Sovjetska glumica Mikaela Drozdovskaja: životopis, filmska karijera i obitelj

Mikaela Drozdovskaja je nevjerojatno lijepa žena i talentirana glumica. Tijekom svog kratkog života uspjela je zvijezde u dvadesetak filmova. Jeste li zainteresirani za životopis glumice? Želite li znati pojedinosti o njenom osobnom životu? Sad ćemo reći o svemu.Mikaela Drozdovskaja

Mikaela Drozdovskaja: biografija

Rođena je 10. ožujka 1937. u Moskvi. Otac i majka naše junakinje nisu imali veze s kinom. Imali su tehnička zanimanja.

Mikaela je od ranog doba pokazala kreativne sposobnosti. Djevojka je voljela crtati, izraditi obrte od plasticina. Također je organizirala i domaće koncerte. Beba je skladala pjesme u pokretu i plesala zabavu.

Naša je junakinja studirala u običnoj školi. Bilo je najbolje dati humanističkim znanostima. Talentirana djevojka oduvijek je bila sudionica školskih događaja: kazališnih predstava, pjevanja i plesnih natjecanja.Biografija Michaele Drozdov

student

Nakon što je završio srednju školu, Mikaela Drozdovskaja je predala dokumente VGIK-u. Roditelji su podržali izbor njihove kćeri. Crnka je uspješno položila ispite i upisana na sveučilište.

Drozdovska nikada nije preskakao nastavu, odustao od testiranja na vrijeme i pomogao da zaostaju za kolegama. Svi su voljeli i cijenili tu djevojku.Nakon što je završio srednju školu, Mika je brzo pronašla posao. Prihvaćena je u trubu kazališnog studija glumca. U početku je bila zadovoljna malim ulogama. No, lokalni umjetnički voditelj ipak je u maloj i lijepoj djevojci vidio veliki talent i kreativne izglede.Glumica Mikaela Drozdovskaja

Filmska karijera

Po prvi put na širokim ekranima, Mikaela Drozdovskaya pojavila se 1955. godine. Odigrala je malu ulogu u filmu "Iza izložbe robne kuće". Njezini kolege na setu bili su Anatolij Kuznetsov, Oleg Anofriev, Boris Novikov, Zinaida Sorochinskaya i drugi.

Godine 1957. oslobođena je druga slika s njezinim sudjelovanjem - "Lenjingradska simfonija". Ravnatelj Zakhar Agranenko bio je zadovoljan suradnjom s diplomom VGIK-a.

Filmografija Mikaela Drozdovskaja obuhvaća oko 20 uloga na slikama, koji pripadaju različitim žanrovima. Navedimo njezine najživljivije i nezaboravne radove:

  • "Sedam dadilja" (1962) - Maya;
  • "Jednom davno živio je starac sa starom ženom" (1964);
  • "Loša anegdota" (1966) - prodavačica veza;
  • "Eksplozija nakon ponoći" (1969) - Duska;
  • "Burn, burn, my star" (1969) - supruga kapetana osoblja;
  • "Solo za slona i orkestar!" (1975);
  • "Legenda o Thieleu";
  • "Mimino" (1977) je žena Papishvilija.Osobni život Mikaele Drozdov

Mikaela Drozdovskaja: osobni život

Naša junakinja bila je privlačna mlada dama, zanimljiva pratilja i "duša tvrtke". U svojoj mladosti Michaela je voljela mnoge momke. Ali ni u jednom od njih nije se vratila.

Djevojka je studirala na sveučilištu, a zatim je izgradila glumačku karijeru. Drozdovskaja je gurnula svoj osobni život u pozadinu. Iako je ponekad nedostajalo jake muške ramena i nježne riječi.

Glumica se udala kad je imala oko 30 godina. Njezin izabrani bio je kardiolog Vadim Smolensky. Bila je to prava ljubav s gorućim ispovijedima, drhtanje u glasu i gorenje zagrljaja.

Par je igrao skromno vjenčanje. Na slavlje su pozvani samo prijatelji, kolege i rodbina mladenke i mladoženja. Uskoro, Mikaela je svom voljenom mužu dala prvu kćer Veronicu. Glumica je provela nekoliko mjeseci u "dekretu". Onda je ponovno počela snimati u filmovima.

U studenome 1970. pojavila se druga kći Mikaele i Vadima. Dijete se zvala Daria. Obitelj je živjela u luksuznom apartmanu koji se nalazi nasuprot Kuće kina. Mnogi su ih ljudi ljutito zavidjeli.

Sanjao je o tome da rodio drugog sina. Ali sudbina je drugačije određena.

smrt

Krajem studenog 1978. glumica Mikaela Drozdovskaja otišla je u pucnjavu u gradu Ordzhonikidze (sada Vladikavkaz, Sjeverna Osetija). Nije ni mogla ni pomisliti da više nikada neće vidjeti svoje voljene osobe.

7. studenog svi članovi posade su otišli u grad. I Mika je ostala sama u kući, dodijeljena za život redatelja. Prostori u njemu nisu bili grijani. Drozdovskaja je znala za ovo. Prošlo je noć. Htjela je spavati. Kako bi se malo toplo, glumica je uključila dva projektora (male i velike). Žena pokriva glavu pokrivačem. Do nesreće se dogodilo noću. Pokrivač je skliznuo od Mickeyja. Od kontakta s crveno-vrućom svjetiljkom, zapalio je. Drozdovskaja je udahnula ugljični monoksid, a također je dobila teške opekline iz obje noge.

Kad je prizor incidenta došao do glumice kolege, oni su je spasili iz vatrenog doma. Mikaela je poslana u kliniku u Moskvi. Najbolji gradski liječnici borili su se za život Drozdovskaya. Ali nisu uspjeli dovesti je natrag u život. 14. studenoga 1978. glumica je umrla u strašnoj agoniji. Nakon 3 dana bila je zakopana Vagankovskoye groblje.

Mlađoj kćeri Mikaele (Dasha) usvojila je njezina stara prijateljica - Alla Budnitskaya. Nika je odvela Sonyu Davydovu. A supružnik, Vadim Semenovich, dugo nije imao status udovca. Oženio se drugi put.

Daria Drozdovskaya diplomirao je u školi Shchukin, postao poznata glumica. Slijedila je korake svoje majke. Što je poznato o najstarijoj kćeri Mikaele? Nika je naučila biti pediatric-gastroenterologist. Danas radi u jednom od glavnih medicinskih centara u Moskvi.

U zaključku

Razgovarali smo o tome kako je Mikaela Drozdovskaja živjela i umrla. Ova glumica doprinijela je razvoju sovjetske (ruske) kinematografije.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Glumica Svetlana Ryabova: biografija i osobni životGlumica Svetlana Ryabova: biografija i osobni život
Natalia Rogozhkina: biografija i osobni život glumiceNatalia Rogozhkina: biografija i osobni život glumice
Julia Zakharova: biografija i osobni život komične glumiceJulia Zakharova: biografija i osobni život komične glumice
Natalia Zakharova: biografija i osobni život glumiceNatalia Zakharova: biografija i osobni život glumice
Glumica Svetlana Amanova: biografija i osobni životGlumica Svetlana Amanova: biografija i osobni život
Humoristička Irina Saponaru: životopis, karijera i osobni životHumoristička Irina Saponaru: životopis, karijera i osobni život
Daria Drozdovskaya - najmlađa kći FirebirdaDaria Drozdovskaya - najmlađa kći Firebirda
Christina Brodskaya: biografija, karijera i osobni život glumiceChristina Brodskaya: biografija, karijera i osobni život glumice
Opera pjevačica Anna Netrebko: biografija, karijera i obiteljOpera pjevačica Anna Netrebko: biografija, karijera i obitelj
Glumica Maria Valechnaya: životopis, obiteljska i filmska karijeraGlumica Maria Valechnaya: životopis, obiteljska i filmska karijera
» » Sovjetska glumica Mikaela Drozdovskaja: životopis, filmska karijera i obitelj
LiveInternet