Govorimo o električnim gitarama: gitarama i njegovom značenju

Gitara gitara je njezin najvažniji dio, utječući ne samo na pogodnost igranja gitare, već i na kvalitetu zvuka. Na njemu postoje žice i trake.

Početak, možda, to bi trebao biti s činjenicom da električna može imati tri vrste lešinara, ovisno o vrsti učvršćenja: pijan, ljepljene i kroz. Pijan, kao što ste mogli pogoditi od imena, pričvršćen za tijelo električnu gitaru s vijcima, ljepljene - lijepe i preko sastavni su s tijelom.

Naravno, svaki tip ima svoje pro i kontra. Dakle, pričvrsni vrat gitare može se lako ukloniti radi popravka ili zamjene, a njegov trošak nije visok. Međutim, ne može dati vrlo dobar zvuk.

Prolaznici su vrlo estetski ugodni, snažni, nikad se ne rastu i padaju. Električne gitare s ovakvim tipom gripa imaju odličan zvuk, a nedostatak pete omogućava im da lako dođu do gornjih prstiju. Međutim, trošak takvih gitare je prilično visok zbog složenosti njihove proizvodnje, a slomljeni vrat ne može se mijenjati.Optimalna su, možda, gitare s lijepljenim vratom - oni ne troše previše, zvuk je dobar, a greda je pouzdana. Naravno, s njima ne možete zamijeniti slomljeni vrat, ali u slučaju kvara, gubici neće biti jednaki kao u slučaju prolaznog tipa.

Ali ako je jednostavna s tipovima, možete raditi sa svakim od njih, onda postoje parametri koji su obavezni za sve električne gitare. Dakle, vrat gitare je bilo! - ni u kojem slučaju ne bi trebalo biti izravno, inače će igranje žica dodirnuti frets. Stoga će njezin idealni oblik biti krivulja koja prolazi kroz točke najveće amplitude svakog niza. Još jedna stvar je u tome što je vrlo teško naći takav bar.

Osim toga, vrat ne bi trebao imati čipove ili ogrebotine. Potrebno je provjeriti sustav - naravno, ne može biti idealno, ali detuniranje ne bi trebalo biti sjajno. Ljudi koji nemaju ideju glazbeni uho, može to provjeriti udaljenost između šipka i žice - ne smije biti prevelika - i prema raspoloženju ljestvice.

Usput, ako govorimo o mjerilu, to, kao i sama gitara, je drugačija. Duljina električne gitare varira od 60,3 do 64,8 centimetara. Što je duža ta duljina, to je teže igrati gitaru, ali je manje udaraljka ton zvuka.

Od izuzetne je važnosti za svakog glazbenika materijal iz kojeg je napravljen vrat gitare. Ovo je obično javor ili od mahagonija (izravno vrat) i javor, ebanovina ili palisander (prednji dio). Naravno, postoje gitare iz jeftinijih drva ili plastike.

Treba napomenuti da materijal ovisi ne samo o izgledu, već io zvuku gitare. Na instrumentu kvalitetnog drva možete igrati zapanjujuće melodije, udarnu dubinu i kvalitetu zvuka. Ali gitare jeftine građe - posebno plastične - ne zvuče vrlo dobro.

Odabir električnu gitaru, važno je primijetiti ne samo materijal od kojeg je napravio vrat, ali i njegovu kvalitetu - ako je to drvo, onda to mora imati ujednačenu boju i teksturu, ništa ne bi trebalo spriječiti klizanje prsta na stražnjoj strani vrata.

Osim toga, trebali biste pažljivo pregledati frete - njihov broj bi trebao biti 21, 22 ili 24. Njihov broj određuje koliko bilješki možete igrati na ovoj gitari.

Pažnja zaslužuje i svijetle, sjajne oznake na prednjoj strani vrata. Potrebni su kako bi lakše započeli gitarista zapamtiti mjesto bilješki na gitari s fretboard-a. Ove majice od bisera mjesta trebaju biti obilježene na trećoj, peti, sedmoj, devetoj i dvanaesti, a rjeđe na petnaestom, sedamnaestom i devetnaestom.

Usput, oni koji uče glazbeni zapis sustava, može pomoći ne samo na njih, ali također vrlo čest među početkom gitarista crteže, koji shematski prikazuje vratu gitare, glazba, praga i žice.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Što treba biti struktura gitareŠto treba biti struktura gitare
Uskladite gm na gitari. Kako postaviti akord gm?Uskladite gm na gitari. Kako postaviti akord gm?
Bar na gitari. Osnove i tehnikeBar na gitari. Osnove i tehnike
Gitara polu-akustična zlatna je sredina između akustičnosti i električne gitare. Opis i osobine…Gitara polu-akustična zlatna je sredina između akustičnosti i električne gitare. Opis i osobine…
Klasična gitara Yamaha C40: recenzijeKlasična gitara Yamaha C40: recenzije
Yamaha akustične gitare: pouzdanost po pristupačnoj cijeniYamaha akustične gitare: pouzdanost po pristupačnoj cijeni
Akustična gitara dreadnought: povijest stvaranja, značajke, analoziAkustična gitara dreadnought: povijest stvaranja, značajke, analozi
Colombo gitara - instrumenti iz kineskog proizvođačaColombo gitara - instrumenti iz kineskog proizvođača
Gitara se sastoji od: glavnih dijelova akustičnih i električnih gitaraGitara se sastoji od: glavnih dijelova akustičnih i električnih gitara
Zajednička veličina gitareZajednička veličina gitare
» » Govorimo o električnim gitarama: gitarama i njegovom značenju
LiveInternet