Boja cigla i njegova uloga u dizajnerskoj umjetnosti

Kao što je lako pogoditi po imenu, boja opeke je prirodna sjena, koja ima ciglu od crvene gline. Bilo je jednom mislio da je spojka potrebno oplemeniti uz pomoć žbuke i kreč, ali danas je dizajneri vide u takvim grubim površinama i rustikalnim nijanse osebujne estetike.

cigla u boji

Ova boja privlači ne samo one koji rade s unutarnjim i vanjskim prostorima, već ih koriste modni dizajneri, umjetnici, web dizajneri, fotografi, kuhari.

Značajke

Međunarodni heksadecimalni kod boje # 884535. Boja cigle je malo poput terakote, ali ne tako zasićena. Ostale slične boje boje: sivkasto crvene, sijenu, crveno-smeđe.crvena cigla

Topla boja opeka se odnosi na mirnu jesensku mjeru. To stvara umirujuću atmosferu. Koristi se za unutarnje i slike u različitim stilovima: od prirodne sa svojim prirodnim teksture i prirodne boje za izražajan marokanske s vrućim ljetnim bojama i mirisima začina.

Kako dobiti nijansu

Umjetnici znaju da boja opeke sastoji od nekoliko osnovnih tonova. Možete ga pripremiti sami. Da biste dobili boju od opeke, pomiješajte crvene, crne, smeđe. U nekim slučajevima potrebno je nekoliko kapi žute boje kako bi se dobilo potrebnu toplinu. Dominantna sjena u dobivanju opeke je crvena: ona je većina potrebna.

Isto se odnosi i na bojanje bijele boje pomoću koncentriranih pigmenata. U boji najprije dodajte crvenu boju, pomno pomiješanu s mikserom. Zatim se uvodi mali crni pigment. Nakon svakog vremena boju treba dobro miješati i pokušati nanijeti mrlje na površinu. Imajte na umu da će kod sušenja boju biti laganije. Osim crne, možete koristiti i druge nijanse: crveno-smeđe, smeđe, terakota. Dajte prednost toplim nijansama pigmenta.

Važno pravilo: bojite sve boje koje morate koristiti odjednom. Inače, postoji rizik od neprestanog nanošenja boje.

Kombinacija s drugim nijansama

Boja opeke je dobra u mnogim izborima boja. Uz to, mogu biti i tople i hladne nijanse. Savršeno se usklađuje sa cijelim crveno-smeđim rasponom: od nježno breskve do dubokog karmina. Ova sjena kombinira se s bojama plavo-zelenog raspona: tirkiz, pelin, čempres, boju morskog vala. Dobar rezultat može se dobiti miješanjem opeke s hladnim nijansama sive boje.

Cigla u unutrašnjosti

Najjednostavniji i karizmatični način za dobivanje ove sjene je korištenje prirodnih opeka. Izdržljiva je, jednostavna za upotrebu, praktična i vrlo lijepa. Čini se da se u starim kućama predratnih i predrevolucionarnih zgrada tijekom popravka nalaze zidovi, lukovi, kamini od crvene opeke. Često vlasnici tog blaga pokušavaju to zadržati. U tom slučaju cigla se čisti od gipsa, prekrivena slojevima zaštitne impregnacije koja ne mijenja prirodnu plemenitu boju. Podrška učinak može biti pomoću unutarnjih elemenata prirodnog drva, lijepe teksture, krivotvorenih predmeta, namještaja i tekstila u odgovarajućem klasičnom stilu s dodir retro.

boju opeke

Boja opeke u odjeći

Modni dizajneri radije koriste ovu boju kako bi stvorili jesenske kolekcije. Najbolja odjeća u ovom rasponu pogodna su za "žensku zimu" i "jesen". Ljetne i proljetne vrste boja mogu izgledati izblijedjele protiv ove izražajne sjene.

cigla u boji

Posebno spektakularne u toj boji su tople ugodne stvari: veste, zalogaje, šalovi, pleteni kaputi.

U umjetnosti nakita ova sjena je također prilično česta. Neke stijene od agata, jaspisa, goveđeg oka i aventurine su obojene crvenom opekom. Ovo kamenje se kombinira s srebrom, mesingom, bakrom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
`Vella Koleston` - paleta svijetlih i živih boja`Vella Koleston` - paleta svijetlih i živih boja
Odabrali smo crvene nijanse boja za kosuOdabrali smo crvene nijanse boja za kosu
Silikatna opeka. Težina i ostali parametriSilikatna opeka. Težina i ostali parametri
U modi, crvena boja koseU modi, crvena boja kose
Smeđa boja za različite vrste izgledaSmeđa boja za različite vrste izgleda
Koje boje se usklađuju u likovnoj umjetnosti?Koje boje se usklađuju u likovnoj umjetnosti?
Kako dobiti boju ljubičaste boje: tajne bojeKako dobiti boju ljubičaste boje: tajne boje
Najljepše nijanse crvene bojeNajljepše nijanse crvene boje
Razmotrite boju smeđe bojeRazmotrite boju smeđe boje
Kako se toplim bojama i hladnim bojama razlikuju?Kako se toplim bojama i hladnim bojama razlikuju?
» » Boja cigla i njegova uloga u dizajnerskoj umjetnosti