Za umjetnika: kako nacrtati pastel

Pastel se naziva slikarstvo "na suhom" ili "suhom", nanesenu na papir s posebnim šavovima različitih boja. Izrađene su od krede, pigmenta i veziva, mekih na dodir. Na drugi način, pastelne olovke također se nazivaju testom za njihovu meku konzistenciju. Svaka boja u setu ima mnogo nijansi, nježne i glatke prijelaze s jednog tona na drugi. Stoga se pastelna slika više upotrebljava gdje god su raspoloženje slike i refleksija određene atmosfere važni, prijenos bogatog raspona boja.Suptilnost slike

kako nacrtati pastelKako crtati pastelu, je li teško naučiti ovo? I da, i ne. S jedne strane, sve je prilično jednostavno: primijenio sam nekoliko poteza na platnu ili papir, dovoljno masti ili, naprotiv, slabo svjetlo i protrljao ih prstom ili komadićem blotera. Razirat, kombinirajući, možete nijanse iste boje ili različite, i sve do nestanka granica između tonova. S druge strane, tehnika crtanja pastela je takva da se najprije stvori opća pozadina slike, a glasnoća je dosegnuta miješanje boja i tonove. I onda, na vrhu tog sloja, privlače pojedinačni detalji, s olovkom s tankim, ljuštenim stabljikom, preciznije, zahvaljujući kojoj elementi slike dobivaju teksturu i vidljivost. tj kada se uzme zahvatio pastela, morate razmišljati unaprijed parceli od rada, sastav i općenito, iu najmanjem „gadget” i „vijak”.

Savjeti i trikovi

  • Pored uobičajene olovke, mali detalji i predmeti na slici prikazuju tzv. Pastelne štapiće.tehnika pastele
  • Ako trebate učiniti skica, skica, na koji se zatim primjenjuje pastelna slika, to se također poduzima olovka u boji. S tamnom podnožju boja je svijetlo-bijela, blijedo žuta, itd. U svjetlu - naprotiv. Ovo je svojevrsna tajna kako nacrtati pastel. Kada umjetnik radi, cijela olovka postupno će nestati, samo ono što autor treba vidjeti. To je prikladno jer pastel i olovke nadopunjuju jedan drugoga, kombiniraju dobro.
  • Pastel nije samo suha, već i masna. Njihova glavna razlika je da je sa suhim lakše stvoriti razne prijelaze u boji. Masno se zbog toga ne uklapa. Retuširanje je također neugodno.
  • Učenje kako nacrtati pastel, treba obratiti pažnju na prirodu crtanja poteza i linija. Oni bi trebali biti jerkovi, ali lagani, tanki, kako ne bi bili prešani u papir, tako da se mogu izbrisati gumicom, ako je potrebno.pastelni crtež
  • Morate odabrati odgovarajuću osnovu za izradu slike. U njemu će se približiti sitnozrnati nazhdachka, ako bi slika trebala biti napravljena od malog formata. Prije crtanja pastela, morate uzeti takav materijal, tekstura koja bi bila prilično izražena. Ovo je aneksa, karton, papir za akvarel i platno. Potrebna je tekstura kako bi čuvale pastelne čestice dobro: na savršeno glatkoj površini raspasti se.
  • Još jedna tajna: kada je slika gotova, slika treba biti fiksirana ili s posebnim sredstvom ili s običnom kosom. Sprej je u malim dijelovima, uredno, s udaljenosti od 25-30 cm.

Vijeća i preporuke za osvajanje tehnike pastelnih crteža i dalje su mnogi. Ako radite na sebi, uskoro ćete postići pozitivne rezultate.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Krunice od voska - žive slikeKrunice od voska - žive slike
Što je pastelna umjetnost?Što je pastelna umjetnost?
Pastelne boje - koje su boje tih tonova?Pastelne boje - koje su boje tih tonova?
Kako crtati lišće olovkom i bojamaKako crtati lišće olovkom i bojama
Kako nacrtati proljeće u fazama?Kako nacrtati proljeće u fazama?
Kako nacrtati slova grafita?Kako nacrtati slova grafita?
Kako crtati vodopad? Jednostavan i jasan opis metodeKako crtati vodopad? Jednostavan i jasan opis metode
Portret pastela: majstorska klasa, fotografijaPortret pastela: majstorska klasa, fotografija
Sangina - što je to? Primjena sanguina u crtežuSangina - što je to? Primjena sanguina u crtežu
Kreda za kosu: recenzije, boje, kako koristitiKreda za kosu: recenzije, boje, kako koristiti
» » Za umjetnika: kako nacrtati pastel