Victoria Mullova: biografija, kreativnost, osobni život

Danas ćemo vam reći tko je Victoria Mullova. Njezin životopis bit će detaljno pregledan u nastavku. Poznati i talentirani violinist rođen je 27. studenoga 1959. u gradu Zhukovsky u Moskvi regiji. Njezin je život vrlo neobičan.

pregleda

victoria mullovaMullova Victoria Yurievna bila je podignuta u tradiciji Sovjetskog saveza, bila je član Komsomola i uzorna djevojka. No, unatoč tim činjenicama, u intervjuu u 2014, koji je održan u Moskvi, on je priznao: „Ja stvarno ne vjerujem u komunizam, i pretvarao se da je naivna djevojka. Ali istina, vrlo dobro shvaćam situaciju u zemlji. Bilo je potrebno ponašati se ovako kako bi preživjeli. Situacija je bila kao u 30-ima. Sjećam se pred Čajkovski natjecanju je bio pozvan kao pobjednik Sibelius na Komsomol sastanku, a ja sam otišao i sjeo tamo slušati i razumjeti, da mi se zgadi cijelu stvar. Ali nije mogla otići. Trebalo je biti tamo. "

fondovi

osobni život Victorije MullahaVictoria Mullova sama je rekla da je njezina obitelj vrlo siromašna u odnosu na druge. Zavidjela je grupama na konzervatoriju, jer su mnogi imali posebne povlastice i novac jer su njihovi roditelji bili poznati sovjetski glazbenici. "Nisam volio igrati se, uvježbavam. Teško je, to je sve. Teško je držati violinu stalno, teško učiti, ali shvatio sam da jedino tako mogu pobjeći od pritiska moći u drugoj zemlji, mogu uspjeti i dobro živjeti. Doista sam to želio ", prisjeća se violinista.

Finska

biografija Victorije mullovaMullova Victoria uspješno je diplomirala na Moskovskom konzervatoriju pod vodstvom Leonida Kogana. Osvojila je međunarodno violinističko natjecanje Sibelius u Finskoj 1980. godine, a 1982. godine osvojila je Međunarodno natjecanje Čajkovski u Moskvi. Vika je nestrpljivo čekala na koncerte, ali nisu bili tamo. I odjednom je imala priliku ići u Finsku. Tamo je otišla solo nastupima. "Finska", rekla je, "bio je poseban za mene. Imam prijatelje tamo, prijatelji. Znao sam što je tamo i što. "

Zaposlenik Ministarstvavictoria mullova fotografijaMullova nije htio pustiti, a osim toga, ona htjela ići Vakhtang Jordania, Harkov operni dirigent i njenog ljubavnika, koji je bacio za mladu djevojku njegova supruga i dvoje djece. To je zabranjeno u SSSR-u. Ali Vakhtang je odlučio objasniti svoje sudjelovanje činjenicom da će pratiti violinist tijekom nastupa. Vlasti su se složile, ali pod uvjetom da Viktoria i Vakhtang budu dodijeljene "zaštiti". Observer je bio novinar Zakharova iz Odjela za vanjske odnose Ministarstva kulture. Zakharov je starije, imala 3 visoko obrazovanje (uključujući glazbu i inyaz), stalno su uključeni u sve vrste festivalima i natjecanjima. Zaposlenik ministarstva bio je dužan obavljati poslove prevođenja i upravljati, odnosno rješavati sukobe, pregovarati i pratiti financije. U Sovjetskom Savezu iznos plaćen (osim za naknadu i putovanja), šef delegacije morali proći na njegov dolazak kod kuće u veleposlanstvu u Moskvi, ako je valuta potrošeno je ili izgubljen, onda je šteta se nadoknađuje u 20 puta većoj količini. Međutim, najvažnije nije bilo financiranje, već violina Stradivarius, dokumenti za koje je ukrašena naša junakinja. Rijetke glazbeni instrumenti su pohranjene u javnim zbirkama te su za najam na jedan uvjet: moraju igrati najtalentiranijih građane.

Radni blagajni

Victoria mullov djecaGodine 1983, delegacija tri osobe putuje u Finsku vlakom "Moskva - Helsinki". Na odredištu Zakharov, Mullov i Jordania susreli su impresara koji je odmah dao unaprijed novca za tri predstojeća koncerta. Jedan se trebao održati u glavnom gradu Finske, drugi u gradu Kuusamo i posljednji - na festivalu violinske glazbe.

Prvi koncert održao se s očaravajućim uspjehom. Sutradan je skupina stigla u Kuusamo. Našu junakinju susreli su aktivisti društva prijateljstva "Finska-SSSR". Za cijeli mali grad, dolazak violinista bio je veliki događaj. Victoria Mullova, zbog nedostatka dvorane za koncerte, nastupala je u radnom kantinu, ali, unatoč tome, igrala je baš kao i na pozornici.

Drugi dan koncerta bio je i uspjeh. Zatim slijedi 2 dana, subota i nedjelja. Victoria Mullova, uz izliku želeći kupovati i upoznati se s prijateljima, zatražila je Irinu Nikolaevnu za novac za sva 3 koncerta. Prema uputama, bilo je neprihvatljivo, ali Zakharova je znao da su stvari u Finskoj bile jeftinije i suosjećajno dala cijeli iznos.

Navečer, nakon okupljanja na zabavi s prijateljima iz SSSR-a, Zakharova se vratio u hotel bez drugih satelita. Noću i ujutro nitko se nije pojavio, ali novinar nije bio zabrinut. Samo navečer, shvativši da su Mullova i njezin ljubavnici nestali, zvučala je alarmom. Prije svega, zabrinuta je za violinu Stradivarija. Nakon što su nekako uvjerili radnike u hotel da otvore sobu, Zakharova brzo pođe u sobu u potrazi za violinom. Našao ju je kako leži na krevetu. Kasnije, svi će biti iznenađeni takvim činom. Svi su očekivali da je instrument ispod kreveta. Ispred broja, Irina Nikolayevna stavila je stolicu i, sjedajući, cijelu noć čuva violinu. Ujutro je sovjetski konzul nazvao policiju. Pročitao je bilješku koju je prestrašena žena napisala na pisaćem stroju i otisnula je, potvrdivši da je sovjetski građanin od broja preuzeo violinu Stradivarija iz SSSR-a.

bijeg

mullova victoriaU to vrijeme sve finske vijesti bile su pune informacija da je Victoria Mullova napustila Kuusamo i da će uskoro dati koncert. Zakharova je počeo pozivati ​​Oula da saznaju postoji li glumica, ali nije mirisala. Zakharov znao da hotel mora biti odabrana i ušao kroz stražnja vrata, čineći svoj put prošlosti gomile novinara, aktivista sjeo u auto i ležeći na stražnjem sjedalu automobila, pokriven kaputom, doći do zračne luke. Kad sam stigao, otkrio sam da su joj optužbe već bile u Švedskoj. Uz pomoć ogromnih napora, Zakharova se vraća u Moskvu violinom i osuđen je na 2 godine kako bi napustio zemlju.

Švedska

Iz onoga što se dogodilo, možete vidjeti koliko je riskantna osoba Victoria Mullova. Njezin osobni život bio je poput špijunskog romana. Victoria s njezinim ljubavnikom već se skrivala u hotelu Švedske, registrirana pod imenom gospođe Smith, na 2 dana. Njezin finski prijatelj Yorkie, koji ih je doveo preko granice, rekao je novinarima gdje je i što se događa, a uskoro je Amerika ponudila politički azil. U Švedskoj par je ostao 5 dana i otišao u Stockholmu. Sve je bilo pod kontrolom tajne policije, jer je rizik da je violinist mogao ubiti bio prevelik. Svi su znali da postoje mnogi agenti SSSR-a čak iu europskim zemljama. Američko veleposlanstvo čekalo je da djevojka zazvoni. Nakon razgovora, poslana je auto sa sigurnošću, stavljen na periku, prerušen i odvezao se na odredište. Tada je sve ovo "masquerade" bilo apsolutna norma, jer je opasnost pričekala na svakom koraku. "Nažalost, ili na sreću, u to vrijeme u obitelji, odnosi nisu bili osobito bliski. Ali roditelji su bili sretni, naravno. Tada smo mislili da se nikad više nećemo vidjeti ", rekao je umjetnik u intervjuu.

Claudio Abbado

U zračnoj luci je pozdravila kolekcionarka koja je čula za njezinu priču. Predložio je da uzme "dug" violinu, kao što je njezin učitelj, Kogan, već dvije godine. I dati novac za to čim to radi. Tri godine, Victoria je obilazila svijet. Jednog dana, kada je Vika igrala na brodu, jedan bogat čovjek doznao je da nema vlastiti instrument. Uskoro na aukciji "Sotheby`s" kupljena je violina Stradivarija za pola milijuna dolara za Victoria Mullova. Osoba koja je platio stvar, željela je ostati anonimno.

U isto vrijeme, osobni život Victoria Mullove počinje se poboljšavati. Susreće talijanski Claudio Abbado, dirigent: "Vidjeli smo ga na jednom od koncerata. Vidio je tek nakon šest mjeseci. Započela je oluja. " Victoria Mullova je pronašla sreću. Djeca su se pojavila na violinistu nakon 5 godina. Moj sin zove Misha. Radost naše junakinje nije bila granica.

brak

mullova victoria yurevnaU 89. godini Claudio je u Bečkoj operi održao "Khovanshchinu" i pozvao svog oca Vicki na nazočnost premijeri. Nije shvaćao zašto znanstvenik nije mogao doći, pa je odlučio otići k njemu.

Uskoro Misha - radost obitelji, prouzročio je razbijanje violinista i dirigenta. "Nije htio djecu. Već je imao dvije odrasle osobe ", prisjetio se umjetnik. Nekoliko godina kasnije Victoria se preselila u London i oženio se. U braku, glumica je rodila kćeri Katya i Nadia. Oni su vrlo kreativne ličnosti. Katya se bavi slikarstvom od djetinjstva i aktivno se manifestira u glazbi, a Nadia se prijavila za balet. Trenutačno violinist je vrlo popularan i konstantno koncertira. Victoria se zaljubila u glazbu i sada se igra radi užitka. Mishin je sin odrastao, studirao je u Cambridgeu i jednako je glazbeno. Mishin otac je omiljeni, pa mu stoga posvećuje posebnu pažnju. Cijela obitelj sada živi tiho i sigurno.

Sada znate tko je Victoria Mullova. Fotografije violinista pričvršćene su na materijal.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Victoria Odintsova prije i poslije plastične kirurgijeVictoria Odintsova prije i poslije plastične kirurgije
Pijanistica Victoria Postnikova: biografija, osobni životPijanistica Victoria Postnikova: biografija, osobni život
Victoria Bonya: biografija. Victoria Bonya i njezin suprugVictoria Bonya: biografija. Victoria Bonya i njezin suprug
Victoria Lukina: biografija i filmografija glumiceVictoria Lukina: biografija i filmografija glumice
Victoria Alasheyeva: odgovor je Amanda SeyfriedVictoria Alasheyeva: odgovor je Amanda Seyfried
Victoria Lopyreva prije i poslije plastikeVictoria Lopyreva prije i poslije plastike
Kako su Victoria Romanets gledali prije plastikeKako su Victoria Romanets gledali prije plastike
Kako su Victoria Romanets prije i nakon gubitka težine?Kako su Victoria Romanets prije i nakon gubitka težine?
Kogan Leonid Borisovich - biografija i kreativnostKogan Leonid Borisovich - biografija i kreativnost
Finalist projekta `Supermodel u ukrajinskom - 2 Victoria Maremukha: njezina biografija i…Finalist projekta `Supermodel u ukrajinskom - 2 Victoria Maremukha: njezina biografija i…
» » Victoria Mullova: biografija, kreativnost, osobni život