Kako crtati kamilica: upute

Kamilica u znanstvenim latinskim zvukovima kao što je Matricaria ("uterinska trava"), tradicionalno se koristi za liječenje ginekoloških bolesti. U narodu tratinčica naziva se biljka s cvatovima, koja ima puno bijelih latica, okružujući tamniji središnji dio. Općenito, oko dvadesetak vrsta ovog cvijeta. Ova biljka je naširoko koristi za kozmetičke i medicinske svrhe.

Kamilica je jedan od prvih crteža koje djeca počinju slikati, jer je vrlo jednostavna. U ovoj lekciji se može vidjeti "Kako nacrtati kamilicu". Pouka će biti predstavljena u 5 faza, a na kraju ćete dobiti lijepu obojenu kamilicu. Ovaj svijetli i radosni cvijet je jedan od neobičnih predstavnika biljaka, njegova jedinstvenost je da noću latice su zatvorene, a ujutro se otvaraju, raduju se suncu.

Kako nacrtati kamilicu u fazama

Možete crtati kamilica ponovnim slikama u lekciji. Možete stvoriti gledanjem na monitor računala i možete ispisati slike ako vam se čini da je prikladnije.

Na svakoj slici, u svakoj fazi bit će crvene i sive linije - to je neophodno kako biste točno mogli ponoviti sliku. Sive linije označavaju linije nacrtane u prethodnom stadiju, a crvene linije su ono što trebate privući u ovom. Pažljivo slijedeći ovu uputu, naučit ćete kako nacrtati tratinčicu bez trošenja puno vremena i energije na njemu.

1. Obilježavamo konture kamilicekako nacrtati kamilicu

S laganim i brzim pokretima olovke izvucite tri kruga, nemojte snažno pritisnuti papir, linije bi se trebale malo primjetiti, označavaju crtež, a na kraju će biti izbrisane. Jedan krug može biti ovalan, stoga dajte živahnost, lagano nagnite lijevo. U središtu svakog budućeg cvijeta nacrtajte ovalni - to će biti središnji dio kamilice.

Sada trebate obrisati stabljike cvijeta, učinite to isto svjetlosnim pokretima, počevši od cvijeta dolje, malo uz krivulju. Nemojte zaboraviti na lišće, za to, iz svake stabljike, privući jednu ili dvije male zakrivljene linije na strane, gdje će biti u budućnosti.

2. Petalije i lišće

kako nacrtati kamilicu

Nacrtajte latice kao krivulje u obliku slova U iz središta cvijeta. Imajte na umu da su neke latice u prvom planu, a druge iza njih. Njihova dužina ovisi o smjeru kretanja cvijeta.

Na crtama nacrtana crtu lišće. Možete dodati još par, ako to želite.

3. Završite stabljike

kako nacrtati kamilicu

Sada pažljivo izvlačite svaku laticu, svoja kraja lagano oštri, dajemo svaki volumen. Središte tratinčice trebao bi biti neravan da bi ga vidljivo da nije glatka.

Veliki lišće imaju neravne rubove, stoga stvaramo žljebove, mali listovi su nacrtani s neravnomjernom linijom. Gdje su stabla označena, nacrtali smo dvije paralelne krivulje.

4. Drew latice

nacrtati kamilicu

U kamilici od perja stavili smo točke na donji rub. U svakom laticu u sredini nalaze se dvije paralelne linije. Na svakom listi označavamo vene, u njemu crtu krivulje.

5. Završi crtanje

slikano kamilica

U svakom centru dodajte više bodova, posvuda označavajte sjenu.

Tako je završila lekcija "Kako nacrtati tratinčicu", ostaje samo pokazati maštu, dodajući nešto od svoje.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako crtati ružu u olovku: korak po korak treningKako crtati ružu u olovku: korak po korak trening
Želite li znati crtati predivan cvijet?Želite li znati crtati predivan cvijet?
Crtanje sat: kako crtati ružeCrtanje sat: kako crtati ruže
Najčešći tip kamiliceNajčešći tip kamilice
Kraljica livada i vrtova - kamilica. Vrste kamiliceKraljica livada i vrtova - kamilica. Vrste kamilice
Bilo da je moguće piti u trudnoći kamilice: prednost ili korist, šteta, svojstva, upute i odgovoriBilo da je moguće piti u trudnoći kamilice: prednost ili korist, šteta, svojstva, upute i odgovori
Kamilica za kosu.Kamilica za kosu.
Razvijanje zagonetki o kamilici za djecuRazvijanje zagonetki o kamilici za djecu
Čudo liječenje - izvarak kamiliceČudo liječenje - izvarak kamilice
Ljekarna kamilica: upute za uporabu, kontraindikacijeLjekarna kamilica: upute za uporabu, kontraindikacije
» » Kako crtati kamilica: upute
LiveInternet