Kako crtati ljiljan doline?

Prije nego što naučite kako privući ljiljan u dolini, vrijedi malo proučavati ovaj lijepi cvijet. Ime mu daje Karl Linnaeus. "Lilium convalium" preveden je s latinskog kao "ljiljan dolina".

O đurđevak se sastoji od mnogo bajki, mitova i legendi. U dječjoj bajci „Snjeguljica” braće Grimm, da pobjegne od zle maćehe, Snjeguljica slučajno razbacani ogrlicu da nakon pretvorio u cvijeće, ljiljane u dolini.Tu je i ruska legenda, u kojoj se princeza Volkhov, zaljubila nepovezana ljubav Sadko, vidjela je svog ljubavnika s druge strane i odlučila se utopiti u ribnjak. Njezine suze, padajući na travu, pretvorene su u mirisne cvjetove, koje su ukazivale na ljubav i bol djevojčice. I u drugoj legendi se kaže da su se ljiljani doline pojavili iz smijeha Mavke, koji se prvi put zaljubio.

Prema kršćanskoj legendi, ljiljan doline poznat je kao "suze Majke Božje", jer suze Djevice, prolivene na Sveti Križ, pretvorile su se u ovo cvijeće. Legenda o sv. Jurju kaže da su se zmije iz doline pojavile tijekom bitke sa zmajem iz krvi Sv.

Mnogi poznati ljudi voljeli ovaj cvijet, na primjer, skladatelj Čajkovski, koji je napisao pjesmu o tome. Kopernik je u mnogim knjigama otisnutim s buketom ljiljana u dolini u ruci. Također su ih voljeli kemičar D. Mendeleyev, pisci i pjesnici A. Fet, V. Bryusov, A. Murger, A. Kuprin i drugi.

Je li vam zanimljivo sada naučiti kako izvući ljiljan doline? Vjerojatno, nakon što naučite da je ljiljan doline jako voli i hvali, to još više želiš. Ova lekcija opisuje kako privući ljiljan doline olovkom.

U svakoj ilustraciji morat ćete slijediti crvenu liniju da biste točno ponovili cvijet. Za svaku sliku dajemo detaljan opis kako nacrtati ljiljan doline (u fazama).

  1. kako privući ljiljan dolineU sredini lista, označite tanke, zakrivljene linije tri lišća buduće ljiljanice doline, odozdo bi trebale biti malo valovite. Prije srednjeg lista, nacrtajte tri zakrivljene linije s zaobljenjem na vrhu - to su stabljike.
  2. kako privući ljiljan doline u fazamaUz svaku stabljiku, trebate mapirati pet do šest krugova - ovo cvjetna zvona. Krugovi su pričvršćeni na stabljici pomoću malih zakašnjelih linija.
  3. kako privući ljiljan doline s olovkomSada morate izvući svako zvono. Da biste pokazali da su neka zvona nagnuta prema vama, trebate nacrtati ovalne oblike. Da biste dovršili malu stabljicu pored zvona, nacrtajte još jednu liniju pored.
  4. kako privući ljiljan dolineU sredini svakog lista nacrtajte dvije zakrivljene crte. Na svakom cvijetu, napravite nazubljene rubove. Gdje su zvona sklona vama, morate nacrtati rubove na ovalnom. Dajte svako zvono kapljikastom obliku.
  5. kako privući ljiljan doline u fazama s olovkomIdite na sliku, ali prvo pažljivo uklonite sve dodatne crte iz gumice i kružite crtež s debljem linijom. Letak, koji se u pozadini oboji s čestim crtama, prekidajući ih gdje su zvona izvučena. Na cvatovima, gornji i donji dio lišća, označavaju sjenu sa zakrivljenim linijama.

Pa, sad znate izvući ljiljan doline. U tome nema ništa teško, glavna stvar je želja za stvaranjem.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kako preseliti ljiljan u jesen: savjeti za vrtlareKako preseliti ljiljan u jesen: savjeti za vrtlare
Ljiljani: kad treba saditi lijepo cvijećeLjiljani: kad treba saditi lijepo cvijeće
Želite li znati crtati predivan cvijet?Želite li znati crtati predivan cvijet?
Tko je autor "Snjeguljica i sedam patuljaka"?Tko je autor "Snjeguljica i sedam patuljaka"?
Kako lijepo crtati cvijeće: savjeti za početnikeKako lijepo crtati cvijeće: savjeti za početnike
Čišćenje cvijeća tijekom cijele godine: kako napraviti ljiljane iz papiraČišćenje cvijeća tijekom cijele godine: kako napraviti ljiljane iz papira
Kako napraviti ljiljanicu doline? Korak-po-korak master classKako napraviti ljiljanicu doline? Korak-po-korak master class
Bijela vodena ljiljanica - kraljica ribnjakaBijela vodena ljiljanica - kraljica ribnjaka
Lily of the Valley (Crvena knjiga). Lily of the Valley - fotografijeLily of the Valley (Crvena knjiga). Lily of the Valley - fotografije
Unutarnji ljiljanUnutarnji ljiljan
» » Kako crtati ljiljan doline?