Kako povezati roaming u Krim?

Do sada, mobilni operateri djeluju na području Crimea nije ista kao i diljem Rusije. Možda je to zbog straha od sankcija, ali usluga kao što su Beeline, Megafon i "Tele2", ne rade

na cijelom poluotoku. Nemoguće je kupiti SIM kartice niti iskoristiti tarife i usluge ponuđene pretplatnicima koji se nalaze u drugim regijama Ruske Federacije. Čim vlasnik takve kartice bude na području Krima, automatski se povezuje intranet roaming, zbog čega se troškovi komunikacije znatno povećavaju. Ali je li moguće spasiti na neki način? Kako povezati roaming na Krimu bez ikakvih dodatnih troškova? Da biste to učinili, možete koristiti usluge drugih operatora, uključujući lokalne operatore.

roaming u Krim

Na području Crime postoje vlastiti davatelji usluga - "Val", "K-Telecom" (također Win Mobile), "Sevmobile" i "Krymtelecom". Istodobno, "Sevmobil" dobro funkcionira samo unutar Sevastopola i okolice. Osim toga, postoji u Krim i "MTS", iako s nekim značajkama. Što odabrati?

Roaming MTS u Krim

Kao što je već napomenuto, ovaj operater djeluje u cijelom poluotoku. Stoga ne možete koristiti samo postojeću vezu, već i kupiti lokalnu SIM karticu. Kada se spoji na licu mjesta, pretplatnik će imati priliku postaviti određene tarife koje će u budućnosti učiniti profitabilnim za putovanje diljem Rusije.

Roaming MTS u Krim je neprofitabilan jer lokalna SIM kartica ovog operatora nudi nekoliko atraktivnih tarifnih planova. Regija povezivanja ovog davatelja usluga na Krimu je Krasnodarski teritorij i Republika Adigeja. Kao i drugdje u zemlji, trenutačno postoji nekoliko Smart tarifnih planova koji nude određeni broj neograničenih poziva na MTS unutar regije, internetskog prometa i SMS paketa.

roaming u Krim

Tarife "MTS" u Krim

Za one koji minimalno koriste telefon, tarifni plan "Smart Mini, koji će koštati samo 200 rubalja, uključuje sljedeći paket usluga: 1 GB internetskog prometa, tisuću minuta za on-net pozive, uključujući i za regiju i 200 SMS za lokalne SIM kartice MTS-a. u regiji pozivi na SIM kartice drugih davatelja koštat će jednu pola rubalja po minuti, a izvan nje će koštati 12 minuta.

Ako namjeravate pozvati ne samo MTS pretplatnike, bolje je odabrati Smart ili Smart Neograničeno pakete, što znači jeftiniji pozivi putem Interneta. Prvi će koštati 350 rubalja mjesečno, drugi će koštati nešto više od 12 rubalja dnevno u prvom mjesecu veze i 15 rubalja dnevno za naknadnu upotrebu.

Zamjena roaminga na Krimu pomoći će lokalnoj tarifi "Gost", uz pretpostavku besplatnih dolaznih poziva i emitiranja iz iste SIM kartice. Svi drugi pozivi unutar regije, kao i MTS pretplatnici diljem Rusije, koštat će jednu pola rubalja po minuti. Međutim, Internet nije uključen u ovaj paket. Najbolje je dodati uslugu pod nazivom "SuperBIT Smart", koja će koštati 10 rubalja dnevno i osigurat će 3 GB internetskog prometa.

megafon roaming u Krim

Ako koristite kućnu SIM karticu "MTS"

Ako odlučite ne kupiti SIM karticu s lokalnom tarifom i koristiti roaming na Krimu, koliko košta?

Ako ste povezani s jednim od "Smart" paketa (s izuzetkom "Mini"), većina usluga vrijedi u cijeloj Rusiji. Istodobno, prilikom roaminga, 15 rubalja napisat će se dnevno s vašeg računa. Pozivi unutar paketa bit će besplatni, poput internetskog prometa. Tijekom paketa pozivi će koštati 2 rubalja po minuti u domovini i pet rubalja u Rusiji, SMS - 3,80 rubalja.

Također je moguće povezati uslugu "Svugdje kod kuće", koja je dostupna na gotovo svim tarifama, uključujući i arhivske. Izuzeci su planovi "VIP-2014" i "Business without Borders". Priključak usluge košta 30 rubalja, a uporaba će koštati 7 rubalja dnevno. Pozivi u Rusiju istodobno koštat će tri rublje po minuti, a sva dolazna će biti besplatna. Osim toga, ova usluga daje pretplatniku stotinu SMS poruka bez naknade.

Za pretplatnike Megafona

Kao što je već napomenuto, ne postoji lokalni tarifni plan "Megafon" na području poluotoka. Roaming na Krimu neće biti skup - svaka odlazna i dolazna minuta koštat će oko deset rubalja, kao i megabajt interneta. SMS poruka košta oko pet rubalja. Takvo roaming automatski se aktivira pri ulasku na teritorij autonomne republike.

postoji li kakav roaming na Krimu

Međutim, postoji mogućnost uštede novca od ovog pružatelja usluga. U tekućoj godini postoji posebna opcija "Megaphone" - "Roaming na Krimu". Uključuje mjesečnu naknadu od 15 rubalja po danu. U isto vrijeme, svi dolazni pozivi će biti besplatni, odlazni pozivi koštati pet rubalja u minuti, Internet - megabajta za 5 rubalja, SMS - tri rublje.

Za Beeline pretplatnike

Govoreći o tome kakav je roaming u Krimu na "Beeline", vrijedno je napomenuti da od ljeta 2016. nije međunarodna. Troškovi poziva i interneta ovisit će o tarifnom planu koji ste odabrali u vašoj domovini. Posebni ponuđači i ponude koje djeluju na području Crime, ovaj davatelj usluga nije dostupan.Dakle, ako je vaš tarifni tarifni plan "All for 300", onda uopće nećete imati nikakve koristi. Roaming u Krim će biti jednak onome u svim ostalim regijama Rusije. Automatski će biti dostupan pri dolasku, a trošak dolaznih i odlaznih poziva bit će oko deset rubalja. Isto vrijedi slati SMS i megabajte interneta.

tele2 roaming u Krim

Kada koristite skuplji "All for 500" tarifu, veza će biti profitabilnija. S dolaznim pozivima, prva minuta košta tri rublje, svi sljedeći pozivi bit će besplatni. Odlazni pozivi naplaćuju se po tri rublje u minuti, iste troškove slanja SMS-a i 1 Mb interneta.

Neki drugi tarifni planovi "Beeline" mogu ponuditi potpuno besplatne dolazne pozive. Međutim, popularna opcija za ovaj davatelj usluga "Moja zemlja" na području Crimea nije dostupna.

Za Tele2 pretplatnike

Od 2016. do danas, možete čuti da su na području poluotoka dostupni za prodaju SIM kartice ovog operatera. Postoji li roaming na Krimu kod Tele2?

Prema riječima službenih predstavnika tvrtke, ova veza bila je "siva". Do sredine travnja 2014. na Krimu bile su dostupne opcije namijenjene putovanju u sve regije Rusije. Sada postoji poseban paket opcija "Tele2". Roaming na Krimu sada se može povezati za 30 rubalja, daljnja uporaba opcije košta 6 rubalja dnevno. Ujedno će dolazni pozivi biti besplatno cijelo vrijeme, a trošak preostalih usluga ostat će unutar domaćeg tarifnog plana.

kako povezati roaming u Krim

Također, dostupna je osnovna stopa, unutar koje svi pozivi koštaju pet rubalja u minuti (odlazni i dolazni), isti je megabajt na Internetu. Cijena SMS-a iznosi 3,5 rubalja.

YOTA na području Crime

Korištenje YOTA za danas će cijene Krima najskuplji. Cijena dolaznih poziva i 1 MB interneta od ovog pružatelja košta 9 rubalja, odlaznih poziva - 19 rubalja po minuti, koliko - za slanje SMS-a.

Internetske usluge

Kao što je već napomenuto, u nekim je slučajevima povoljnije da ne povezujete roaming na Krimu, već da kupujete lokalnu SIM karticu. To se posebno odnosi na aktivne korisnike Interneta.

Najbolja kvaliteta 3G i 4G usluga dostupna je od lokalnog pružatelja usluga WIN mobile. Također, 3G komunikacija diljem republike zastupa "Krymtelecom", u Sevastopol - "Sevmobile". Kada je roaming povezan, svi pružatelji usluga počinju raditi preko gore navedenih operatora.

kakav je roaming u Krim

Osvojite mobilne uređaje

Ovaj operator ima poseban tarifni plan, namijenjen turistima. Nakon što ste spojili "Na more", dobivate besplatnu dolaznu, odlazni će koštati 3 rubalja po minuti. 100 MB interneta košta 10 rubalja.

Po nekim cijenama možete povezati opciju "Moja Rusija", čija cijena iznosi 15 rubalja, plus tri rublje dnevno. Istodobno, odlazni pozivi u bilo koju regiju Ruske Federacije koštat će dvije rublje u minuti.

Za one koji vole koristiti samo internet, tarifni plan "Brzi i žestoki" savršeno se uklapa. Ona nudi 15 GB internetskog prometa za samo 400 rubalja.

"Krymtelekom"

Ovaj pružatelj nudi profitabilan plan "Moj Krim", koji posluju kroz poluotok, s iznimkom Sevastopola. Troškovi usluga su sljedeći: 20 kopecka - minus odlazak unutar mreže, jedna i pol rublja - minutu razgovora u regiji, pet rubalja - minuta poziva u bilo koju drugu rusku regiju. Internet bi trebao biti povezan odvojeno, za 200 rubalja osigurano je 10 GB prometa.

"Sevmobayl"

Ovaj davatelj usluga radi samo u Sevastopolju i nudi plan "Moj grad". Podrazumijeva naknadu pretplatnika od 180 rubalja, u kojoj pretplatnik osigurava 90 minuta razgovora unutar regije i besplatne internetske pozive i SMS poruke. Odlazak u druge regije košta tri rublje u minuti. Internetske opcije također se bolje povezuju odvojeno, 10 GB prometa košta 300 rubalja.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
MTS: roaming u Bjelorusiji. Tarife, vezaMTS: roaming u Bjelorusiji. Tarife, veza
Koja je mobilna veza u Krim? Mobilna komunikacija "Život" u KrimKoja je mobilna veza u Krim? Mobilna komunikacija "Život" u Krim
Kako onemogućiti roaming na `Tele2`: uputeKako onemogućiti roaming na `Tele2`: upute
"Multipass": onemogućivanje usluge. Kako onemogućiti `Multipass`?"Multipass": onemogućivanje usluge. Kako onemogućiti `Multipass`?
Međunarodno roaming. "MegaFon" u komunikaciji s cijelim planetomMeđunarodno roaming. "MegaFon" u komunikaciji s cijelim planetom
Roaming "Beeline". Informacije i uputeRoaming "Beeline". Informacije i upute
Kako se povezati "Svugdje kod kuće" na "Beeline", MTS i "MegaFon"?Kako se povezati "Svugdje kod kuće" na "Beeline", MTS i "MegaFon"?
Kako omogućiti roaming na MTS-u? Međunarodno roaming MTS-a: savjet, trošakKako omogućiti roaming na MTS-u? Međunarodno roaming MTS-a: savjet, trošak
"Beeline", roaming u Rusiji: kako aktivirati i deaktivirati uslugu?"Beeline", roaming u Rusiji: kako aktivirati i deaktivirati uslugu?
Roaming `Tele2`: tarifeRoaming `Tele2`: tarife
» » Kako povezati roaming u Krim?
LiveInternet