cijenjen od strane riba u bilo koje doba godine. No njegova primjena je komplicirana nesposobnošću pohranjivanja. Stvar je u tome što su ove ličinke ličinke izuzetno osjetljive na promjene temperature. U svim promjenama propada.

  Vidite da male ptice piju krvave svinje i oparyshu, a teški pojedinci plivaju u potrazi za nečim većim i hranjivim. Tada dolazi red svih poznatih i vrlo popularnih crva. Oni su zasluženo smatrani najboljim mamcima za ribu. Osim tradicionalne kišnice, koriste se i gnojivo, zemlja, vodeni mjehurići, jastučići i puzanje. Nedavno je na tržištu ribolov mamac pojavio Kalifornijski crvi - vrlo uporan i privlačan mamac.

  Ovo nije sve mamac koji se koristi za ribolov riječne ribe. Ako putujete u nepoznato jezero i postoji problem s odabirom mamca, onda je bolje da ih sve za ribolov. Uostalom, znamo da je riba vrlo hirovita i nikad ne znate točno koji će izbornik danas voljeti.

  Dijelite na društvenim mrežama:

  Povezan
  Pike ribolov za trolling je najučinkovitiji u jesenPike ribolov za trolling je najučinkovitiji u jesen
  Donka s napojnicom, pripremljena vlastitim rukama, ključ je uspjeha na ribolovuDonka s napojnicom, pripremljena vlastitim rukama, ključ je uspjeha na ribolovu
  Ribolovne tajne: silikon mamacRibolovne tajne: silikon mamac
  Kako ploviti ribolov za ribolov? Vrh savjetaKako ploviti ribolov za ribolov? Vrh savjeta
  Kušamo mamce: kako parenjem graška za ribolov?Kušamo mamce: kako parenjem graška za ribolov?
  Tajne ribolova: kako posaditi živi mamac na kuku?Tajne ribolova: kako posaditi živi mamac na kuku?
  Silikonski mamac twister. Ribolov za predenjeSilikonski mamac twister. Ribolov za predenje
  Ribolov. Koji je mamac bolji za štuka?Ribolov. Koji je mamac bolji za štuka?
  Tajne ribolova: kako biljku bojila?Tajne ribolova: kako biljku bojila?
  Krvotok - čija je larva? Razvoj mamcaKrvotok - čija je larva? Razvoj mamca
  » » Najpopularniji mamac za ribolov
  LiveInternet