"Majka muškaraca": analiza Zakrutkinova rada

Napisano je mnogo knjiga o Velikom Domovinskom ratu. Klanjamo se herojstvu vojnika koji su branili našu domovinu. Ali ne smijemo zaboraviti na civilno stanovništvo - radnike, seljake, koji su svoj doprinos dali pobjedi.

O jednostavnoj ženi govori Vitalij Zakrutkin u svom romanu "Majka Čovjeka". Analiza ovog rada pomoći će čitatelju da shvati što duboko značenje autor uložio u njegovo stvaranje.

Pretpovijest pisanja priče

majka ljudske analize

Vitalij Aleksandrovich Zakrutkin započinje svoju knjigu s pričom o ženi. Kaže da je patila mnogo pokušaja, ali ih je nadvladala i uspjela održati dušu čistu. Njezin ljubazni lik ostao je tako.

Dalje, autorica govori kakav je slučaj potaknuo pisanje priče. Na zahtjev svog starog prijatelja, otišao je u Prykarpattya. Svaki dan, čak i prije izlaska sunca, otišao šetati, otišao do Kneževske planine. Kad je Vitalij Alexandrovich sjeo na klupu, ugledao je nišu u kojoj je stajao kip - Madonna je držala dijete u naručju.

Razmišljajući o Majci Božjoj, pisac se prisjetio zemaljske žene, koja je također izgubila sina, o tome koliko je doživjela. I odlučio je da mora reći ljudima o tome. Analiza djela "Majka Čovjeka" Zakrutkina će nam pomoći da shvatimo da je ruska Marija ista Madonna. Zemljopisna žena također je dostojna časti i poštovanja.

Maria gubi sve

Događaji samog rada "Majka čovjeka" počinju u rujnu 1942. Noću eksplozije zveckale, sve je gorjelo oko - bilo je žestoka bitka. Marija se sakrila od užasa u kukuruza i legla u duboku brazdu na trbuhu. No, dugo vremena da se nalazite u ovom položaju, žena je bila teška, jer je bila u prvim mjesecima trudnoće. Zatim se seljačka žena okrenula bočno.

Marija je upitala boga smrti, rekla je da više ne može živjeti ovako. Zašto je budućna majka čovjeka odlučila o ovom očajnom koraku? Analiza nove epizode knjige će pomoći da to shvatite.

Prije toga, žena je imala obitelj - dragi muž i sin Vasyatka, ali Nijemci objesili oboje, a bez njih Marija nije znala živjeti. Iz očajnog koraka spasila ju je činjenica da je čekala dijete i nije mogla uzeti svoj život.

Hutorijanac je otet u Njemačku

majka čovjeka

U selu su mnoge nevolje počinile fašisti - razbili su novu kantu, spalili sve kuće. Sada su prisilno odvezli u Njemačku one koji su još bili živi. Iz njezina skrovišta u kukuruzu, žena je vidjela kako se starci jedni drugima podupiru, žene nose novorođenče. Čim je netko počeo plakati, bilo je primamljivo čitati kako je njemački pobjegao i pucao s puškom.Unatoč tomu, Sanya Zimenkova, petnaestogodišnja djevojčica, glasno je viknula da neće otići u Njemačku i da neće tamo biti farmski radnik. Njezina je majka pokušala nagovoriti svoju kćer da ne bune, tako da Nijemci nisu ubijali, ali podebljana djevojka rekla je da neće šutjeti.

Puknula je pištolj i djevojka je pala. Kad je procesija otišla naprijed, Marija se povukla iz skloništa i požurila u Sanku. Još je bila živa, ali Nijemci su je smrtno ranili. Ujutro je djevojka nestala. Marija je pokopala - Majka Čovjeka. Analiza knjige pomoći će razumjeti zašto je Vitalij Aleksandrovich tzv. Jednostavna ruska žena.

Polje kolektivne farme

Što drugo su najbolje riječi možete pokupiti kada se govori o ovom seljaka koji krvare prsti kopanje tvrdi tlo kopati grob za djevojke, ne ostavljajte ga nepokopana ... Da, to je Madonna - Majka ljudske rase. Analiza naknadnih događaja pomoći će da se to učini više od jednom.

Zatim je Maria zgrabila lišće kukuruza, položila na njih i zaboravila na snažan san. Nije znala da su tijekom tih 3 sata Nijemci spalili sve okolne farme, preživjeli stanovnici su bili odvezeni u Njemačku. Stoga je žena ostala sama na ogromnom poprskanom području.

Potaknuta gladom i žeđom, otišla je na polja na kojima su kolektivni seljaci posadili repe, krumpir i drugo povrće. Zatim, autor opisuje mladu ženu. Bila je kratka, smeđih očiju, s pjega na nosu. Slažem se, ne izgleda kao velika junakinja. Ali ništa nije da seljanka dala Zakrutkinu ime Majke Čovječe. Analiza njezinih akcija i akcija će pojasniti mišljenje autora.

Sjećanja na Mariju

Ležeći na polju krumpira, gledajući nebo, žena ju je podsjetila na cijeli život. Od mlade dobi djevojka je uzela bol. Kad je imala sedam godina, bijelci su pucali u komunistički otac. U dobi od 16 godina, pokopala je majku. Marija je bila mladica od mladosti - uspjela je završiti samo 4 sata, jer je bilo potrebno raditi, raditi na kućnim poslovima, kako bi se hranila. Njezin budući muž, Ivan, također je proučavao samo 4 godine iz istog razloga. Međutim, oba su primljena u Komsomol i na kolektivno gospodarstvo. Dakle, mještani su poštovali mlade.

Dječak i djevojka bili su oženjeni, godinu dana kasnije imali su sina Vasya. Djevojka je radio u trećoj brigadi kao mlijeko, njezin suprug - tamo, vozač.

Kad je rat počeo, Ivan je otišao naprijed, ali se vratio bez ruke. Maria ga je utješila što je najbolje mogla. Zajedno s ostalim kolegama, izašla je na kopanje rovova za sovjetske vojnike kako bi im pomogla na taj način.

Tada su Nijemci došli u selo. U početku, oni nisu dotaknuti ljude, ali kad netko raznio svoj automobil s dvoranima, i uzeo vrijedne dokumente, nacisti su počeli da se osveti - obješen Ivan Fenya koji se zauzimao za njega, a sin Marijin. Posljednja žena koja pokriva usta s njezinih ruku, tako da ona nije plakala, jer će onda biti kaznene i ubio je.

Tada su kolege mještani skrivali nesretnike u kukuruzu, rekli su im da ne odlaze dok se sve ne utihne. Zato je Maria ostala na životu. Dakle, sudbina bi voljela da ova žena - Majka Čovjeka - ne propadne. Uostalom, tko bi spasio toliko živih duša, pokušao je izliječiti ozbiljno ranjenog neprijatelja? Ne osveti se na njega, nego pokazuj suosjećanje i milosrđe. Mogla je to učiniti - Majku Čovjeka. Analiza rada govori o tragediji sljedećih događaja.

Pas i krava

U večernjim satima, kad je seljačka žena otišla do repa, čula je hrpu suhih grana, postala prestrašena i trčala. Kad se žena osvrnula, vidjela je da ga je nekoć tražila zli pas pasa Gerasima i 4 krava, od čijeg mlijeka vimena muha je kapala. Životinje su tražile spasenje uz čovjeka. Nesretne krave bile su vrlo teške. Maria ih je odlučila pomoći. Uostalom, bila je vrlo ljubazna, ova Majka Čovjeka.

Zakrutkinova majka ljudske analize

U početku je žena davala mlijeko izravno na zemlju, ali je tada shvatila da će joj pomoći da zadovolji glad i žeđ. Dala je mlijeko i psa, koji su prihvatili užitak, jer je bila gladna.

Marija se oprostila od životinja i vratila se da se skriva u kukuruza, ali Božja bića slijedila ju je, jer ih je Marija Majka mogla spasiti. I spuštena za noć: Druzhek je sjedio pokraj žene i krava - malo dalje. Kasnije skriva piliće i ovce, koji su joj također došli u potragu za toplinom, hranom i skrbi. Ali ne samo da će životinje biti spašene od Majke Čovječe. Analiza rada će pokazati kako je emocijama reagirala na ljude.

Werner Braht

Maria se sjetila da su ona i njezin muž iskopali pouzdani podrum, koji su dobro osnažili i čak pokrivali zidove glinom. Zimi je imao tunel za skladištenje krumpira. Odlučila se naseliti sa životinjama, ali kad su se približavali, pas je nasilno bukao. Žena je uzeo vilicu i ušao. Tamo je vidjela njemačkog vojnika koji je, bez treptaja, pogledao u nju.

U početku, žena je zagrli mržnju, ali ga morati predati njoj, Marija je bila u stanju nositi se s emocijama i ubili Nijemci za ono ostali su isti vojnici odveli svoju najdragocjeniju stvar - muža i sina. Analiza djela „Majka Man” Zakrutkina pokazuje kako velikodušnost, suosjećanje, drugačiji farmera. No, ove osobine se probudio tek kad je njemački uzvikivali na ruskom: „mama” Taj se povik probode srce i spasio ranjenog vojnika, koji je još bio dječak.

majka ljudske analize rada

Bio je ranjen u prsa. Žena je zavezala vojnika, dala mu mlijeko. Međutim, unatoč svim njenim naporima, umro je za nekoliko dana. Žena je zakopala tog mladog čovjeka koji se nije htio boriti, i tako propasti u stranoj zemlji.

Marija stječe kućanstvo

Listopad je došao, hladno je došao k njemu. Žena je znala da je potrebno pripremiti se za mraz. Počela je šetati oko napuštenih njemačkih čamaca i sakupiti sve što bi bilo korisno. Ovdje je pronašla svjetiljku, sapun i najvažnije - štednjak.

Zakrutkin joj nije nazvao majku čovjeka. Analiza ove točke pokazuje da za preživljavanje, spremanje stoke i budućeg djeteta u takvim uvjetima, mora se predvidjeti sve. Bez peći, žena bi jednostavno umrla od hladne hladne zime i sa sobom - i drugim živim dušama za koje je sada bila zadužena. Tako je Marija skinula čizme s mrtvog njemačkog, uzela kaput. Prije toga, ona je otišla samo u laganoj pamučnoj haljini, koja je već postala krpa.

Marija je vodio brigu o psima (u to vrijeme su već dva). Drugi je bama, životinja koju su izvršili Feniovi neprijatelji. Žena kože truplo ubijene od strane ljuske njemačkog konjskog mesa je uklonjen u rezervi, gusto je posuta solju, a psi grizli kosti koje ih spasio od gladi.

analiza rada majke ljudskih vrtića

Isto tako, iskoristili su i konopac. Maria ju je stavila na kradu do Zorke, jer je puno lakše nositi stvari na ovaj način.

Tvrdi radnik

Na farmi je postojalo samo jedno bušotino, u koje su fašisti bacali trupla mrtvih životinja. Naravno, bilo je nemoguće popiti takvu vodu, ali bez nje je nemoguće živjeti. Zato je Mary pročistio dobro. Pomogao joj je u ovome iskorijenjenoj Zorki. Maria se popela u jamu. Spustila je žicu s tijelom svake životinje, a onda je vikala kravu da ide i poslušna Zorka to učini. Zatim je žena izbacila lošu vodu i očistila dno.

Kasnije, ona će se pretvoriti dio staje za četiri krave, ali oni će stanovati u njemu, i 3 konja, kokoši, ovce, koji se također podnosi milosrdan Hutoryanka.

Tako je pametna, ekonomska i radna - jednostavna ruska seljačka žena. Analiza Zakrutkinove priče "Majka čovjeka" pomoći će pronaći sve više dokaza.

Izmišljala je i napravila od žice neku vrstu igle, koja se sama sačeta od vrećica pronađenih u rovovima, haljini. Marija je uzeo bilo što što je pronašla - čarape, košulju, tuniku, opranu sve u rijeci, osušila je i stavila u rezervat. Ako žena zna kako će ove stvari biti korisne za djecu koju će naći.

"Majka čovjeka" - analiza. Djecu kojoj je Marija spasila život

analiza priče o majci čovjeka

Daljnja studija priče dokazuje da nema ograničenja ljudskim sposobnostima. Maria, tako da rad kolektivnih farmera treće brigade nije otišao, svaki dan je otišla žetvu kukuruza, suncokreta, povrća.

U jednoj od ovih već zimskih dana žena je čula glasove u plastu sijena i vidjela sedam djece. Hodali su mnogo dana, jeli sirovo krumpir koji se našao na poljima. Bili su djeca iz bombaškog vlakova, koji su nosili evakuirane iz opkoljenog Lenjingrada. Od 160 ljudi, samo 7. Maria je ostavila djecu. Prvo ih je odnijela kući, oprala ih, dala mlijeko, oprala svoju odjeću, a zatim ih šivala novima koje su prije pronašli u rovovima.

majka ljudske analize djece

Starice su počele pomoći ženi žetvu žetve treće brigade.

Novi život

Analiza priče "Majka čovjeka" može se završiti vrlo značajnim trenucima. Kad je došlo vrijeme, Marija je rodila sina. Odlučila je zvati i pokojnika - Vasya, tako da će ljudska rasa, njezina obitelj, i dalje nekako ispuniti gorčinu gubitka.

Ispravno autor kaže da kad je žena producirala svog sina, pomislila je da je i rodila djecu koja su spašena od hladnoće i gladi. Sada je napokon jasno zašto je Vitalij Zakrutkin zvao Majku Čovjeka. Analiza priče dokazuje da je to prava ženska heroina, prije kojega želite kleknuti i sjetiti se najdražih i najljepših riječi!

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Vitalij Lozovsky. "Kako preživjeti i provesti vrijeme s koristima u zatvoru"Vitalij Lozovsky. "Kako preživjeti i provesti vrijeme s koristima u zatvoru"
Gogolj. "Overcoat", analiza pričeGogolj. "Overcoat", analiza priče
Analiza pjesme "Domovinu" M. LermontovAnaliza pjesme "Domovinu" M. Lermontov
A.S.Pushkin, "Madonna": analiza pjesmeA.S.Pushkin, "Madonna": analiza pjesme
Analiza `Valerik` Lermontova M.Yu.Analiza `Valerik` Lermontova M.Yu.
Analiza "pamćenja Majke" Tvardovsky A.T.Analiza "pamćenja Majke" Tvardovsky A.T.
"Poštena riječ", Panteleev - sažetak i glavni zaključci"Poštena riječ", Panteleev - sažetak i glavni zaključci
Radi o Velikom Domovinskom ratu. Knjige o herojima Velikog patriotskog rataRadi o Velikom Domovinskom ratu. Knjige o herojima Velikog patriotskog rata
Vladimir Mayakovsky `Oblak u hlačama`: sažetak i analiza radaVladimir Mayakovsky `Oblak u hlačama`: sažetak i analiza rada
Vitaly Grachev (Vitas): njegova biografija, kreativna aktivnost i obiteljVitaly Grachev (Vitas): njegova biografija, kreativna aktivnost i obitelj
» » "Majka muškaraca": analiza Zakrutkinova rada
LiveInternet