Što učiniti ako navigator ne vidi satelite

Mnogi vozači suočavaju se s problemom kada navigator ne vidi satelite. Postoji nekoliko razloga za ovu situaciju: neuspjeh almanaka, sastav auto stakla, neuspjeh softvera i neuspjeh prijemne antene.

Neuspjeh Almanah

navigator ne vidi sateliteNajčešće navigator ne vidi satelite zbog neuspjeha navigacijskog almanaka. Činjenica je da se mjesto uređaja može odvijati na tri načina: toplo, toplo i hladno pokretanje.

Ako je uređaj nedavno isključen i ponovno uključen, upotrebljava se vrući početak. Obično traje oko petnaest sekundi za traženje satelita. Istodobno su informacije o almanacu i orbiti satelita pohranjene u memoriji uređaja, što vam omogućuje da se vratite na posao kratko vrijeme. Također, navigator ne mora zahtijevati prijam efemerisa.Topli početak uključuje uključivanje uređaja u dvije do tri minute. Podaci o almanacu preuzeti su iz navigacijske memorije, a efemeridi se ažuriraju.

navigatori s prometnim gužvamaHladno pocetak najduže - oko deset minuta. Navigator nema podataka o svom položaju u svemiru. Prvo, uređaj prima almanace, a zatim - ephemeru, što omogućuje najtočniju određenost orbite satelita. Navigatori s prometnim gužvama i dalje moraju se spojiti na Internet (to traje oko jedne minute).

Važno je napomenuti da podaci o almanci ne gube važnost za nekoliko mjeseci. Ephemeridi "žive" puno manje - dva ili tri sata. Kada navedeni datumi isteknu, informacije se moraju ažurirati. Nakon toga, uređaj se učitava u hladni start i radi sasvim normalno. Međutim, postoje slučajevi kada se zbližitelj izgubi, navigator ne vidi satelite do nekoliko sati. U takvoj situaciji morate staviti uređaj na otvoreni prostor i ostaviti ga na tom mjestu. Nakon nekog vremena vraća se u normalan način rada.

Sastav automobilskog stakla

Usput, navigator ne vidi satelite na onim automobilima gdje se koristi atermalno staklo. Ima poseban sastav koji prikazuje signale. Rješenje problema je instaliranje uređaja u blizini posebnog područja za donošenje signala na atermalnom staklu.

Neuspjeh softvera

garmin navigatori automobilaU nekim slučajevima navigator ne vidi satelite zbog kvarova softvera. Da biste riješili problem, morate ponovno ugasiti uređaj. Navigacijski automobili s markom "Garmin", "Navitel" itd. - mogu se ažurirati na službenoj web stranici proizvođača. Za kineske uređaje, softver je teže pronaći, ali ipak stvaran. Imajte na umu da samo trebate bljeskati instrument s potpuno napunjenom baterijom!

Ako niste tako kompetentni za zamjenu softvera, preuzmite uređaj na uslugu u kojoj će stručnjaci obavljati treperi za malu naknadu.

Neuspjeh prijemne antene

Ovo je najozbiljniji razlog prekidanja komunikacija sa satelitima. Usput, navigatori koriste dvije vrste antena - vanjski i lemljivi. Zamjena zalemene antene je skuplja od vanjskog, ali takvi uređaji rjeđe razgrađuju red veličine. Zamijenite samo servisni centar.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Navigator bez interneta za Android. Najbolji navigatoriNavigator bez interneta za Android. Najbolji navigatori
Kako mogu ažurirati svoj Prestigio navigator sam?Kako mogu ažurirati svoj Prestigio navigator sam?
Navigator Prestigio Geovision 5050. Navigator ažuriranjeNavigator Prestigio Geovision 5050. Navigator ažuriranje
Stels Navigator 850: značajke biciklaStels Navigator 850: značajke bicikla
Bicycle Stels Navigator 630: opis modela, značajke i recenzije.Bicycle Stels Navigator 630: opis modela, značajke i recenzije.
Hladno pokretanje u navigatoruHladno pokretanje u navigatoru
Stels Navigator 710 - vozilo za početnikeStels Navigator 710 - vozilo za početnike
Navigator TeXet TN-515DVR - kombinirani univerzalni medijiNavigator TeXet TN-515DVR - kombinirani univerzalni mediji
Navigator prestiž 5056. Upute za uporabu. Instalacija i uporabaNavigator prestiž 5056. Upute za uporabu. Instalacija i uporaba
Bicikli stels 850 navigatorBicikli stels 850 navigator
» » Što učiniti ako navigator ne vidi satelite
LiveInternet